Nyhedsarkiv

Torsdag d. 18. august. 2022
It isnt Beethoven, starter kl 19.30 i stedet for 19.00

Torsdag d 18. august kl 19.30
Amazin Grace
Musik i kirken så englene synger!
Orkestret Amazing Grace spiller melodier med rod i den sorte befolknings gospelrytmer og spirituals fra USA’s sydstater – omsat til orkestrets egen spillestil. En koncert med Amazing Grace er glad og livsbekræftende og består af rytmisk musik med solo- og fællessang.
Orkestret består af 6 erfarne jazzmusikere, og siden 1996 har Amazing Grace afholdt mange hundrede kirkekoncerter over hele landet. Musikken henvender sig til alle, der holder af swingende jazzmusik
Sankt Markus Kirke, Teglværks Alle.
Der er gratis entré.


Jazz Punch:
Torsdag d. 18 august kl. 20.00 Ulla T
Juicy Organ Night
Olga Almenchenko - Altsax
Martin Schack - Hammond Orgel
Jens Fisker - Guitar
Carsten Landors - Trommer

Lørdag d. 20 august kl. 20.00
Ulla T Loves Crooners
Emil Otto - Vokal + Piano
Jakob Mygind - Tenorsax
Marco Zammutto - Kontrabas

12.8.2022. En trist nyhed:
Vi har desværre mistet en af vores dygtige frivillige. Rikke Muhn sov stille ind mandag 8.august. Rikke var kendt og vellidt af mange af os der kendte hende for hendes flotte indsats for Den Blå Festival igennem mange år.
Æret være hendes minde.

26 Juni 2022, Programmet til årets festival ligger nu klar og vi glæder os

Program 2022

Juni 2022. Planlægningen af årets festival er i fuld gang. Programmet kommer fra tryk i sidste halvdel af juni måned, og festivalen afholdes i august, fra 17 til 21. august.


August 2021. Den lille Blå Festival er en realitet. Vi ses i om en uges tid. Indtil da så tjek programmet ud og være obs på at til enkelte eksklusive koncerter tages der entré og pga. coronarestriktioner er der kun et begrænset antal billetter.

 
Juni 2021. Den Blå Festival er delvist aflyst.
Kære gæster, frivillige og samarbejdspartnere i Den Blå Festival.
Det er med stor beklagelse at vi igen i år har taget beslutningen at aflyse festivalen. Det er med de udmeldte retningslinier ikke muligt at afvikle de to store udendørs scener, med adgangkontrol osv, hvorfor vi desværre endnu en gang må aflyse. Det er dog muligt for de øvrige spillesteder mv at afholde koncerter i perioden, og give publikum de oplevelser mange savner. Følg derfor med her på facebook og på hjemmesiden hvor der vil blive lavet en oversigt over de arrangementer gennemføres i uge 33.
Mange hilsner fra Bestyrelsen.

Juli, 2020 - Den blå festival aflyst
Som så mange andre festivaller, er den Blå Festival også aflyst i år. Der vil dog blive små arrangementer rundt omkring, som vil blive annoceret via Facebook.
Vi forsætter med at planlægge festivallen, således vi kan vende stærkt tilbage i 2021.
Vi ses til Den Blå festival i 2021, i uge 33, 18-22 august.


12/8 2019 - GRATIS JAZZ OG BLUES: DEN BLÅ FESTIVAL ER LIGE OM HJØRNET
Den blå festival får omtale i lokalavisen aalborgnu.dk.

Fem dage med musik, god mad og hygge på programmet.

AALBORG: Nu kan du snart nyde de bløde jazz- og bluestoner, som omfavner byen hver sensommer, når Den Blå Festival vender tilbage for 22. år i træk.

22/6 2019 - God midsommer - vi fejrer med at offentliggøre årets program!

Velkommen til nye og gamle venner af Den Blå Festival. Det er en stor glæde at kunne offentliggøre årets program, der rummer næsten 80 koncerter indenfor blues og jazzgenren. Programmet findes i en foreløbig version online her Program 2019, og kommer i trykt udgave omkring 1. juli.

