Tips og vejledninger

 
Tømrerens tips !
 
Hvis du skal sømme noget fast, så prøv at undgå, at slå dig selv over fingrene.

Skift af sikkerhedsprogram

Når du skal skifte et sikkerhedsprogram ud, er der et par ting der er meget vigtige at huske. Det er meget vigtigt at fjerne det gamle fuldstændigt, før du installerer det nye. Gør du ikke det, kan du meget nemt risikere konflikter, der både forringer din sikkerhed, og ofte også medfører en langsom og ustabil computer.

Hvis du følger nedenstående, er der en meget god chance for at det går godt. Det virker måske lidt omstændigt, men det er indsatsen værd.

Start med at downloade det nye sikkerhedsprogram, og gem det på skrivebordet.

Hent derefter et afinstalleringsværktøj (Removal Tool) til det program der skal fjernes, og gem også det på skrivebordet. Der ligger et stort udvalg HER

Hvis du ikke allerede har CCleaner, så hent og installer det (se Vedligehold)

Nu skal internetforbindelse afbrydes, og ikke tilsluttes før du er helt færdig.

Så skal du lukke dit sikkerhedsprogram nede ved uret. Det er meget vigtigt at det er helt slukket, da der næsten er garanti for problemer, hvis det ikke er tilfældet. Ved du ikke hvordan det gøres, så prøv at kigge HER

Gå så til Start > Alle programmer > Dit sikkerhedsprogram og se om der er en Uninstall mulighed. Findes den, så kør den og følg instruktionerne. Findes den ikke, så afinstaller normalt fra kontrolpanelet.

Genstart computeren når afinstalleringen er færdig.

Nu skal du køre det Removal Tool du har hentet. Dobbeltklik og følg instruktionerne og genstart en gang mere. Hvis det finder noget, så gentag processen og genstart.

Kør CCleaner (både Renser og Register) og lad det fjerne hvad det finder. Gentag til der ikke bliver fundet mere.

Nu kan du installere dit nye sikkerhedsprogram. Dobbeltklik på installationsfilen, og følg instruktionerne.

Genstart computeren, tilslut internettet igen og lad programmet opdatere.

Hvis du følger denne metode, og installerer en ordentlig sikkerhedspakke, burde du nu have en velbeskyttet og velfungerende computer.


RoboForm  Søg med RoboForm

Både i RoboForms værktøjslinie og ved ikonet nede ved uret, findes der et søgefelt. Hvis du bruger lidt tid på at lære det at kende, vil det hurtigt erstatte dine normale søgemetoder. Når du skriver et ord i feltet, popper der en række muligheder op, og du skal blot klikke på den du vil bruge.

Disse søgemuligheder består af såkaldte søgekort, der hver især repræsenterer en søgemulighed på nettet. Fra starten indeholder RoboForm 7 prædefinerede søgekort, men du kan nemt fremstille flere kort, der giver mulighed for at søge præcis hvor du vil.
 
Vil du f.eks lede efter et bestemt stykke musik hos TDC Play, skal du blot åbne TDC's side og skrive  rfarg  i søgefeltet.
 
TDC Søgekort
 
 
 
 
 
 
 
 
Derefter taster du Alt og klikker Søg, klikker Gem i RoboForms værktøjslinie eller klikker på Roboform ikonet og vælger Gem. Det åbner et lille RoboForm vindue.
 
Gem søgekort
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Har du ikke allerede har en mappe, så klik på Ny mappe, opret en til dine søgekort, marker den og klik Gem. Nu kan du søge hos TDC, blot ved at angive din søgetekst og klikke på kortet, når menuen ruller ned.
 
Du kan enten selv skrive teksten i søgefeltet, eller også kan du blot markere det du vil søge efter, og klikke en enkelt gang i feltet. Så bliver teksten automatisk sat ind, og så skal du bare vælge hvor du vil søge.
 
Du kan vælge hvilke kort du vil have vist, og i hvilken rækkefølge, ved at klikke på Tilpas søgeboks, eller ved at gå til Indstillinger > Søgning.