O

Erindringer fra mange år med Hereford. Billeder fra dyrskuer og dagligdagens store og små begivenheder

Starten på Bonaparte Herford og Oakhereford

 I 1990 blev Åshøj Fakta 93 J indkøbt.
Christian var allerede dengang stærkt interesseret i kvægavl
2010 Roskilde dyrskue.
 
I år har vi ikke haft dyr med. Jeg havde Xander og Mie med hos kattene og kunne derfor stille og roligt besøge skues andre udstillinger.
 
Kvæg, katte og smådyr skulle selvfølgelig besøges. Her er nogle snapshots fra kødkvægsstalden og interbreed koncuranncen. Skuets bedst kødkvægs hundyr og skuets bedste kødkvægs handyr blev udpeget. Til slut et par billeder fra indmarchen til interbreed konkurancen hos malkekvæget.
 
 
2010
Disse 3 kalve er vores hjemmeboende børn i år. 1 herefordkalv. 2 Dexter-kalve. Den sorte er lige født. Resten af vores besætning var på græs forskellige steder i omegnen.
Tirsdag den 11.12.08 kunne 2 jordbrugsøkonomer ånde lettet op. Peter Meggers Matthiesen og Christian (til højre). Deres lange studium på Den Kongelige Veterinære Landbohøjskole var slut.
 
I fællesskab havde de udarbejdet deres speciale(r). 
"Særlige krav for husdyrbrug beliggende i Natura 2000 områder - og de økonomiske konsekvenser heraf"
 
De havde sat fokus på "Lov om miljøgodkendelse mv. af husdyrbrug" som trådte i kraft 1. januar 2007, set i et juridisk og økonomisk perspektiv.
 
Begge ønskes tillykke.
 
Nu var den faglige grund lagt til en selvstændig virksomhed. Christian har siden oparbejdet en kødkvægsproduktion i lejede bygninger. Grundstammen er de Hereford-dyr som han meget omhyggeligt har udvalgt og avlet på siden han i 1992 var hovedmanden bag indkøbet af Ranger Prunella. Bonaparte Hereford
 
Vi havde ikke lagt Herefordavlen på hylden. Vi havde stadig et mindre antal moderdyr hvis kalve døbtes ? Oakhereford.
Far og søn drev de 2 besætninger i fællesskab og deltes om sommergræsningsarealerne.
 
I 2011 i maj nåede Christan målet, at få sin egen gård. Købet af Sivkærgård på Fyn blev starten på gårdejer Christian Nielsens tid som aktiv kødkvægsproducent. Det betød samtidig at et generationsskifte blev startet.
1. januar 2012 ophørte vi med at være aktive i landbruget og flyttede til byen for at nyde vores otium sammen med kattene. Vi sørgede dog for at komme til at bo ikke langt fra Sivkærgård. Det nyder vi alle og det giver god tid til at være forældre, svigerforældre og bedsteforældre til alle vore dejlige børn, svigerbørn og børnebørn.
 
Christian medbragte en stor besætning Hereford som han selv lagde grundstenen til da han i 1992 valgte at Ranger Prunella og Iliona skulle indkøbes med stamtavler. Det er deres børn og børnebørn der flyttede til Fyn sammen med Christian. Alle hundyr (næsten) hedder Prunella + det nummer i rækken kalven nu er efter Prunellas første kviekalv.
Krista Nielsen | Pilekrogen 20, Haastrup, 5600 Fåborg  | Tlf.: 57600334 | babettesnorskeskovkat@yahoo.com