19/8 2018 - Tak for 2018, den bedste Blå Festival i 20 år :)
Selv om regnen kom forbi i byger i løbet af lørdagen, blev det alligevel en fest, for blå mennesker lader sig ikke slå ud af lidt regn, og musikken var absolut værd at blive en smule våd for! Den Blå fejrede sin 20 års fødselsdag med dejligt mange gæster og et forrygende program, som igen i år blev udnævnt til “den bedste Blå Festival nogensinde”. Efter søndagens arrangement på jazzscenen/Gammeltorv kan vi sige “tak for i år” til alle blues- og jazzfans, som kom forbi til et af de mange arrangementer.

18/8 2018 - Kom og vær med, det bliver en fremragende lørdag!
Efter et par dage med godt vejr, masser af mennesker og herlig blå musik kan det kun blive endnu en god dag på den blå festival. Musikken starter allerede kl. 12.00 på både Gammeltorv og Toldbod Plads, og der er også musik på mange af spillestederne i løbet af eftermiddagen, og selvfølgelig i aften. Vi ses!
 
12/8 2018 - så er det lige før det går løs!
Vi checker vejrudsigten temmelig ofte i disse dage, og håber på tørvejr og sol fra på torsdag, hvor det går løs på de udendørs scener. Men husk lige at der allerede fra onsdag er arrangementer på flere spillesteder - så kig i programmet og gå ud og oplev den blå fest musik på 6 forskellige spillesteder onsdag eftermiddag og aften
 
26/6 2018 - programmet er ude
Så er alle bands booket, telte, barer og scener er bestilt, og de blå frivillige er klar til at give jer endnu en dejlig blå festival. Det bliver aldeles fremragende i år, og der er igen nye spillesteder, nye bands og dygtige musikere du simpelthen er nødt til at høre. Vi glæder os, og det skal I også :)
 
26/3 2018 - Husk at sætte Den Blå 2018 i din kalender
Du kan godt reservere weekenden i uge 33 2018 til Den Blå Festival, det er fra 16-19 august 2018 det går løs igen. Vi ses :)
 
20/8 2017 - Tak for i år
Musikken var i top, men vejret var ikke helt med os til jubilæumsfesten. Men det trofaste blå publikum var med hele vejen, og på trods af regn og hagl fik vi fejret Den Blå's 20 års fødselsdag med maner. Tak for i år, og tak fordi I kom - vi ses næste år. 
 
19/8 2017 - Kom og vær med til jubilæet
Vi har oplevet en våd torsdag og en dejlig fredag med spredte byger, og også lidt sol ind i mellem. Og musikken har været forrygende! Vi fortsætter lørdag allerede fra kl. 12.00 på pladserne, og derefter hele dagen til ud på de små timer. Vejrudsigten er rimelig, så kom ind og vær med til at fejre 20 års jubilæum for Den Blå Festival - vi får en fest :)
 
16/8 2017 - Så er det lige før det sker :)
Vi glæder os til at komme igang med årets 20 års jubilæumsfestival, og krydser fingre for at vi kan få meget sol og kun lidt regn, selv om vejret er noget ustadigt denne sommer. Men - lidt regn har aldrig slået det blå publikum ud, og vi står klar i barerne med både kolde drikkevarer til solskinstimerne, og regnslag og kaffe hvis det skulle blive nødvendigt. Og husk at vi har store telte hvor man kan søge ly for både sol og regn. Vi glæder os til at se jer igen
 
1/7 2017 - programmet er ude!
Så er programmet færdigt, kontrakterne er skrevet, og vi glæder os til at præsentere Den Blå Festival i sin 20 års jubilæumsudgave. Det bliver bedre end nogensinde før, når den blå stemning breder sig over Aalborg i uge 33 fra den 16. til den 20. august. Den Blå har været gennem meget i de tyve år, og der vil både være noget fra fortiden og lidt for fremtiden i årets festival. Men den gode stemning, de trofaste frivillige og ikke mindst det altid trofaste blå publikum er som det plejer at være. Vi glæder os til at se jer - igen :)

