250213

Referat af bestyrelsesmøde i Lokalrådet den 25. februar 2013

Tilstede: Ellen Jensen, Anni Kjeldsen, Peter Moestrup, Trine Langballe, Merete Morell

  1. Godkendelse og opfølgning på referat fra den 14.1.

Dialogmøde den 5.2 blev udskudt p.g.a. et meget lille fremmøde. Ellen indkalder igen.
De lokale forsamlingshuse afholdt møde den 20.2. Alle bortset fra Halling og Skader mødte frem, og det var et godt møde. Mailliste udarbejdes, og et samarbejde forsøges etableret. Lokalbrugsen i Lime har uddelt en folder til lokalområdet. Der er nyt møde den 26.3. CVR- liste forsøges rekvireret mhp. planlægning af fælles markedsdag.
Referatet blev godkendt

 

  1. Godkendelse af dagsorden

Dagsordenen blev godkendt.

 

  1. Nyt siden sidst
    TV2-Østjylland har rettet henvendelse for at få lokale holdninger til de regionale nyhedsudsendelser. Anni har svaret på egne vegne. Trine svarer på egne og Ellens vegne.
    Ellen skal uddele prisen for Årets Landsby i uge 10. Lokalrådene kan ikke nå at udpege p.g.a. det meget korte varsel, men medvirker gerne fremover. Rønde har peget på Ugelbølle, og denne kandidat kan Ådalen også støtte. Ellen mailer til Kommunen. Det blev drøftet, hvorvidt Lokalrådet fremover skal på facebook? Vedligehold er et stort arbejde, så derfor afventer vi indtil videre. Kommunen har sendt en mail vedr. kandidater til Kulturprisen. Lokalrådet foreslår Henrik Okkels fra Kombi. Lokalrådet har ingen emner til årets Fritidspris.

    Ellen og Merete deltog i Distriktsrådenes årsmøde den 5.2. Det var et godt og inspirerende årsmøde. Ellen rundsender skriftligt oplæg fra Ebeltoft om samarbejde.

    4. Generalforsamling den 21. Marts den 19.30
    Afholdes i samarbejdet med biogasgruppen i Klubhuset i Lime. Det er Lokalrådets arrangement med orientering/status v/biogasgruppen.

    Ellen rykker Alette for det årlige tilskud. Cc til Peter Moestrup.

    Merete indrykker annonce vedr. Generalforsamlingen og Biogasstatus. Merete booker Klubhuset i Lime. Lokalrådet vært ved øl/vand. Dagsorden ifølge vedtægterne.

    Anni genopstiller ikke, og der skal derfor vælges en ny repræsentant. Anni har kontaktet Søby og Halling, men har ikke fået svar endnu. Af hensyn til lokalområdets repræsentation i Lokalrådet ønskes et nyt medlem fra denne del af området.

    Trine laver plakater. Formidling via hjemmeside og facebookgruppen ”Os i Lime”.

    Merete rundsender referat fra sidste generalforsamling til bestyrelsen.

    5. Biogasanlæg
    Vi har modtaget en invitation til besøg på Thorsø Biogasanlæg fra borgmesteren. Der var lidt forskellige holdninger til evt. deltagelse. Der var dog enighed om, at Lokalrådet ikke bør medvirke til promovering af kommunale holdninger. Peter oplyste, at biogasgruppen ikke deltager af principielle grunde. Tilbagemelding til kommunen overvejes inden 8.3, hvor der er tilmeldingsfrist. Mogens Greve kan evt. spørges om artikel.

    Kommunegarantien skal snart godkendes af Byrådet. Der er mange initiativer i Biogasgruppen, hvor der er stor faglig viden. Bl.a. gennemgås regnskaber, og der udarbejdes læserbreve.
    Naturklagenævnet er endnu ikke kontaktet. Ellen undersøger, hvornår dette i givet fald skal ske.