Roskilde OPEN

 
 
Prøv også ASKH's hjemmeside: http://ask-hedeland.dk/roskilde-open/
hvor der også er mange bill
 
2-3 juni 2018

Vi er midt i hedebølgen. Der loves 25-27 graders varme - og det passer.
 
Heldigvis er den store ventilator i gang så det er udholdeligt, men vi må sgu ikke klage, men husk at tage lyst tøj på, og drik rigeligt.
 
Det blev overholdt i OPEN-weekenden. Desværre måtte vi konkurrere mod arrangementer i ind- og udland. Men det er blot ærgerligt for dem, der IKKE var på Roskilde Racing Center til Roskilde OPEN.
 
På web stod der: Vore venner fra Hedelands Motorklub har arrangeret DM. Men det var ASKH’s tårnbesætning og teknik der klarede resultatberegning mv.! Det er da dejligt, at det kan lade sig gøre at de to-hjulede folk og de firhjulede kan finde ud af det på denne måde, men på den anden side er ASKH og HMK også søskende med samme interesse for racing.
 
Der var både MC-racing og kart-racing om lørdagen som om søndagen. MC’erne kørte træning med sammenlagt 3 klasser med tidtagning om lørdagen og DM Road Racing med to løb om søndagen. Det var egentligt ikke så ofte de var ude og køre. Kartfolket kører væsentligt mere, så vidt jeg kan se.
 
Der var også ”stumpemarked” hvor bl.a. Viadukten havde en bod og Praga, hvor du bl.a. kunne købe et helt nyt komplet sæt bremser med alt til både for og bag til en særdeles favorabel pris. Der var mange gode tilbud, men desværre for få gæster.
 
Vi - kartere - kørte om lørdagen med Cadett Mini og Junior i det ene felt og de øvrige Junior-klasser i det andet felt. Der var masser af træning, tidtagning, to heats og en finale i tidsplanen og den holdt!
 
Der var desværre som tidligere nævnt ikke mange tilmeldte. Om lørdagen 22 og søndagen 26 anmeldte herudover dog et STORT antal MC ’ere - men de fylder jo ikke så meget.
 
Efter det velafviklede arrangement var der helstegt pattegris på menuen til alle. En fin afslutning på lørdagens races.
 
Michael Bærensens drenge Mikkel og Kasper med henholdsvis nr. 99 og 23 deltog i ”DM”-Juniorklassen med podieplacering som det kan ses på billederne.

Om søndagen var det farmands tur i DD2 som kørte sammen med KZ’erne. Efterhånden er vi blevet rigtig skrappe til at starte DD2 med rullende start og KZ med stående start i samme løb!
Michael Bærensen var suveræn i DD2 foran Anders Nielsen. Det var forventet at Martin Bertelsen også ville gøre sig gældende, men de skal lige finde ud af den nye karts opsætning.

Selvom Michael B. holdt fuld appel på, så kom Michael Bo i KZ tættere og tættere på. Husk på at de starter mindst ½ baneomgang efter DD2, så der skal holdes klampe på med en KZ.

I første heat nåede Michael Bo i KZ at komme foran Michael B. men det lykkedes ikke i de to sidste heats, hvor Michael Bo KZ måtte nøjes med andenpladsen 😊

Tillykke til begge Michael’er medderes førstepladser.
 
Jeg slutter her og kan konkludere at vejret var med os til ROSKILDE OPEN 2018, og næste år kommer der mindst 3 gange så mange tilmeldinger og 5 gange flere tilskuere. Kanske også flere der vil prøve en af vore racerkarts. Vi har jo nogle stykker som man kan booke efter aftale hvis man er interesseret..
Dennis
 
De glade vindere på podiet:
 
 
Hall Of Fame 
DD2-deltagerne
 
 
Dennis Stochholm  | stochholm@gmail.com