Onsdag den 28. december 2011 dvs mellem jul og nytår 2011 - en dejlig afveksling - og en hyggelig dag med alle kart-vennerne.

Onsdag klokken 0900 mødtes 8 teams klar til at køre 6 timers race med blot 1 måned gamle DINO-karter klargjort og monteret med nyt gummi.

Indtil klokken 1000 fik vi en kop kaffe og et rundstykke og en snak med de andre teams. Kl. 10 var der lodtrækning om karterne.

Team All Kart Stars (med de "gamle" All Kart - drenge blandt andre Allan Olsen og Jan Grye)
Team Ribis (Ribtech/I/S RACING-holdet: Morten, Jens Rasmussen, Mikkel & Tonny Henriksen & Johnny Nørgaard)
Team Grønkjær (med bl.a. Tom Grønkjær)
Krone Racing Team (nogle indendørsspecialister med feltets eneste kvindelige islæt)
Team Wild Hogs (mangler desværre billeder og info)
Team Hedeland (HMk bestyrelsen Michael Kastaniegaard, Rune Andersen & Tom Nielsen suppleret med Jan Larsen & Steffen Nielsen)

Der var individuel test af sæder, og lufttryk og lidt træning og tidtagning inden løbet blev startet kl. 1200. Efter en omstart hvor placeringen blev rettet gik starten.

Team Speedy med Anders Toft ved roret lagde stærkt ud, og det så allerede ud til at kampen skulle stå mellem Speedy, Jefa og AllKart. Os - Ribis - var nede på næstsidstepladsen.
Der skulle være 5 kørerskift, og vi lagde ud med stints på 20 minutter, da vi troede at det var optimalt. Det var det ikke, det kostede nogle omgange. Det koster ca. 12 sekunder at skifte fører, og hvis man gør det blot 4 gange for meget, så er man bagud med mere end en hel omgang.

Nå, vi lærte noget, vi kørte nu stints på ½ time. Men det var også lige kort nok. Vi eksperimenterede også allerede under træning og tidtagningen med dæktryk, uden væsentlig succes.

Der skulle være 2 benzinpåfyldinger efter ganske bestemte regler. Påfyldningerne skulle tage 60 sekunder, og der var officalkontrollanter der gav klarmelding. Vi stod i et dilemma ved det 2. stop. Mikkel havde allerede kørt over ½ time, og vi skulle spare på kørerskiftene. Teamchefen trak tiden, først i 15 minutter, men der var stadig 15 minutter til benzinpåfyldning kunne ske (der blev grønt lys). Vi tog chancen og gav Mikkel 10 minutters signal, for at få ham op på mærkerne. Det var han også og kørte tilfredsstillende stærkt. Vi var efterhånden oppe på 4. pladsen. Men MEGET langt fra 3. pladsen. Mens holdet efter os Team Grønkjær åndede os i nakken. Der blev grønt for påfyldning og Mikkel kom ind som den første, kørerskift til Tonny og efter påfyldning ud igen.
Tonny kørte bare 4. pladsen hjem, ikke bare med nogle få sekunder foran de næste, men han overhalede Teamet og vi blev nummer 4. med en hel omgang foran nummer 5.

Jeg må indrømme at jeg ikke fulgte med i de 3 første - for de var kørt..... Der var efterhånden 3 omgange op til en 3. plads. og 1. og 2. pladsen var helt uopnåelig med hele 10 omgange foran.

De "gamle" drenge i AllKart-teamet var på omgangshøjde med Jefa-teamet, og holdt deres indbyrdes afstand til mål. Her kom AllKart i mål foran Jefa med et forspring på ca. 8 sekunder. Utroligt - efter 532 omgange, blot 8 sekunder mellem vinderne.

40.088 Team Hedeland

Efter løbet talte vi om at der var forskel på de enkelte karter. Men Hans Henrik beviste at forskellen var minimal og nede på under 1/10 sekund. Der var en letvægtsknægt på 35 kilo der lige med en af de vindende karter satte en ny absolut banerekord og ved skift til den langsomste kart fra 6-timersløbet kørte han 1/10 langsommere. Så konklusionen er at 99,9% af forskellen ligger 40 cm. bag rattet, den såkaldte fejl 40-faktor.

Et meget spændende løb hvor der ikke var mange pauser. Der var konkurrence hele feltet igennem, hvilket resultatet også viser. At man kan køre med helt ens gokarter i 6 timer og være på omgangshøjde med kun få meter mellem 1 og 2 ved modtagelse af det ternede flag - det er racing. Kig på resultatlisten og se hvor få omgange der er imellem de forskellige teams.

Der er ingen tvivl om at alle har lært noget om enduro-race med udlejningskarter.
Til GoRacing - lad det blot blive et tilbagevendende arangement. Gerne med et spar småjusteringer, som I har fået som input fra kørere og mig :-) Tak til alle kørerne for et fair og sportsligt arrangement. Naturligvis medvirkende hertil: den kompetente løbsleder John Sörensen og hans gode officals.