A
  

Bryggeriets humlehave



  Her er en guide primært til folk, der drikker øl og ikke bryggerier, men nogle homebrewers kan finde denne vejledning nyttig. Humle dyrkes blomster af slægten Humulus. Den fælles hop er en tvebo (planter er som regel enten mand eller kvinde) flerårige med ru stængler, der kan vokse mere end tyve fem fod lang og trænge ned i jorden ti meter eller mere. Humle dyrkes over hele verden og er mest populære i fugtig, men veldrænet klimaer. Humle i USA er typisk dyrkes i sommermånederne og er vandet, mens humle i England har tilstrækkeligt med vand i vækstperioden.


Humle er ikke altid blevet føjet til øl - de har kun været en del af standarden opskrift på omkring 1200 år. Humle blev føjet til øl til ikke blot give en bitter smag, men også fungere som konserveringsmiddel. Den bitre smag er udvundet fra hop i kogende proces, det er på dette tidspunkt, som uopløselige alfasyrerne er isomeriseret i mere opløselig iso-alpha syrer. HOP cone producerer også en flygtig olie, der bryggerier bruge til at tilføje hop aroma. Bryggerierne vil tilføje aromatisk humle til brygning kedel alt fra én til femten minutter før afkøling at maksimere smag og aroma. Fordi de aromatiske principper er mere skrøbelig end de bitre principper og er beskadiget af varme, aromatiske udbyttet falder, når koge tid stiger.


Mange forskellige øl bruge forskellige typer af humle, og nogle bryggerier kombinere forskellige humle på forskellige stadier i brygningen. Selv de mest afslappede øl drinker vil have på et tidspunkt hørt om et hop nævnt navn. Du har måske også hørt om humle alphasyre procent alphasyre bidrager til den bitre smag af øl. Jo højere alfa acide procent, jo mere bitter af humle og øl. Nedenfor er en liste af humle med deres alphasyre procent og en beskrivelse af deres brug og smag. 



Cascade - Sandsynligvis det første hop du vil lære. Denne aroma sort er Piney, citrusy, og ganske selvhævdende. Arv er Fuggle og Serebrianker (russisk, sort). Den mest almindeligt tilgængelige Cascade øl er Anchor Liberty, Sierra Nevada Pale, Great Lakes Burning River.

Challenger - Soft blandet anvendelse engelsk humle med en krydret karakter.

First Gold - En dværg hop, forudsagt af mange i den britiske industri for fremtidig succes. Det er ligesom en spicier Golding, med en højere alfa og lidt rigere bitterhed, som godt.

Fuggles - Engelsk grundpille, selv om en stor afgrøde er også produceret i USA. Woodsier karakter, at Goldings. Selv betragtede mindre raffinerede af de to, som nogle, andre foretrækker sin juicier, mere foresty karakter. Eksempler kan nævnes North Coast Old Stock Ale,

Goldings - Soft, jordnær, vagt jord-lignende aroma hop. Widely dyrkede. Meget almindelig i engelske ales og deres oversøiske Efterlignere. Eksempler kan nævnes Bridgeport ESB, Deschutes Bachelor Bitter

Hallertau Hersbrucker - Fælles på tysk pilsners, denne ædle hop har en græsbevokset, hø-agtig aroma, og bruges sjældent til bitre formål.

Hallertau Mittelfrüh - De, der husker Sam Adams Lager i dets tidligste dage vil huske den elegante krydret humle karakter bidrog med Mittelfrüh. Denne karakter er ikke så let at finde i denne øl i dag, men er stadig i meget friske eksempler. Det er stadig bruges til nogle mindre tyske øl også.

Northdown - Dual formål hop i England, med en Northern Brewer-lignende bitterhed, og beskeden, men raffineret duft, velegnet til sikkerhedskopiering maltier stil øl.

Northern Brewer - Kendt som dobbelt formål hop, men er bedst egnet til bitre. Alsidig, udlån en moderat bitterhed. Aroma klogt det er ganske blød, og normalt anvendes i kombination med andre humle. Anchor Steam, dog er en all-Northern Brewer øl.

Nugget - bitre sort. Nuggets generelt har et dårligt ry for at være billige og uraffinerede, men har en udtalt urte aroma. Eksempler herpå er Sierra Nevada Bigfoot (bitre only),

Pacific Gem - Høj alfa sort fra New Zealand, men bidrager også til en berryish aroma. Dette, sammen med Hallertauer, ofte økologisk dyrket i New Zealand, så det er mest sandsynligt at finde i økologisk øl uden for New Zealand. Har en træagtig, berryish note.
 
Perle - Et af de mest særprægede tyske humle dobbelt formål Perle findes ofte i sammenhæng med andre humle. Vådt hø er en karakter jeg forbinder med Perle.

Saaz - Det bøhmiske hop, der anvendes i næsten alle tjekkiske pilsners. Det giver en blød bitterhed, så IBUS kan være høj uden hårdhed. Aromaen er berømt, og en ny Pilsner Urquell er stadig det bedste sted at lære det (prøv denne øl på tryk eller i en dåse til at sikre manglende skunkage). Andre øl omfatter Bell's Oberon, Rogue Half-A-Weizen, Sejr Prima pilsner eller de fleste tjekkiske pilsners.

Tettnang - Classic hop af nordtyske pilsners, Tettnang anvendes til både bitre og aroma (selvom sidstnævnte er ofte i samarbejde med en form for Hallertau). Bitterhed fra Tettnang er rig, men alligevel blød, så bryggerier kan virkelig skru helt op for IBUS uden at gøre øl adstringerende.



Flemming Søe-Pedersen