120813

Referat af møde i Lokalrådet den 12. august 2013

Tilstede: Ellen, Hans, Peter, Trine og Merete (ref.)

 

Ad. 1. Godkendelse af dagsorden

Der blev tilføjet 2 nye punkter: nyt fra formanden og kommuneplanen. Drøftet under pkt. 5.

 

Ad. 2. Opfølgning på referat fra mødet den 1. juli

Ellen aftaler møde med Jesper fra Brugsen vedr. info på fladskærmen i Dagligbrugsen.
Vedr. biogassen har Peter fået svar på klage over manglende aktindsigt fra Miljøklagenævnet. Nævnet tilkendegiver, at kommunen burde have udleveret en del af materialet, og at der burde have været større åbenhed af hensyn til de samfundsmæssige interesser. På sigt skal der aftales en rolle/ansvarsfordeling mellem lokalrådet og Peter. Hvem udtaler sig om hvad mv.
Peter skriver læserbrev vedr. det manglende materiale, som bl.a. er problematisk i fht. høringsfrist mv.. Ellen indkalder til snarligt møde i biogasgruppen mhp. udarbejdelse af høringssvar. Ellen og Peter udarbejder lokalrådets høringssvar. Det blev drøftet, hvorvidt der bør afholdes et nyt borgermøde i Lime Forsamlingshus på et tidspunkt.

Ad. 3. Messe-/markedsdag den 24. maj 2014

Der blev aftalt følgende vedr. messen på mødet:

  • Lokalrådets mødes søndag den 1. september kl. 10-15 hos Hans Dueholm og detaljplanlægger her messen. Knud Doodle fra Mygind inviteres til at deltage (Ellen).
  • Ellen spørger Ådalshallen vedr. den 24. maj.
  • Hele lokalområdet skal være dækket på messen. Det skal afklares, hvilke landsbyer, der skal kontaktes vedr. deltagelse, herunder bl.a. Halling, Lime og Skørring.

Ad. 5. Evt.

Vedr. kommuneplanen har Trine har fået flere henvendelser vedr. ønsker om byggegrunde. Kommunen har ikke været imødekommende. Dialog er i gang, og der kan evt. blive tale om byggemodning af et mindre antal grund på sigt. Trine har skrevet noget, som hun sender rundt.

Peter lægger dokumenter i dropbox til Lokalrådets medlemmer – på sigt.

Ellen har modtaget følgende Invitationer:
Byfest i Uggelbølle - Den blomstrende landsby trin 2 den 24. august - EU pris. Regionen deltager. Ellen deltager fra Lokalrådet. Solsikkefrø gives som gave.

Debat om kommuneplanen den 31.8 kl. 10-15 på Kolind Skole. Lokalområderne kan vise de lokale aktiviteter på stande mv.. Det blev besluttet ikke at deltage.

Bredbånd i hele Danmark. Ringkøbing Skjern. Lokalrådet deltager ikke.

Trine og Merete laver udkast til Nyhedsbrev via mailchimp i august måned. Det undersøges, om det er muligt at tilmelde sig nyhedsbrevet via hjemmesiden.

Merete og Ellen tjekker vedr. Fonde, der kan ansøges om midler til messen. Merete kontakter Silke Lorenzen i Skørring, og Ellen kontakter Michael Tolstrup ved Syddjurs Kommune.

Merete udsender mail til foreningerne vedr. dialogmødet den 7. Oktober med advisering om datoen. Dagsorden udsendes senere.