Dansk
 
English
    Bookmark and Share

Anbefalinger fra tidligere volontører

Hør fra 4 tidligere volontører om hvordan det er at være volontør i Dream Factory og hvad du kan opleve som volontør

Iben, Linette og Line (volontører 2014)

Vi kan varmt anbefale Dream Factory. Som volontører har vi deltaget i mange forskellige projekter. Vi har været med til at opstarte ”Art Group” for udsatte børn i Nkwazi, Adopt a Club for piger, Idræt på Buyantanshi School og hygget med 20 piger på et børnehjem. Alle projekter har lært os meget og gjort et stort indtryk på os. Personligt har vi lært at turde stå selvstændigt frem i en fremmed kultur, foran fremmede mennesker og præsentere vores ideer og tanker. Man mærker hvor meget andre sætter pris på ens nærvær, og at man gør en forskel for udsatte børn i et u-land.
Det gode ved Dream Factory er, at du kan kombinere socialt arbejde med eventyr. Vi har ikke kun arbejdet i projekterne, men også været på forskellige turer. Bl.a. var vi på safaritur i South Luangwa nationalpark, hvor vi så det fantastiske dyreliv. Vi har været de første volontører til at bo i ”Det nye Dream House” som ligger i et dejligt, fredeligt område. Her havde vi en fast base, hvor vi kunne forberede os på projekterne og slappe af, hvilket vi har været meget glade for. Ved at være volontør for Dream Factory i et u-land som Zambia, får du øjnene op for en helt anderledes kultur. Du lærer at tænke meget kreativt og altid overveje en ”plan B” og ”Plan C,” samtidig med at du rykker grænser, gør en forskel, hygger og oplever.

Mikkel Nielsen (volontør 2013)

"Gør en forskel uden ar på sjæl eller krop" Efter en hård udsendelse som soldat i 7 mdr. Ville jeg gerne gøre en forskel uden risiko. - Og efter kort research faldt valget på Dram Factory og Zambia da projekterne er super fede og jeg følte virkelig, at jeg kunne lære fra mig og udrette noget. Med min baggrund og hvad jeg havde lavet før, var det nærliggende, at undervise forskellige steder i projekterne i førstehjælp. Det kan tage op til 3 timer før ambulancerne kommer ud i Zambia, så at lære folk hvordan man redder og stabilisere inden de professionelle kommer ud, bragte virkelig stor glæde. Det blev hurtig rygtet, at jeg er tryllekunster hvilket bragte stor glæde hos de unge. Alt i alt en magisk oplevelse!

Julie Blem Jensen og Caroline Berg Høyer (volontører 2013)

Vi var involveret i Adopt A Club(fodbold projektet), hvilket var helt ubeskrivelig fedt og vi fik der igennem et tæt bånd til en masse zambianske fodbolddrenge og ikke mindst træneren. På den måde fik vi også set en masse zambiansk kultur, og kom tæt på lokalbefolkningen. Herudover fik vi også en masse gode oplevelser uden for fodboldklubben, hvilket også er en af grundene til, at vi anbefaler Dream Factory. Vi er kommet hjem med rygsækken fyldt med gode minder, som vi aldrig vil glemme, og følelsen af at man har gjort en forskel for nogle skønne mennesker er ikke til at beskrive – det skal derfor oplevelses!Dream Factory er helt klart anbefalelsesværdigt! Ønsker du/I at opleve Zambia, så er Dream Factory det rette valg. Du har igennem dem en tryg base i form af Dream House, hvor man efter en hård og oplevelsesrig dag kan komme hjem og slappe af. Det fede ved Dream Factory er, at man selv kan vælge, hvad man gerne vil lave/beskæftige sig med dernede, hvilket er en god mulighed for at hjælpe på mange måder.

