Leva hälsosamt

Att leva hälsosamt

Någonting som är viktigt för mig, det är att leva hälsosamt. Jag har alltid varit noga med hur jag behandlar min kropp, och jag har valt att leva som jag själv vill. Som jag sa kan jag inte leva på poker, men det här väljer jag helt själv. Jag väljer att äta bra, att röra på mig och att fylla på kroppen med tillskott som man mår bra av. Eller som jag mår bra av.

CBD

Något som har börjat intressera mig på sistone är cbd och cbdolja. Om man läser på wiki om det cannabinoida systemet förstår man snabbt att detta inte handlar om hasch och cannabis. Tvärtom är cbdolja något man inte kan bli berusad av, och såvitt jag förstår är det också helt lagligt. Vad cbdolja hjälper mot tar en stund att lista upp, men det verkar vara något som är bra för det mesta i kroppen. Jag vågar inte säga att det är en mirakelkur, men forskningen visar på otroliga resultat. Jag fortsätter att läsa på om detta, och jag har bestämt mig för att pröva det efter sommaren. Inte för att bota något specifik, utan för att må bättre i allmänhet.

Motion

Jag är ingen fanatiskt idrottare alls, men jag ser till att röra på mig. När jag är ute och reser, exempelvis på Mallorca, då försöker jag att ta långa simturer i havet. Om det inte fungerar tar jag långa härliga promenader vid strandkanten, men aldrig mitt på dagen då solen står som högst. Då ser jag till att ligga i vattenbrynet och njuta. När jag inte är på resande fot försöker jag att promenera ofta, och jag cyklar till jobbet halva året. Om det inte är ruskväder. Jag har inga fåniga cykelkläder på mig heller, sånt har jag aldrig förstått mig på. Cykelkläder med reklam på? Är alla sponsrade tro?

Mat och Dryck

Även om jag är väldigt glad i viner så dricker jag oftast med måtta. Jag försöker också att äta nyttigt och undvika för mycket socker. Jag vet att vin är en sockerbomb, men i godisväg äter jag bara mörk choklad. Jag försöker att få i mig mitt socker via frukt om det går, och jag äter stora mängder grönsaker varje dag. Oftast består lunchen av vegetariska rätter, men även till middagen är det mycket grönt. Bortsett från att vara nyttigt är det väldigt bra för miljön, och det är något jag tycker alla borde tänka på. Köttproduktionen är en stor bov i miljösammanhang.

Övriga kosttillskott

Utöver att jag inom kort kommer att börja med cbdolja äter jag andra nyttigheter också. Jag ser till att äta d-vitamin året runt, med dubbel dos under de mörkaste månaderna. Jag äter också både zink och magnesium, för att upprätthålla bra muskelfunktion. Kalcium äter jag för att hålla ben och tänder i schack. jag äter också vissa mediciner som påverkar mitt kalciumintag, så det tillskottet är läkarordinerat. Resten är av eget val efter att ha läst på om saker på nätet.