130513

Referat af bestyrelsesmøde i Lokalrådet den 13. maj 2013
Tilstede: Peter Moestrup, Hans Dueholm, Trine Langballe, Ellen Jensen (delvis), Merete Morell (ref.)

 

Opfølgning fra sidste møde

Biogas-gruppens aktiviteter er i bero pt. og genoptages, når det vurderes relevant.

Indkøb af fladskærm til LokalBrugsen i Lime via MA-NET afventer valg af system, aftaler om opdatering mv.. Ellen drøfter med Jesper Nielsen fra Brugsen.

 

Drøftelse af kommende indsatser for Lokalrådet

Messe/markedsdag

Lokalrådet har fået afslag på sin ansøgning om puljemidler, men har besluttet, at messen for lokalområdets virksomheder og foreninger søges afholdt på trods af dette i foråret 2014. Der blev drøftet følgende i tilknytning til messen:

Det præcise formål med messen skal afklares, så budskabet i fht. messen bliver klart for alle, og så aktiviteterne kan målrettes herefter. Der var enighed om, at messen skal have fokus på, hvad lokalområdet har at tilbyde. Deltagerne vil derfor udelukkende skulle rekrutteres fra lokalområdet. Det blev foreslået, at messeaktiviteterne fordeles på forskellige fysiske lokaliteter i Ådalsområdet (5-6 steder) med fælles afslutning ved Ådalshallen. Aktiviteterne skal bindes sammen, eksempelvis via storskærme, som viser udvalgte aktiviteter de enkelte steder. Unge fra området kunne rekrutteres som reportere. Aktiviteterne skal vise, hvad der særligt kendetegner de enkelte områder. Transport mellem aktivitetsstederne kunne foregå via en form for shuttlebus. Lokale fonde mv. ansøges om midler til messen. Inden næste møde påbegynder Merete en foreløbig projektbeskrivelse, som så løbende udbygges. Silke Lorenzen søges inddraget i denne proces, da hun har en omfattende erfaring med denne type projekter, herunder ansøgninger mv.

 

Hjemmesiden

Lokalrådets hjemmeside ønskes på sigt udviklet yderligere – gerne i nyt og mere fleksibelt system.

 

Lokalrådets initiativpris

Det skal overvejes, om Lokalrådets skal stifte og uddele en årlig initiativpris til en lokal ”entrepreneur”.

 

Grejbank

Etablering af en fælles grejbank for lokalområdets borgere har tidligere været drøftet, herunder idéer til indhold. Et nyt forslag er indkøb af et mobilt stillads til indendørs brug.

 

Evt.
Næste møde afholdes den 24. juni hos Trine.