Jag älskar RomComs! Här är dom bästa i min mening utan rangordning.
Shallow hal eller Min stora kärlek.
 
Det är är en riktigt rolig film med Jack Black och Gwyneth Paltrow.
Jack spelar en kille som är väldigt ytlig. Han träffar Gwyneth som i hans ögon är den perfekta tjejen men där verkligheten kanske inte stämmer helt med hur han ser på henne. Kärleken är blind kan man säga.
 
Love factor 4/10
Fun factor 7/10
40 year old virgin
 
Stever Carell som spelar 40 åriga Andy i den här lite töntiga men roliga filmen råkar under en pokerkväll berätta för sina kompisar att han fortfarande är oskuld.
Självklart vill nu vännerna hjälpa honom med detta "problem". Många skratt utlovas!
 
Love factor: 5/10
Fun factor 7/10
 
Knocked up eller På smällen
 
En ambitiös tjej (Alison) träffar en slarver till kille (Ben) på krogen och det ena leder till det andra.
Hon blir gravid efter en natt tillsammans och de bestämmer sig för att försöka leva tillsammans. Det visar sig vara lättare sagt än gjort. De två olika personligheterna krachar ihop gång på gång och förhållandet blir kanske svårare än vad som var tänkt från början.
 
Love Factor 3/10
Fun Factor 7/10
There´s something about Mary eller Den där Mary
 
En klassiker!
Ben Stiller spelar en tönt som har varit förälskad i Cameron Diaz sen skoltiden anlitar en privatdektektiv för att leta reda på henne.
En av mina absoluta favoriter.
 
Love Factor 4/10
Fun Factor 9/10
 
When Harry met Sally...
 
Det här oxå en klassiker från 1989.
Harry och Sally är två personer som letar efter kärleken. Livet ser till så att de möter varandra under dess gång. Deras nära vänskap ställs på prov när frågan ställs om man kan vara nära vänner av olika kön utan att ha sex?
 
Love factor 6/10
Fun Factor 4/10
 
Pretty Woman
 
Kanske den mesta kända romantiska komedin någonsin (eller Dirty Dancing?).
Miljonären (Richard Gere!) möter av en slump(?) en prostituerad tjej (Julia Roberts) och hyr henne en vecka som sällskap för att lättare kunna avsluta en stor affärsuppgörelse. Äkta kärlek växer fram och saker blir mer och mer komplicerade.
 
Love Factor 8/10
Fun Factor 6/10
Bridget Jones Dagbok
 
En rolig film och Renée Zellwegers genombrott kan man säga.
Den handlar om en tjej i 30 års åldern som krisar en smula då hon inte hittat kärleken. Hon bestämmer sig en nyårsdagsmorgon för att ändra sitt liv och sluta med ovanor så som att röka, börja banta osv.
Sen träffar hon b.la Hugh Grant och kaos skapas i hennes liv.
 
Love factor 6/10
Fun factor 6/10
Crazy Stupid Love
 
Är en skön film med massor av kändisar.
Steve Carell som är en av mina favorit komiker spelar Cal. Han får ett abrupt besked av sin fru som vill skilja sig. Efter att han har gått ner sig ett tag så träffar han Jacob (Ryan Gossling). Jacob är en riktig cassanova och han åtar sig det omöjliga uppdraget att lära upp Cal hur man ska göra får att få tjejer. Hur det går får ni se om ni ser filmen!
 
Love factor 5/10
Fun factor 7/10
Fyra bröllop och en begravning
 
Ännu en klassiker och favorit. Här slog Hugh Grant igenom på riktigt med dunder och brak samt satte standarden för många av hans roller framöver.
Filmen handlar precis som titeln säger, om fyra bröllop och en begravning. Vi får följa ett sammansvetsat gäng som samlas för dessa "högtider" och alla möjliga intriger infinner sig.
 
Love factor 4/10
Fun Factor 7/10
La La Land
 
Sista filmen men inte minsta, är en musikal.
Den har slagit stort och musiken har blivit otroligt uppskattad.
Ryan Gossling spelar en jazzpianist som har svårt att hitta sin yrkesväg samt han har problem att hitta kärleken. Han träffar då Emma Stone som är en tjej i början på sin skådespelarkarriär. Dom klickar men har problem att kominera kärleken med karriären.
 
Love factor 8/10
Fun factor 7/10