071013 Dialogmøde

Referat af Lokalrådets dialogmøde den 7. oktober 2013

 

Følgende foreninger var udover Lokalrådet repræsenteret på dialogmødet:

IFÅ, Ådalshallen, Skolebestyrelsen, Spejderne Ådalen Djurs, Søby Beboerforening, , Skørring Forsamlingshus, Hvilsager-Lime Menighedsråd, Ådalen Menighedsråd, Lime Beboerforeing.

 

Lokalrådets aktiviteter

Trine Langballe redegjorde kort for Lokalrådets aktiviteter det seneste år, som har omfattet følgende emner:

-          Biogasanlæg ved Lime/Lemmer. Lokalrådet er repræsenteret i den lokale biogasgruppe og arbejder her aktivt mod placering af biogasanlæg på det planlagte område samt for fjernelse af den udpegede placering fra kommuneplanen

-          Elektronisk kalender til lokale arrangementer er etableret på aadalen.info

Det blev på mødet aftalt, at foreninger kan sende deres årsprogram til Trine Langballe fra Lokalrådet, som så vil lægge arrangementerne i kalenderen.

-          Udarbejdelse af høringssvar til kommuneplanen inden for områderne: biogas, byggegrunde og cykelstier

-          Deltagelse i årsmøde for distriktsrådene

-          Udsendelse af nyhedsbrev – september 2013

-          Ansøgning om midler til Infoskærm til lokale nyheder - ophænges i DagligBrugsen i Lime

-          Planlægning af messe til afholdelse i foråret 2014.

 

Runde blandt de deltagende foreninger

Søby Beboerforening

Der arbejdes på at skabe et nærmiljø i Søby med forsamlingshuset som samlingssted, både kulturelle arrangementer, fællesspisning og fester.

 

Skørring Forsamlingshus

Der er netop indsat nyt køkken via opsparede midler. Høstfesten den 5. oktober havde ca. 70 deltagere. Der er indført hyggeeftermiddage hver 3. tirsdag i måneden, hvor alle er velkomne. Peter Abrahamsen kommer som led i Liv i forsamlingshusene den 1. november.

 

Lime Menighedsråd

Laver arrangementer sammen med beboerforeningen. Det er vanskeligt at tiltrække deltagere, bl.a. er det svært at finde de tidspunkter, der passer deltagerne bedst.

 

Ådalshallen

Der er en konstruktiv og ung bestyrelse, som arbejder meget med det interne. Der er meget fokus på tiltag for børn, men man ønsker også at favne bredt – uden at gå andre foreninger i bedene.

Bl.a. er arrangementer med fællesspisning meget populære.

Der forventes overskud på driften i år. Der afholdes generalforsamling den 31. oktober. Der planlægges også med at arrangere et loppemarked / legeland i hallen.

 

 

Ådalen Menighedsråd

De præsenterede tanker om mulige kirkelukninger også i Ådalsområdet fylder meget pt., selvom tankerne kun er på tegnebrættet endnu. Håbet er, at der bliver set mere på anvendelsen af kirkerne end på antallet af medlemmer. Der er meget fokus på økonomisk ansvarlighed, herunder bl.a. at spare på energiudgiften ved eksempelvis kun at have en gudstjeneste pr. søndag i lokalområdet. Eva nævnte følgende aktiviteter:

-          Mad og sang fra højskolesangbogen i Sognegården

-          Udflugt med 58 deltagere

-          Høstgudstjeneste i september måned

-          Cafégudstjeneste i Skader i oktober måned

-          Skulpturer opstilles som forsøg i Skader Kirke. Borgernes tilbagemeldinger ønskes

-          Ny hjemmeside

 

Spejderne Ådalen Djurs

Ny struktur er implementeret. Medlemstallet er status quo på ca. 70.

 

Lime Beboerforening

Der er netop indsat nyt køkken. Åbningsarrangementet i forbindelse med høstgudtjenesten. Den planlagte oktoberfest aflyses p.g.a. for få tilmeldte. Der blev nævnt følgende arrangementer/initiative:

-          Liv i forsamlingshusene

-          Julebanke

-          Præmiewhist hver 2. uge.

-          Der er et ønske om at renovere grusgraven, så der kan laves aktiviteter her. Der søges midler til formålet.

Det er vanskeligt at samle generationerne på tværs.

 

IFÅ

Foreningen har godt fat i børnene, men der er færre voksne over 25 år end tidligere. Der er bl.a. kommet nye aktiviteter som led i Aktiv ferie i uge 27. Nye aktiviteter er bl.a. crossfit og floorball.

De ledige haltimer er svært anvendelige, da de typisk ligger på ydertidspunkter. Håbet er at flytte gymnastikholdene til hallen, da gymnastiksalen er meget nedslidt. Evt. samarbejde om fitness drøftes med Voldumhallen den 22. oktober. Samarbejde med Mørke kan også blive aktuelt. IFÅ er glade for det gode samarbejde med Børnehuset med følgeordning.

Der planlægges en mindre renovering af bl.a. omklædningsrummene i klubhuset i Lime, herunder også energibesparende foranstaltninger.

 

Forsamlingshusene har som aftalt på sidste dialogmøde mødtes. Næste møde indkalder Lime Beboerforening til. Mailadresser er udvekslet.

Messe for lokalområdet den 24. maj 2014

Lokalrådet orienterede om, at der arbejdes med planer om at afholde en messe for lokalområdets virksomheder og foreninger i og omkring Ådalshallen den 24. maj 2014. Formålet er bl.a. at vise hinanden, hvad vi kan og har af ressourcer i vores område. Kort om messen:

  • Der opbygges landsbymiljøer i hallen – et ”mini Ådalsområde”, dvs. de deltagende landsbyer planlægger selv indholdet i deres stand, og hvilke lokale virksomheder og foreninger, der medvirker. Nogle virksomheder kan være tilstede på dagen, og andre kan evt. være synlige via ophængning af skilte mv.
  • Lokale aktiviteter/initiativer programsættes under messen.
  • Lokalrådet afmærker de enkelte stande og opstiller byskilte. Skitse med ”grundplan” mv. udarbejdes. Bl.a. forslag om ”tårn” i centrum af hallen.
  • Lokalrådet udarbejder ”koncept” for standene, så der sikres et ensartet fokus i præsentationen af lokalområdet i stil med ”hvad kan den pågældende by erhvervsmæssigt, foreningsmæssigt mv.”.
  • Lokalrådets kontakt til lokalområderne går via én eller to lokale kontaktpersoner.

 

På mødet var der opbakning til idéen blandt de deltagende foreninger. Lokalrådet udsender brev til de enkelte lokalområder og beder om tilsagn om deltagelse samt indmelding af kontaktpersoner.

 

Næste dialogmøde afholdes oktober 2014.