Nyheder / Nyheder 2013

Nyheder 2013

29. dec. 2013
 
Nu laver jeg jo normalt ikke Nytårsforsæt, men jeg må da kunne gøre det bedre på denne side. Det er jo næsten et halvt år siden jeg sidst fik opdateret. Nå, men så må det også være tid til at gøre status.
 
Året sluttede med at Lanzo blev Bedste Veteran Han og ydermere også 7. bedste hanhund i DBSK. Er så stolt af min gamle dreng.
Vi sluttede året helt fantastisk af i Herning. Jeg havde tilmeldt ham begge dage da vi kunne bo hos Michael forældre som jo bor næsten lige ved siden af. Det blev så første gang nogensinde at vi kom til Herning og det viste sig at være en god ide.
Lørdag blev han BIK2 - kun slået af en Norsk Champion, men dermed best placerede danske hanhund overhovedet om lørdagen. Det var helt vidlt og så var jeg endda lige ved at gå glip af det selv :) Da vi var inde med alle de flotte hanner i bedste i køn konkurrencen, var jeg jo sikker på at jeg bare ville ryge ud så jeg stod nærmest bare og kælede med Lanzo, og de måtte råbe mange gange på mig, for at få mig til at forstå, at jeg rent faktisk skulle op og stå som nr 2 - sikke en dejlig overraskelse.
I Bedste Veteran måtte vi se os slået af den norske Verdensvinder. Ingen skam at tabe til sådan en smuk tæve som også stadig løber som en drøm.
Men stor tak for de flotte ord fra Einar Poulsen som var dommer.
 
Om søndagen var det så titlen som Dansk Veteran Vinder 2013 det gjalt. Da vi stod alene i hanhunde klassen skulle vi have et CK for at få titlen - og det fik vi ! Alene i år er Lanzo dermed blevet KLBVCH og DKVV13. Er så stolt af ham og han er stadig bare så glad for at være med og nyder det når vi er i ringen.
Nå, men så blev det jo tid til Bedste Veteran og jeg var sikker på jeg bare skulle ind og tabe igen til den smukke dame, men stor var glæden da Lisbeth Ramsing pegede på os som vinder af Beste Veteran den dag :)
 
Noget helt andet er, at vi jo også stadig er i gang med uddannelsen som klikker træner. Her er Lanzo også bare så sej. Det er ingen hemmelighed at jeg var lidt bekymret for om han gad lære mere nyt og kunne holde til at træne intensivt en hel weekend i træk hver 2. måned. Men nu er vi mere end halvvejs og han byder rigtig godt ind og er bestemt godt på vej til at være med til at jeg kan få min eksamen i foråret. Der er 5 praktiske eksamnesopgaver der skal laves og de 3 af dem er i hvert fald ved at sidde i skabet. Det kniber lidt med at holde hovedet helt stille når han skal sidde med apport i munden. Han bliver så utålmodig og vil gerne skubbe til mig med apporten for at der skal ske lidt mere = godbid skal falde :)
 
Vi har jo også fejret 10 års fødselsdag i år. Det var en stor dag - måske mest for mig :) Men i hvert fald fik han sædvanen tro besøg af alle vennerne med gaver til ham og han fik sin lagkage, som han måtte dele med Pepsi igen iår.
 
Der er jo intet som beskriver året bedre end billeder så der er oprettet en mappe med billeder fra 2013.
 
Godt Nytår.
 
Så er ferien overstået
Lige om lidt er ferien overstået og på mandag starter jeg job igen. 2 uger går alt for hurtigt, men hold da op hvor jeg også savnede Lanzo de 11 dage vi var i Italien. Han havde selvfølgelig haft det som blommen i et æg hos mine forældre og et par dage hos min søster.
Inden vores ferie nåede vi også lige en weekend i sommerhus i Hvide sande og selvfølgelig Bernermarkedet. Nu har vi faktisk deltaget i alle klasser i Bernermarkedet og det var 9 år at Lanzo og jeg deltog sammen. I år blev det til Bedste Veteran og BIK3.
I mellemtiden er hans nye titel som Klub Veteran KLBVCH også blevet registreret. Den første i klubbens historie, men det er jo også lige indført. Han har vundet klassen med CK 3 gange for at få denne titel og den sidste kom om søndagen på årets Klub stævne, så det var jo dejligt.
Når jeg siger at ferien er forbi så er det også på træningsfronten. Ud over at jeg starter mit DKK hold op igen på onsdag, så skal jeg nu også i gang med at uddanne mig til klikker træner og de første lektier er kommet! Der er en del som skal øves nu jeg ikke var med på første lektion pga. ferien.
Jeg er noget spændt på om Lanzo stadig gider træne længere tid af gangen. Godt at han er så godbids-fikseret - så går det nok.
Idag har vi øvet:
 
1.  "elefanten" som han ikke rigtig gider selvom han har kunne den
2. target som går rigtig fint
3. selvkontrol hvor han skal fravælge godbidder og give mig kontakt selvom godbidder er i hånden lige ved siden af ham - det går også rigtig fint.
 
I aften står den så på hpnd-target som er nyt for ham. Det kan vi starte med at øve i stuen så det er fin aften træning.
 
