Om mig / About me

Mit navn er Annette, og jeg er født i 1992, hvilket vil sige, at jeg er 27 år gammel pr. dagens dato. Jeg bor i Aalborg Øst med min kæreste ogalle marsvinene, der er indrettet i 'børneværelset'.
 
Til daglig studerer jeg på kandidatuddannelsen i kriminologi på Aalborg Universitet. I fritiden nyder jeg at læse bøger, hækle, se tv, nusse om dyrene, se ishockey og ses med veninderne.
 
Jeg er opvokset på landet i en landsby på den nordjyske østkyst. Vi har altid haft dyr og det er deraf mine kærlighed for dyr kommer. Jeg er vokset op med 3 hunde af racen briard, som min mor avlede og udstillede. Derudover havde vi katte, kaniner, undulater og i sommeren 1999 fik jeg mine første marsvin: Marsja og Sussie. 
Der gik ikke længe efter ankomsten af disse, før der kom et marsvin mere; en stor han ved navn Anders. Mit legehus blev senere lavet til sommerbolig for marsvinene, hvilket resulterede i det første kuld; Anders havde for stor mås til at komme over skillevæggene, men Sussie synes lige, hun ville besøge ham. ;-).
Da min mor fandt ud af, at marsvin kunne udstilles gik det stærkt! Inden længe rendte der i nogle år godt 70 marsvin rundt; opdrættet blev navngivet von Nitouches Opdræt.
 
Min interesse for marsvinene var svingende; jeg havde altid nogle kæledyr, men hvor meget jeg hjalp til med det praktiske og ønskede at udstille varierede lidt, da jeg voksede op. Omkring år 2007/08 til 2010 havde jeg ikke marsvin, da jeg først flyttede hjemmefra, men senere anskaffede jeg mig abbysineren Paradise City von Nitouche, kaldet Paddy, og en elsfarvet gylden ved navn SunQuicks Ti Amore, kaldet Fede, og de skulle bare være hyggedyr.
I år 2012 besluttede jeg mig at prøve at udstille de to halv-gamle tøser - bare for sjov skyld og det kunne være lidt hyggeligt at kigge et smut ind på udstillingerne igen; jeg har trods alt brugt meget af min barndom og tidlige teenageår i miljøet. 
Det, der så skete var, at Fede endte med at få 2 certer, vandt BIR og blive Best In Show, mens Paddy fik cert i den weekend - så måtte jeg afsted igen for at gøre Fede champion. Jeg har så bare ikke forladt den hyggelige verden af marsvin og marsvine-tosser siden. ;-)
 
Jeg besluttede mig for at starte eget opdræt i starten af 2013, da jeg havde genfundet gnisten for avl og udstilling af marsvin, men jeg var i tvivl om, hvad jeg ville opdrætte. Jeg ville bestemt opdrætte korthårede. Jeg ville gerne udfordre mig selv med en farve, der ikke var så gennemarbejdet. Jeg har været glad for den gyldne farve og temperamentet, men jeg ville alligevel ikke opdrætte ensfarvet gylden. Efter søgning på Internettet faldt jeg pladask for de chokoladebaserede agouti; især orangeagoutierne. Jeg fandt også cinnamonagoutierne pæne, men blev først helt solgt, da der dukkede 2 op i mit første kuld og det er derfor, fokus nu om dage er på cinnamonagoutierne. 
Opdrættes navn er til ære for min hund, som jeg fik i konfirmationsgave af mine forældre i sin tid. Hun er her desværre ikke længere, og navnet er til ære for hende. <3 

Jeg brænder utroligt meget for mit opdræt, da det bringer mig megen glæde! Jeg går meget hjemme og jeg er et hygge- og dyre-menneske, så hvad er bedre end at kunne hygge med et marsvin? Og så finder jeg marsvin værende helt fantastiske væsener.
Endvidere finder jeg det utroligt hyggeligt at være en del af, for der findes SÅ mange skønne mennesker på udstillingerne og rundt i verden, der har marsvin og det sociale er vigtigt for mig. Jeg har derfor også været en del involveret i tillidsposter og -hverv i marsvine regi igennem årene, men lige nu er det sat i bero, og jeg nyder at holde 'fri' og bare udstille og få talt med en masse skønne mennesker. :-)
 
SunQuick's Ti Amore, ensfarvet gylden, og jeg efter at have vundet BIS. November 2012