21/8 2016:
Lørdag var ikke helt så gavmild med godt vejr og solskin som fredagen, men alligevel trodsede de trofaste blå mennesker vejrguderne, og som tak fik de en lang række gode oplevelser på scenerne, kulminerende med Troels Jensen & the Healers, som sluttede den Blå Festival af på Bredbånd Nord Bluesscenen. Tusind tak for i år, og vi ses i uge 33 til næste år..

20/8 2016:
Vi fik uforglemmelige øjeblikke fra scenerne, og byen var tæt pakket med mennesker i det gode vejr. Memo Gonzales sluttede dagen af på Toldbod plads med en kæmpe fest, og folk fortsatte ud i byen i blå stemning.

19/8 2016:
Så kom vi godt igang med årets festival, og der er glade mennesker på byens koncertpladser og på de små spillesteder rundt om. Og vejret er ganske fornuftigt, så det er bare med at komme ud at høre blå musik.

15/8 2016:
Programtilføjelser - hent vores App!
Der er kommet tilføjelser til programmet fra bl.a. Jazzcentret og Meutiviti Festivalen. Se mere under Program 2016, eller hent vores App, så er du altid helt opdateret
 
5/8 2016:
Memo Gonzales afløser Sven Zetterberg
Vi er stolte over - med kort varsel - at kunne præsentere en gammel kending af Den Blå Festival:
 
“300 Pounds of Tex-Mex Dynamite”
Memo Gonzalez & The Özdemirs (USA / INT)

Uden tvivl et at de mest spændende live blues bands på den europæiske scene. Her kombineres autentisk texas roadhouse-blues med swing og rocknroll, og der er garanti for en fantastisk live oplevelse. Siden 1995 har de spillet over 1000 shows i Europa og på internationale festivaller. Memo kommer fra Texas, og har gæstet Den Blå festival flere gange før, og han backes af familien Özdemir der i 2015 backede Shawn Pitman på Toldbod Plads. En fuldgod erstatning for Sven Zetterberg der desværre måtte aflyse pga en skulderskade.

Memo Gonzalez: Voc & harmonica
Kenan Özdemir: Guitar & voc
Erkan Özdemir: Bass
Levent Özdemir: Drums

http://www.lowtonemusic.com/artists/memo-gonzalez-the-oezdemirs-usaint
 
20/6 2016:
Program release på Old Games Pub onsdag 29/6 kl. 19.00
Kom og hør lidt om hvem der skal spille på Blå Festival 2016, og tag gerne vennerne med. Vi har sørget for en musikalsk smagsprøve fra programmet, og der er halv pris på øllet i dagens anledning. Vi ses til en hyggelig aften i selskab med andre blå mennesker på Old Games Pub, Ved Stranden 5, Aalborg. Der er selvfølgelig fri entre.
 
25/11 2015:
Vi siger tak for i år, og kan oplyse at festivalen i 2016 finder sted 18-21 august.

15/8 2015:
Vejret var ikke ligefrem med den blå på den sidste dag, men de hårdføre blå mennesker stod imod regnen og gav musikerne kredit for indsatsen, og vi havde alle endnu en fantastisk dag med musik i hele byen. Så mangler vi bare jazz jam og rundstykker søndag formiddag, og så lige oprydningen :-) Tusind tak for en dejlig festival, og vi ses igen til næste år.

14/8 2015:
Fredag var hele byen fyldt med musik på gaderne, på scenerne og på spillestederne. Den Blå var godt besøgt hele dagen, og bænkene var fyldt til både jazz og blues. Endnu en dag med fantastiske blå oplevelser.

13/8 2015:
Så kom begge byens scener også i brug, og solen skinnede på byen, de blå mennesker og musikken. Og bagefter summede det af liv på alle de små listige spillesteder, og så på en ægte dansk sensommeraften.

