Historie

Lidt historie om Alpha 29 klubben

Albin Alpha blev tegnet af Peter Norlin i årene 1984 & 1985 hos Norlin Yacht Design, som lå Saltsjôbaden ved Stockholms Skærgård.
Den største part af Alpha'erne blev bygget hos Albin Marin i Visby på Gotland.
Senere overgik produktionen til Bianca Værft i Rudkøbing på Langeland.
Dette blev modellen med plads til andehold i hækken. Bianca byggede ca. 50 Albin både, både Alpha´er og Nova´er; men det var, da karfoffelkuren havde gjort sit indtog, og de ses ikke ret meget herhjemme.
Alpha´erne blev forhandlet hos Shipman i Århus, og hos CBC i København.
Her fik vi med stor velvillighed udleveret navne og bådnumre på alle Alpha'er, der var solgt i Danmark. 
De fleste Alpha'er blev solgt fra 1985  til  1987, og fra at være et par Alpha´er til Sjælland Rundt i ´85, mønstrede vi 12, skriver tolv, både i ´86.
I sommeren 1988 lå 2 Alpha´er indeblæst i Rødvig , på vej hjem fra ferie. 2 competanter fra Sjælland Rundt, der mente der var store muligheder for at få gjort Alpha´en til en klassebåd med hvad dertil hører. Det betingede jo en klub, en klub under Dansk Sejlunion.
Palmesøndag 1989 var der stiftende generalforsamling. Med hjælp fra bådforhandlere og sejlmager, var der blevet sendt indbydelse ud til 75 Alpha ejere, og spændingen var stor, om hvor mange der kom forbi.
De kom fra nær og fjern, sågar fra Jylland, og alle var positive overfor tanken.
Der kom et tocifret antal bådejere, hvoraf  vi fik valgt en stærk bestyrelse, og i løbet af et par år var vi oppe på 50 medlemmer.
Afmatningen slog igennem, og fra at have været oppe på ca. 2200 både på en Sjælland Rundt, har der de senere år højst været 500 –600 både. I Alpha 29 klubben stabiliserede medlemstallet sig ved de godt 30, og det ser ud til at holde.
Bjarne H. Hansen, Alpha  D 89, havde formandsposten indtil 1997, hvor vi overvejede at lukke ned; men det blev heldigvis forpurret af en jysk smed der lige kom forbi. Fra ´97 overtog Ove Nielsen, Alpha D 162, formandskabet, hvilket han, ved hjælp af mor Hanne, har gjort rigtig godt. 
Da Ove og Hanne har solgt deres kære Alpha, og valgt at trække sig, har vi ved generalforsamlingen i Odense, fået Tove  fra Alpha D 167, Århus, valgt til formand, hvilket vi ser meget frem til.
Vi ønsker Tove tillykke med valget, og håber vi alle ses på Samsø til sommer.
Med Alpha hilsen
Den  089
 
(Skrevet i 2003)
Tove Enggård