Lasse og Jakob

Bookanaut er det seneste projekt, som jeg arbejder på. Bookanaut er en online portal for sundhed, sport og behandling af skader. Grunden til, at der overhovedet er brug for en portal som Bookanaut skal findes i den måde vi lever vores moderne liv. Eller sagt på en anden måde: Den måde vi ikke længere bruger vores kroppe.

Det er stillesiddende arbejde ved skrivebordet, mange timer med monotone bevægelser og intensiv brug af meget isolerede muskelgrupper, som er en af de overvejende grunde til, at vores kroppe ikke er i tiptop form længere. Og der er brug for at gøre viden om, hvordan man kan komme af med sine livsstilsskavanker og få mere ud af sin krop.

Det man nemt mærke selv, hvis meget af arbejdsdagen foregår bag et skrivebord. Håndled bliver f.eks. meget nemt overbelastet, fordi de konstant er på tastaturet og senerne i underarmen bliver spændt op og får kun aflastning, når du rejser dig og skal hente kaffe.

Når vi mister fokus for, hvordan vores hverdag er indrettet, bliver vi nærmest blinde for, at der er så mange måder vi belaster vores kroppe forkert. Derfor er vi måske også lidt ude af sync med, hvordan vi får gjort op med de dårlige vaner og rent faktisk ændrer på de ting, som svækker os.

Ind til Bookanaut kom på banen har viden om sportsskader og sundhed været spredt ud på mange forskellige hjemmesider. Det skulle der gøres noget ved. Derfor er målet med indholdet på Bookanaut at guide så mange som muligt til at kunne gøre deres hverdag sundere. Og at samle den vigtige viden indenfor de områder, som berører mange danskeres hverdag

Og det er i lige så høj grad et mål at sætte danskerne i kontakt med fagpersoner - så som behandlere trænere og fagpersoner, som kan hjælpe dem tilbage efter en skade. Eller i det hele taget gøre det nemmere at komme i kontakt med den fagperson, som de lige præcis har brug for.

Sundhed og en sund livsstil er fundamentet for et godt liv, så formålet med Bookanaut er at støtte op om alle, der har lyst til at komme i gang med at leve sundere.

Men det skal ikke bare være kedeligt og formanende læsestof om, at man skal spise hirsegrød hver morgen og vand til frokost. Rådene skal være nogle man kan følge og de skal være beskrevet på en måde, så alle kan være med. Og det skal være indbydende at komme forbi og få ny viden på Bookanaut.

Derfor har folkene bag gode kompetencer til at formidle sundhedsstoffet på en letlæselig og visuel flot måde. Journalist og fotograf København Lasse Lundberg er en del af teamet bag siden og sammen med Jakob Boman, som har erfaring fra online forsikringsprodukter er Bookanaut bestyret af dedikerede og målsatte kræfter.

Det visuelle univers består både af foto og videoer, som folkene bag Bookanaut selv producerer. En fast del af portalens koncept er nemlig, at råd, tips og guides skal være så indbydende, at de besøgende får lyst til at bruge tid på at gå på opdagelse blandt de mange artikler og anden type indhold.

Begge stiftere har nemlig selv oplevet på deres egne kroppe, hvordan stillesiddende arbejde kan have negative konsekvenser for kroppen. Det var faktisk de oplevelser, som var med til at inspirere stifterne af Bookanaut til at oprette portalen. Derfor ønsker de at få så mange som muligt ind på portalen og tage de mange råd om sundhed, skader og behandling og gøre det nemt at tage fat om de problemer, man kan have.
 
Læs mere om Jakob: About me, Vimeo, Norton, Ello, Digitaliser,
 
Jakob har desuden grundlagt Forsikring.io sammen med Nanna Gorm og formålet med forsikring.io er at oplyse danskerne om forsikring og på hjemmesiden kan du læse om billige bilforsikringer, priser på indboforsikringer og hvordan man sammenligner rejseforsikringer
 
Se jakobs rss feeds: Getpocket og Instapaper
 
Læs om personlig træning og hælspore nedenfor

Om personlig træning

 
Personlig træning er på vej frem. Mange har indset at det kræver støtte og hjælp, hvis man vil opnå gode resultater.
 
Triatleter har længe vist at det kræver struktureret træning og hjælp fra en personlig træner for at kunne klare de lange distancer i sporten. Den trend har bredt sig, og nu begynder mere almindelige mennesker også at bruge personlige trænere.
 
Almindelige mennesker bruger typisk personlig trænere til vægttab, til at komme i bedre form eller hvis de ønsker at opnå noget specielt. Vægttab er et stort tema. Mange vejer for meget og det kan være svært at motivere sig selv. I sådanne en situation er det ideelt at have en professionel til at hjælpe en. Udover moralsk støtte, som er alt af gørende i starten, kan personlige trænere også hjælpe med at lægge det rigtige træningsprogram. Når man lægger sit træningsprogram er det vigtigt at man sætter realistiske mål så man bygger sin træning op omkring gode oplevelser. Alt er bare nemmere hvis det er sjovt.
 
Triatlon
 
Når man lægger et træningsprogram er det også vigtigt at tage hensyn til ens form og ens niveau. Det er specialt vigtigt i forhol til folk som gerne vil tabe sig. De har måske ikke dyrker motion i mange år, så deres kroppe er ikke vand til at træne. 
 
Kigger du efter inspiration til et træningsprogram? Så se aktiv træning og alle deres træningsprogrammer.
 
Den anden store gruppe udover folk som bare gerne vil i bedre form er personer, som ønsker at opnå meget konkrete mål med deres træning. Det kunne være at de gerne vil lære at stå på hænder eller at gennemføre en Ironman
 
En Ironman kræver virkelig en stor indsats. Først og fremmest skal man lave ca en Ironman om ugen; dvs man skal svømme små 4 km, cykle 180 km og løbe 42 km. Det kræver meget tid og derudover skal man også kigge på kosten. Når man træner så meget kræver det at man spise det helt rigtige, så kroppen får de ting den har brug for, for at blive genopbygget.
 
At lære at stå på hænder er sammenlignet med en Ironman langt mere overskuelig selv om det også man være svært. 
 
Kigger du efter en personlig træner så se BOOKANAUTs side om personlige trænere
 
En personlig træner kan hjælpe dig med at struktere din træning og mange personlige trænere hjælper også med kosten, da det er en vigtig del af træningen. Et forløb med en personlig træner starter typisk med et introduktionsmøde, hvor man taler om ens mål og hvad man kan forvente at et forløb. Derefter lægger træneren et program for den næste periode.
 
Forhåbentlig beyder det at man opnår dine mål.
 

Om Hælspore

 
Hælspore er et kalkhorn på hælbenet, som har udviklet sig på grund af overbelastning af fodsålens seneplade (fascia plantaris). Udtrykket bruges ofte i flæng, i forbindelse med overbelastning af fodsålens seneplade uden at der egentlig har dannet sig nogen hælspore. Den kan være ledsaget af smerter.

Hvordan behandles hælsporer?
Hælsporer kan meget let behandles med et indlæg, der aflaster hælballen helt ved, at den reelt svæver frit over underlaget. Gør man det, tager det 3-5 måneder i reglen, og så er smerterne væk.

Udsigt for fremtiden
Tilstanden vil under alle omstændigheder brænde ud af sig selv, men det kan let tage op til et par år, hvis det ikke bliver behandlet.