Animal rights

Dyremishandling

Pels:

Kommerciel ræveopdræt blev påbegyndt i Canada i 1878. Mink blev første gang indfanget i starten af 1900-tallet i Canada, og opdræt af mink i større stil begyndte i Nordvesteuropa i slutningen af 1920'erne. I løbet af et halvt århundrede havde pelsfarmene bredt sig til andre dele af verden.

 

I 2010 skrev WSPA: Sidste år så vi videooptagelser af pelsdyrenes forhold på danske farme. Nu sker de samme afsløringer i Sverige. Mens minkene lider alvorligt i Skandinavien ser fremtiden lovende ud for pelsdyrene andre steder. Den 2. september 2010 stemte Israel om et forbud mod pels. Lovforslaget vil ikke kun forbyde opdræt af pelsdyr, men også al import og handel med pels. 

Delfinarier:

Omkring 20.000 delfiner, marsvin og hvaler slagtes hvert år i Japans farvande. Mange bliver dræbt i "drive hunts", hvor de bliver drevet ind i små bugter med motorbåde og så slagtes brutalt.

WSPA er imod at hvaler og delfiner bliver holdt i fangenskab. Det er intelligente dyr, som både lider fysisk og mentalt under jagt og fangst, og som bagefter er tvunget til at leve sit liv i undervandsfængsler af beton, hvor de ikke kan følge deres natur.

Stress, sygdomme og infektioner fører til en seksdobling i dødeligheden blandt delfiner i fangenskab sammenlignet med vilde delfiner. Forskning har også påvist, at livslængden i fangenskab er radikalt kortere end i naturen.

Delfinarier er et mareridt for delfiner. Normalt ville den svømme ca. 80 km dagligt, men det kan den ikke i fangenskab. De får solskoldninger fordi de ikke kan kommer langt nok ned under vandet i et bassin, den får øjeninfektioner pga. kemikalier i vandet. Delfiner Dør ofte af stressrelaterede sygdomme, eller klorinforgiftning. Delfiner lider i fangenskab!