Hold afstand, TAK

Første skrivelse

Hold afstand, TAK!

Der er, i hvert fald i Danmark, en tendens til at hunde skal være meget sociale og kunne lide alle andre hunde. Derfor ønsker mange hundeejere, at deres hunde skal hilse på andre hunde - hvad enten de er i snor eller ej. Tanken udspringer helt sikkert fra et ønske om at gøre det man tænker er bedst for hunden - nemlig at møde så mange artsfæller som muligt.
Når det er sagt, er der dog også mange hundeejere, der dagligt frustreres over den manglende afstand, nogle hundeejere holder. Der er, i hvert fald i Danmark, en tendens til at hunde skal være meget sociale og kunne lide alle andre hunde og mennesker for den sags skyld.
De bliver ofte mødt med sætningen 'jamen, min hund gør ikke noget', hvilket helt sikkert også er rigtigt, men derfor er det stadig ikke sikkert, at den anden hundeejer ønsker at lade sin hund hilse på fremmede artsfæller.

Det samme gælder for mennesker - ikke alle hundeejere vil at deres hunde, skal hilse på alle mennesker.

Grundene, til at man ønsker at holde afstand, kan være mange: tæven kan være i løbetid, hunden kan have fysisk ubehag, den kan være under træning, den kan være bange for andre hunde/mennesker eller den bryder sig måske ganske enkelt ikke om, at andre hunde/mennesker kommer for tæt på.
Uanset hvilken årsag, skal hunden stadig ud, og så længe man overholder reglen om at have sin hund i snor/under 'kontrol', kan man vel egentlig godt tillade sig at forvente, at andre gør det samme.
Dermed kan man også tillade sig at forvente et samarbejde fra andre hundeejere om at holde afstand - eller forvente at ukendte mennesker holder afstand og i det mindste spørger før de hilser.

Sammen med vores meget kompetente træner- og adfærdsbehandlerelever, der alle kender til problematikken af den ene eller anden årsag, har vi besluttet os for at forsøge at gøre det nemmere for alle hundeejere ved at starte kampagnen 'Hold afstand, TAK'.
I hesteverdenen har der i mange år eksisteret en 'regel' om at man binder en rød sløjfe i hestens hale, hvis man ønsker at andre ryttere holder deres heste på afstand. Dette som regel fordi man ellers risikerer, at hesten med sløjfen sparker.

Med inspiration fra hesteverdenen har vi besluttet os for at opfordre Danmarks hundeejere til at sætte en GUL MARKERING, i form af et gult bånd/sløjfe på deres hunds snor, hvis de ønsker, at der holdes afstand til hunden.

I den forbindelse er vi gået i gang med at søge sponsorater til både plakater, små foldere og markeringer, som gerne skal være gratis for alle. Vi ønsker os brede gule bånd til hundesnore, samt små veste eller tørklæder til hundene, hvorpå der står 'Hold afstand, TAK'.

Årsagen til den ønskede afstand er uvæsentlig for andre og derfor også uvæsentlig for selve årsagen til den gule markering. Ideen er, at man bliver i stand til på afstand at signalere til andre hundeejere, at man ikke ønsker at lade ens hund hilse på andre.
Samtidig vil vi hermed forsøge at gøre opmærksom på det ansvar alle hundeejere har for at holde deres hunde i snor eller 'under kontrol', spørge for man lader dem løbe hen til andre samt at komme væk fra troen om at hunde, der ikke må hilse, er 'aggressive'.

Er dette noget, du som hundeejer - eller blot hundeinteresseret - har lyst til at støtte op om, så hjælp venligst med at sprede budskabet, hvor du kommer.
Indtil der kommer ens bånd på 'markedet', kan man selv finde et gult bånd til at sætte på snoren, når man går tur med sin hund.

Vi glæder os til forhåbentlig at se kampagnen vokse og skabe masser af konstruktiv debat omkring hunde og hundeejeransvar.

På vegne af vores elever og undertegnede
Line og Tore, Alpha HundeadfærdsCenter

'Hold afstand, TAK'. (Copyright Alpha HundeadfærdsCenter) | - Danmark | Tlf.: 40757324 42367900