Serier / Regionsløbene / Region Hovedstaden

Region Hovedstaden

Centrale oplysninger:
 
1. juni 2018 kl. 15.00
Adresse: Julius Andersens Vej 7, 2450 København SV
Ruten: 5,3 km (opmålt ved GPS-ur samt iForms ruteplanner)
Kæmpe tak til Peter Olsen, der har udformet en skøn rute til os i og omkring Valbyparken. Peter Møllebro markerer ruten for os, kæmpe tak ligeledes!
 
Ruten foregår på stier i og omkring Valbyparken med start og målgang ved Boldklubben Frems stadion. Det betyder, at du skal løbe hhv. 8 og 4 omgange for hel- og halvmarathon.
De rød- og blåklæste spillere fra BK Frem har tidligere spillet i toppen af dansk fodbold med en tredjeplads til følge i Superligaen i nyere tid, da foråret 1992 udspillede sig. Hvem husker ikke, hvad der skete efterfølgende for dansk landsholdsfodbold? Førhen har de også vundet mesterskabet, men det ligger mange år tilbage. BK Frem har mønstret ikke mindre end 60 landsholdsspillere siden Sophus Nielsen lagde historien an. Apropos Sophus Nielsen blev han kaldt "Krølben" og havde i mange år en bemærkelsesværdig verdensrekord, da han scorede hele 10 mål i en landskamp.
Selve Valbyparken er beliggende i Sydhavnen i København og er byens største park med sit areal på 64,2 ha. Fælledparken er marginalt mindre, men mindre. Parken åbnede helt tilbage i 1939, og er bl.a. kendt for sin Rosenhave med ikke mindre end 12.000 roser. Et andet særkende for Valbyparken er, at den har 17 runde temahaver. Heriblandt findes H.C. Andersens Orientalske Have, Den Dynamiske Have, Den Handicapvenlige Have samt Vandhaven.