Vibeke Strebøl (volontør 2013)

Drømmer du om at blive frivillig i Afrika? Så er Dream Factory et oplagt valg. Jeg havde to fantastiske måneder i Zambia, hvor jeg underviste en masse skønne zambiske børn. Jeg var involveret i flere af Dream Factorys projekter, og fik lov til at se Zambia på både godt og ondt. Dream Factory giver dig også mulig for andre oplevelser end frivilligt arbejde. Jeg nåede at være på telttur, være på safari i Botswana, bungee jumpe og endda også bo i en lille landsby for nogle dage. Jeg har i hvert fald gået en oplevelse for livet.

Jakob Iversen (volontør 2012)

For mig har det været en helt speciel oplevelse af besøge Afrika, og arbejde som frivillig under Dream Factorys projekter. Under mit ophold trænede jeg børn og unge i svømning, og var med til at opstarte et IT projekt. At være volontør har været en fantastisk oplevelse som jeg kan anbefale alle unge at prøve, og det har været en stor glæde for mig at gøre en forskel i et land der virkelig har brug for hjælp.
 

Lene Skovbjerg (volontør 2012)

”Dream Factory”, kort og præcist, men i den grad også sandt! Igennem Dream Factory bliver drømme til virkelighed; unge mennesker her i Zambia får muligheden for at lære nye sportaktiviteter, men de får også muligheden for,


Jeg vil derfor klart anbefale Dream Factory, hvis man står med en drøm om, at komme til Afrika. For her er alt muligt at udvikle sig i retningen af en bedre fremtid. Men for mig blev drømmen om at tage til Afrika og gøre en forskel også til virkelighed. Dream Factory har nemlig gjort det muligt for mig at komme hertil og få gymnastik indført på en lille community school i Twapia. Zambianere kender slet ikke til den måde at bevæge sig på, men ude på den skole, kan de nu danse og lave gymnastik til den store guldmedalje.

Nadia (tv) og Mia (th), (Volontører 2012)

- ved Community skolen 'Buyantanshi'

Dream Factory gør det alle drømmer om; de gør drømme til virkelighed.

Vores helt store drøm var, at håndbolden skulle komme til Afrika. Dream Factory har gjort det muligt for os, at gøre vores drømme til virkelighed. De har sørget for, at vi har haft en tryg fast base, så vi på den måde har kunne få ladet batterierne op samtidig med at have et godt fællesskab i 'Dream House' - så vi altid har været klar til at gøre en forskel og yde det optimale om dagen på 'Buyantanshi'.

En ting er sikkert; én gang Zambia - ALTID Zambia!

Mia Østerhaug,

sygeplejerskestuderende og tidligere volontør

"Dream Factory består af en stab med dygtige og engagerede mennesker, der giver alt, for at den unge og sårbare generation i Ndola, skal få et bedre udgangspunkt her i livet."

 

 

Jonas Nim Bakkensen
Volontør 2011. Frivillig i DK for Dream Factory

"Det gode ved Dream Factory er, at man sætter fokus på, at de enkelte individer skal udvikle sig, så de samtidig bliver en bedre gruppe. De lærer at være rollemodeller på og udenfor fodboldbanen."
"Kombinationen af at have en drøm og samtidig at ville arbejde stenhårdt for den, kendetegner Dream Factory."

Bjarke Larsen, Pol. Adm studerende v. Aalborg Universitet. Tidligere volontør

"Dream Factory er gode til at være en potentialefremskabende organisation, der igennem opmuntring og lifeskills træning fremmer ungdommens tro på sig selv i Zambia."

"Dream Factory gør en forskel derude hvor unge har behov for hjælp. Hjælp til at få en mere interessant hverdag hvor skole, uddannelse samt fritidsaktiviteter kommer til at spille en central rolle."

Dream Factory Zambia (NPO) | Plot 5, Kansenshi small holdings, P.O. Box 70771, Ndola - Zambia | Tlf.: +26 0968 97 8442 | info@dreamfactoryzambia.org