140113

Referat af møde i Lokalrådet den 14. Januar 2013

Tilstede: Ellen Jensen, Anni Kjeldsen, Peter Moestrup, Trine Langballe, Merete Morell (ref.)

 

Ad.1. Opfølgning på referat af møde i Lokalrådet den 19.11.12

Ellen kontakter de lokale foreninger mhp. deltagelse i dialogmøde i uge 6 eller 8. Ellen kontakter endvidere Ingeborg Rasmussen, Skørring Forsamlingshus, som har lovet at indkalde de lokale forsamlingshuse til fælles møde. Information om biogasplanerne i lokalområdet skal løbende på www.aadalen.info. Informationerne sendes til Anni. Anni sørger for markedsføring af hjemmesiden via bl.a. facebooksiden ”Os i Lime”.

Arbejdsgruppen, der blev nedsat på mødet vedr. Lokalbrugsen i Lime mødes i januar måned. Ellen er Lokalrådets repræsentant. Der er planer om at formulere et brev til rundsending i lokalområdet med fordele ved lokal handel mv. Gruppen overvejere flere initiativer.

 

Ad. 2. Godkendelse af dagsordenen

Dagsordenen blev godkendt uden bemærkninger.

 

Ad. 3. Biogas

Den lokale biogasgruppe har afholdt 2 møder, og et tredje møde afholdes i uge 3. Der arbejdes bl.a. med at dokumentere problemstillingerne ved en placering i Lime/Lemmer.

 

Ad. 4. Ansøgning vedr. lokale netværk i yderområderne

Lokalrådet ansøger Ministeriet for By, Bolig og Landdistrikter om midler til et forsøgsprojekt, der skal være med til at styrke lokalområdet. Blandt initiativerne er bl.a. en markedsdag og et nyhedsbrev. Der forventes svar i løbet af marts måned. Et tilsvarende projekt ansøges om for Tørring og Uldum.

 

Ad. 5. Mailliste

Der er udarbejdet en mailliste over kontaktpersoner til foreninger og samarbejdspartnere i Ådalsområdet. Listen lægges på hjemmesiden og ajourføres løbende.

 

Ad. 6. Evt.

Der afholdes årsmøde blandt distriktsrådene i Kolind tirsdag den 5. Februar kl. 17-19.30. Ellen, Trine og Merete deltager. Der afholdes generalforsamling i Lokalrådet torsdag den 21. Marts.