Det bliver faktisk lidt skægt at træne igen for det er jo kun "for sjov" øvelser vi har trænet de sidste par år.
 
 
 
 
På kraftig opfordring
Det må vist være ved at være på tide med en opdatering igen. Tiden løber og selvom vi har mange gode stunder og billeder, så kniber det lidt med at få opdateret, men efter lidt opfordring, så må jeg hellere se at komme igang. Jeg kan jo faktisk godt selv lidt at læse hjemmesider i stedet for Facebook.
 
Kan jo se at Påsken vist var sidste gang jeg fik opdateret, og der er jo sket en del siden. Bl.a. har der jo været afviklet det årlige klubstævne den første weekend i juni. I år var det på Hasmark camping i stedet for på Bøsøre. Vi var super heldige med vejret igen og solen skinnede hele weekenden. Måske lidt for meget for hundene, men vi mennerske nød det endnu en gang.
Det var også sidste gang jeg stod for LP og Rally i Aktivitetsudvalget, for vi havde bestemt os for at lukke det ned efter Hasmark. Der er for få hænder til jobbene og jeg ville stoppe efter jul alligevel, så vi besluttede sammen med Bestyrelsen at så lukkede vi det efter disse prøver.
Nå, men prøverne gik super godt - altså ikke personligt da vi blev disket :)
 
Stakkels Lanzo måtte jo tidlig op da jeg skulle modtage resultatbøger, modtage dommer, sætte præmier op osv. - det betød at han lå et langt stykke tid i teltet og bare ventede og så skulle jeg jo op som nr 1 i Ekspertklassen .... Ja, der var nogen som fik et godt grin, for som en anden nybegynder, havde jeg glemt at lade ham tisse af, så han tissede i ringen og så bliver man altså "disket". Jeg opdagede ikke engang at han tissede, men stod og trak i ham og kunne ikke forstå hvorfor han ikke kom med !! Ja, så kan jeg lære det. Nu er han pensioneret fra prøve delen - han gider ikke rigtig mere og vil helst bare gøre tingene for en godbid og det må man jo ikke give i ringen :)
 
På udstillingsdelen havde jeg glædet mig til at stå i ringen med flere veteraner, men desværre stod vi alene i Han-hunde ringen, da de 2 andre ikke var mere. Øv, det var ikke særlig rart med de udeblivelser. Det bliver så virkeligt at man har en gammel hund.
Men alt i alt gik det rigtig fint. Vi fik CK begge dage og lørdag blev vi også 4BIK. Søndag blev han bedste veteran.  
Det var virkelig en super hyggelig weekend og dejligt at AnneMette og Ole også kom trods den kedelige omstændighed at de lige 2 dage forinden havde sagt farvel til Enki.
Og så bliver jeg nødt til at nævne at vi fik de bedste nye kartofler jeg i mit liv har smagt !!! Det må have været det gode selskab som gjorde forskellen.
 
Jeg må se at få lagt lidt billeder ind fra den weekend også, men det må blive en anden dag.
 
 
Og så kom og gik marts måned
Sidste dag i Påsken og det er tid til lidt status og lidt billeder fra marts måned som jo faktisk har været en rigtig kold og snefyldt måned, her hvor man ellers går og hungrer efter forår.
I ugen op til Påske var vi til udstilling i Viby. Dejlig dag, men hold op hvor var der koldt i hallen. Det er godt nok også mange år siden jeg sidst har været der. Men hvor om alt er, så blev Lanzo 2. bedste veteran efter Bellmann. Begge med CK og dem var Birgitte Schjøtt ellers ikke rundhåndede med så det var rigtig fint for de 2 gamle drenge at få det også.
 
Veteran hanner Viby Sj. 2013
 
 Vi har også fået gået nogen dejlige ture her i Påsken ud over at passe de gæster vi havde. Der er da kommet et par dejlige billeder ud af disse ture.
 
 
 
 
Gåtur ved Vallø Slot
 
 
 
Hold da op hvor er det længe siden jeg har fået opdateret hjemmesiden. Der er jo ellers sket lidt, bl.a. har vi været til årets første udstilling i Nyborg, hvor vi også fik hitliste præmier og rosetter.
Lanzo blev Årets 2. Bedste Veteran kun slået med 1 point af Tertzo's Bellmann. Dejlig at stå der på skamlen med de gamle hunde.
Lanzo var i hopla på dagen og blev bedste Veteran han og dernæst Bedste Veteran på dagen foran 2 andre hanner. Dejlig start på året og vi manglede kun Michael at dele det med. Han var jo udstationeret i hele januar i Lithauen.
 
Her den 1. Feb. Er jeg startet nyt job og det er super spændende. Michael havde en uges vinterferie og blev herovre så det var dejligt og en kæmpe hjælp ikke selv at skulle tænke på alt samtidig med nyt job. 
 
Nu er Lanzo meldt til udstilling i Viby Sj. her i marts. Det bliver hyggeligt og vi glæder os til en udstillingsdag hvor jeg ikke har andre jobs at skulle.
Lene Hadbjerg Sørensen | Digeparken 12, 2680 Solrød Strand - Danmark | hadbjerg@yahoo.dk