12/8 2015:
Det var en dejlig onsdag med blå musik over hele byen, både i kirker og på værtshuse. Så er vi godt igang, og du kan følge med løbende på facebook.
 
29/6-2015
Den 8. juli offentliggør Den Blå Festival årets program på Old Games Pub fra kl. 19 til 21, akkompagneret af blå toner og kolde øl fra fad.

Formand Søren Lindholt Hansen udtaler:
Det er en stor glæde igen i år at kunne introducere Den Blå Festivals program. Som sædvanligt er der lagt stor vægt på kvalitet og autencitet, og vi håber, der tages godt imod kendte og ukendte kunstnere. Programmet rummer i år omkring 70 koncerter, det er lige så mange som nogen af “de store” festivaler!“

12/5-2015
Så er planlægningen for 2015 godt igang - ses vi 12-16 august?

Vi arbejder i øjeblikket hårdt med musikprogrammet, leverandører, sponsorer og alt det andet praktiske der følger med at arrangere en festival. Og vi glæder os til at præsentere et spændende program med et højt niveau, både på scenerne og på byens blå spillesteder under festivalen. Følg med her på siden, og på vores facebook side Den Blå Festival. Der er altid plads til flere blå venner, og så får du nyhederne direkte serveret :)
 
18/8-2014
Tak for i år - vi ses næste år
Søndag formiddag takkede jazzscenen af med musik og rundstykker som sædvanligt, og vi kan se tilbage på en meget vellykket blå festival med masser af gæster og fantastiske musikoplevelser. Vi ses igen i uge 33 2015 :)
 
17/8-2014
Lang lørdag

Allerede fra kl.12.00 var der musik på Toldbod Plads, og det fortsatte hele dagen fra begge scener og spillestederne i byen med et varieret program, hvor dagens punktum blev sat med to store sangerinder - Dede Priest og Miriam Mandipira med Delta Blues Band. En fantastisk dag med en dejligt blå tone

16/8-2014
Forrygende fredag på den blå
Vejret var fint, musikken var fantastisk og det blå publikum fyldte pladserne på endnu en dejlig dag, hvor vi fik mange mange fine oplevelser, og lærte nye kunstnere at kende, som f.eks. Big Creek Slim og Lloyd Jones. Og det summede igen lystigt på alle de små spillesteder i byen.

15/8-2014
#denblaa2014 - del dine fotos
Hvis du har lyst kan du dele dine blå fotos på Instagram #denblaa2014, og du kan også se hvad andre har oplevet rundt om på scener og spillesteder i byen

15/8-2014
En dejlig torsdag i Aalborg
Den Blå fik en fantastisk start på både jazz og bluesscenen med god musik, godt vejr og herlig blå stemning. På Toldbod Plads leverede de lokale bands et varieret program, og der var godt fyldt op da BLT lukkede af, på trods af en enkelt regnbyge.
 
13/8-2014
Mad og drikke på pladsen - nye tiltag
I år kan du også få specialøl i baren, og vi sælger selvfølgelig stadig vin, Irish Coffee, almindelig kaffe osv. osv. Når du bliver sulten, sørger Le Chef for at du kan få noget godt at spise, uden at det behøver at tage så længe at du går glip af næste navn på programmet

8/8-2014
Få Den Blå på din mobil - nye apps til Android og IOS
Nu kan du få programmet og andre nyttige informationer på din mobil, søg på "den blå festival 2014" i Google Play eller App Store, eller brug links fra Program 2014 - og samtidig kan du jo hente Aalborg Festivals app, som også har hele programmet for Den Blå med :)
 
7/8-2014
Tyvstart på den blå festival - så er det tæt på!
Husk at Husets cafe har The Blue Sirs mandag den 11/8, og Spildæk tirsdag den 12/8, se mere i programmet eller på huset.dk. Og så går det endnu mere løs onsdag den 13/8 på Slotskroen med New Orleans Four, i Hasseris Kirke med Mahalia Jackson Tribute, på John Bull med Schmidt & Andersen Kvartet, samt en sidste øjebliks tilføjelse af Kaalund og Kometerne på Old Games - nu kan vi næsten ikke vente længere
 
11/7-2014
Arosia på Jazzscenen 
Lørdag kl. 20.00 skal du opleve et næsten historisk dansk band, som har eksisteret siden 1956. Arosia leverer en dejlig afslutning på lørdagen på jazzscenen, med glad jazz og en god oplevelse.
 
