Lidt om sikkerhed

4 Sikkerhedsprogrammer
 
 
Sikkerhed er en af de vigtigste ting, når det drejer sig om brug af en computer.
 
Det er desværre også tit der der bliver sjusket mest. Argumenterne er talrige:
 
"Jeg får ikke virus, for jeg besøger ikke farlige sider"
Det er fuldstændigt umuligt at vide om en side er inficeret. Der er masser af eksempler på websider fra både store anerkendte firmaer, og offentlige myndigheder, der har været angrebet. Hvem ville f.eks forvente at et ministeriums hjemmeside er fyldt med snavs. Det er ikke desto mindre sket adskillige gange.
 
"Jeg er beskyttet, for jeg bruger det gratis program, som Ekstra Bladet siger er verdens bedste"
Hvis man baserer sin sikkerhed på artikler i Ekstra Bladet, og andre populære magasiner, er man selv ude om det, når det går galt !
 
Det kan godt lade sig gøre at sammensætte en gratis sikkerhedsløsnings, men det kræver at man virkelig interesserer for emnet. Man skal bruge en kombination af flere programmer, og sikre sig at disse kan arbejde sammen uden at konflikte. Hvis der opstår konflikter mellem de valgte programmer, kan man faktisk ende med at være dårligere beskyttet, end før man startede.
Det er også værd at bemærke, at næste alle de højt roste, gratis programmer (f.eks AVG og Avast) også fås i en betalingsudgave. Så mon ikke der mangler et eller andet i den gratis version??
 
"Det er for dyrt at købe et sikkerhedsprogram"
Køber du f.eks et 3 årigt abonnement til BullGuards sikkerhedspakke hos Spywarefri Shop, koster det 1 kr. om dagen til 5 computere.
Tag natbussen et par gange, i stedet for en taxa. Ryg en halv smøg mindre om dagen, eller køb et batteri mindre nytårsaften. Så skulle det være betalt.
 
"Jeg har aldrig haft virus, og jeg får det heller ikke, for jeg er meget forsigtig"
Hvem siger du ikke har virus?  Dit gratis sikkerhedsprogram?
Hvis det først har sluppet snavset ind på din computer, hvor stor er chancen så for at du opdager det?
De bedst konstruerede vira og spyware (malware) er fremstillet så de er meget svære at opdage. Hele idéen er at aflure dine personlige oplysninger, og måske stjæle dine penge, uden at du opdager det, før det er for sent.
Det kan også være at du er inficeret med et stykke malware der indlemmer din computer i et ondsindet netværk. Du kan så, uden at vide det, være med til at udsende spam og andet snavs.
Muligheden for at kriminelle gemmer deres filer på din computer eksisterer også. Der har været nogen ret uhyggelige eksempler på dette i medierne. Folk er blevet anklaget og fængslet, uden at vide hvad de har gjort.
 
 

Hvad gør jeg så ?

 
Du køber og installerer en komplet sikkerhedspakke. Til folk der ikke har den store interesse i computersikkerhed, vil det være den optimale løsning. En sådan pakke vil indeholde alle de nødvendige funktioner, og de vil være tilpasset hinanden, så der ikke opstår nogen konflikter.
 
Jeg har valgt kort at beskrive tre pakker, som alle kan købes i Spywarefri Shop. Her får du optimal kvalitet, en fornuftig pris og en glimrende support, både fra shoppen selv og fra det uafhængige Spywarefri Forum.
 
BullGuard dækker op til 5 computere i samme husstand, på en licens. Udover sikkerhedsfunktionerne indeholder den også en online backupfunktion med 5 GB lagerplads på BullGuards egne servere.
Brugerfladen er logisk og nem at gå til, og du bliver kun bedt om at tage stilling, hvis du installerer et program den ikke kender i forvejen.
Programmet skal blot installeres, hvorefter det stort set passer sig selv. Hvis du selv har lyst til at eksperimentere, er der også rig mulighed for det i programmets avancerede indstillinger. 
 
ESET er et fremragende program, der især er kendt for sit meget lave resource forbrug, og for sin evne til at passe sig selv, når det først er installeret.
Hvis du gerne vil have en sikkerhedspakke der ikke forstyrrer dig, så er ESET løsningen. Det er også et godt valg, hvis du har en ældre computer, uden særlig mange kræfter.
 
Kaspersky regnes af mange for den bedste sikkerhedspakke på markedet. Det har mange funktioner, og yder en rigtig god beskyttelse. Den eneste ulempe er, at de mange muligheder godt kan få programmet til at virke lidt nørdet, men har du mod på at sætte dig ind i mulighederne, er Kaspersky et rigtigt godt valg.
 
Der findes mange andre sikkerhedspakker af høj kvalitet (f.eks F-secure eller Bitdefender), men med en af de tre jeg har nævnt, går du ikke helt galt i byen.
 
Prøv først !
 
Uanset hvilken pakke du vælger, er det meget vigtigt at du udnytter den prøvetid der tilbydes fuldt ud. Du skal sikre dig at programmet fungerer optimalt på netop din computer. Hvis der ikke tilbydes en prøvetid, for et fuldt fungerende program, så hold dig væk.
 
Læs videre på siden Lidt om sikkerhed - 2