Galleri / Om Rikke
 
Rikke Laursen er autodidakt, og har malet primært abstrakte malerier i 8 år.
 
Alle malerierne er farverige, og fyldt med energi. Farverne og samspillet mellem farverne er det primære fokus for Rikke, når hun maler. De fleste af hendes abstrakte malerier har endvidere en vis "form". Deres abstrakte udtryk til trods, har billederne altså en klar komposition, dvs. fordelingen af farverne er ret tydelig, og kan typisk bestå af et fx  "hvidt område", "et sort område", "et rødt område" mv.
 
Ved arbejdet med disse områder, arbejder Rikke meget med lyset i malerierne. De lyse områder i malerierne, er typisk dem, som først bliver set af beskueren. For Rikke er det vigtigt, at beskueren kan finde ro når der bliver kigget på maleriene, og at øjet derfor starter eet sted og derefter bevæger sig videre ud over resten af maleriet. Er der for mange lyse fokusområder i et maleri, vil beskueren ikke vide, hvor i billeder han skal fokusere, og øjnene vil hvileløst bevæge sig hen over maleriet.
 
Farverne i maleriet er ofte ret klare, men er ikke desto mindre resultatet af en sammenblanding af mange farver og mange lag. Består et maleri af for mange rene farver, der kommer direkte fra tuben, vil udtrykket ofte blive unuanceret og mangle dybde - det lidt gindrede i kombination med det mere rene er derfor et bevidst valg.
 
Rikke har alene fokus på det visuelle udtryk når hun maler. Altså et ønske om, at maleriet skal behage beskueren.
 
Når hun starter på et maleri, er det typisk med en ide om, hvilke farver der skal være de dominerende, og hvilken teknik der skal anvendes. Til en start maler hun med acrylfarver der er tyndet op med vand, så malingen løber ned over maleriet og blandes med de øvrige farver, hvilket skaber nogle både tilsigtede og utilsigtede farvekombinationer i maleriet.
 
Derefter bliver der lagt flere lag på, som typisk er mere kontrollerede, og er tiltænkt en bestemt funktion i maleriet. Der bliver også brugt blyant og kul for at skabe skygger, dybde og detaljer i maleriet.  Alle malerier bliver slutteligt lakeret, så de kan tåle rengøring og sollys.
 
Copenhagen Statement