11/7-2014
Dede Priest and the Kai Strauss Band (US/DE)
Texanske Dede Priest smelter Blues, Soul og Jazz sammen med sin extraordinære stemme, og har spillet på de fleste store bluesfestivaller i Europa. Hun bliver back'et op af Kai Strauss med band, som mange vil huske som kapelmester for Memo Gonzales.
 
17/7-2014
Orgeljazz i Sankt Markus Kirke onsdag d. 13. august 2014 kl. 19.30
Henrik Sørensen har gennem 30 år været aktiv på den danske musikscene som solist, kapelmester, akkompagnatør, musiker, komponist, organist og underviser. Genremæssigt har hovedvægten været lagt på jazz, men stort set alle genrer er repræsenteret, herunder klassisk musik, teatermusik og kirkemusik - væsentligst spillet på orgel. Som solist, komponist, underviser, akkompagnatør eller organist er det spontane musikalske udtryk hans væsentligste arbejdsredskab. Han har udgivet flere CD’er, bl.a. to CD’er med jazz improvisation på Kirkeorgel. Koncerten i Sankt Markus Kirke bliver en ren improvisationskoncert på kirkens store 47 st. orgel. Se www.henrik-sorensen.dk/indexmain.html 
 
20/6-2014
Så er programmet frigivet :)
Glæd dig til den blå festival i 2014, hvor du får 69 koncerter (plus det løse der altid dukker op efter redaktionens slutning) på scenerne på Toldbod Plads og Gammeltorv, og rundt om på alle de hyggelige steder, hvor den blå stemning indfinder sig.
 
8/5-2014
Aske Jacoby på den blå
Aske er en god ven af festivalen, og har deltaget før i flere forskellige konstellationer. Han er en af de mest anerkendte musikere i landet, og er en fremragende guitarist. Fornylig udgav han albummet Chant, indspillet i USA sammen med legenderne Tony Scherr og Jim Keltner. På den blå kommer han med et stort band med tre blæsere, så du kan godt begynde at glæde dig til at høre hvad han har fundet frem fra bagkataloget.   
 
22/4-2014
Organic3 feat. Margrete Grarup
Kapelmester Niels Ole Sørensen og hans hold leverer svedig souljazz med NO selv på Hammondorgel, legendariske Uffe Steen på guitar og Esben Bach på trommerne. Og så har de inviteret Margrete Grarup, som synger med en indføling og et overskud, der matcher de allerbedste sangerinder. Glæd jer til torsdag på jazz scenen på Gl. Torv!
 
21/4-2014
Nordkraft Big Band og Mike Andersen
Vi er både glade og stolte over at det lykkedes at koble vort lokale Nordkraft Big Band sammen med Mike Andersen, som er en af de sejeste bluesmænd i landet. Mike leverer en blændende vokal og en rå bluesguitar i veloplagt stil, og Nordkraft Big Band bakker ham op med kompetent swing og tætte blæserarrangementer. Ideen til at koble de to parter sammen opstod efter NBB's nylige samarbejde med den moderne bluesguru Robben Ford, hvor NBB leverede kompetent modspil til en af blues'ens absolutte mestre. Vi glæder os til en forrygende fredag aften!
 
21/4-2014
Så er vi næsten klar med programmet for de to udendørs scener, følg med når vi opdaterer her på siden. 
21/4-2014
Ny hjemmeside - vi har opdateret festivalens hjemmeside, og håber I kan lide den.
Den Blå Festival - | Kærlundsvej 26, 9000 Aalborg