Galleri Lena Kjær

Min Profil

Mit ”unge liv” som billedkunstner har været intenst, hektisk og spændende: 

2008: Billedskole i Nice v. Mitch Waite, Maisondes Arts
2009: Starter på Billedskolen i Herlev.
2011: Udstiller for første gang med 3 malerier på Gammelgaards 
          sommerudstilling og kåres til ”Årets udstiller 2011”.
2012: Galleriet i Midten, Herlev Kunstforening.       
         Herlev Teaterbio.
         Gammelgaard, særudstilling.                 

Mit maleri

Jeg maler acryl på lærred. Penselføringen er oftest lag på lag, hvilket giver en tæt og stemningsmættet billedoplevelse. Strukturen er gerne rå og hurtig, men også med en gennemsigtighed, der fortæller om de mange timer, der ligger bag hvert maleri. 

Drivkraften i mine malerier er farven. Farven er som musik. Den skal ”svinge”, så man fanges i dens magi. Jeg eksperimenter ofte i komplementærfarvernes ro og uro, og supplerer med en ”skæv” farve fra siden. Kontrasten i farve og valør giver spænding i billedsproget. Balancen mellem ro og uro – mellem harmoni og kaos er centralt i mit arbejde med farven. 

Særkendet for mine malerier er brugen af ”den sorte streg”. Streg-føringen har hele tiden været en del af maleriet - en pendant til farven. Farven finder vej i et rum af uorden og kaos - stregen strammer op og fører til form og orden. 

Motiverne hentes fra nær og fjern. Staffeli og maling følger mig trofast på mine mange rejser, men i bund og grund arbejder jeg gerne med det samme motiv igen og igen. Jeg eksperimenterer med motivet i form og farve, zoomer ind og ud, forenkler - og maler igen og igen. Mange af mine malerier er derfor også af samme titel nummereret fortløbende, da de er fabler over samme motiv. Jeg har gennem mange år har udfoldet mine kreative interesser inden for japansk kultur og natur med særlig interesse for ”den japanske have”. Min egen japanske have med vand, sten og vandfald danner nu baggrund for mit atelier, hvor vand, sten og vandløb også ofte genfindes i motivvalget. 

Kompositorisk- og stilmæssigt befinder jeg mig inden for traditionen af det modernistiske maleri - i en fortsat balancegang mellem det figurative og abstrakte stilunivers.