Mit Løb / PR / Jagt Start - 18. sep 2011

Jagt Start - 18. sep 2011

18.09.2011 | Af: Leif Jensen - www.kanalfrederikshavn.dk
 
Ricos Jagtstart - et anderledes motionsløb

 
 
 
 
 Deltagerne i Ricos Jagtstart 2011. Arrangøren ses længst uge til venstre.

Man skal nok være noget skør for at stå op en søndag morgen for at løbe en tur, er der én, der joker, mens de andre i nærheden griner og nikker anerkendende. Det ér søndag morgen – eller formiddag for nogen. 

Mødetidspunktet er klokken 10 og mødestedet er på parkeringspladsen over for løverne ved hovedindgangen til Bangsboskoven. 35 mennesker er dukket op på denne søndag i september, hvor vejret holder tørt og solen næsten titter frem på himlen.

Én er kommet alt for sent i seng og har drukket alt meget rødvin dagen før, mens en anden bruger turen som en del af træningen til sit kommende marathonløb i Skagen, og et par af damerne bruger turen til at få vendt verdenssituationen.

Årsagen til samlingen er den såkaldte Ricos Jagtstart. Det er fjerde gang, løbet bliver afviklet, men første gang det er slået mere op via Facebook og dermed mere "officielt" end de andre gange.

Rico er Rico Eiersted fra Strandby. Let at kende på sit brede smil og altid gode humør. Han er idémanden og tovholderen for dette anderledes løbe-arrangement. Løbet foregår således, at man skal inden start skal oplyse om sin forventede sluttid. Så bliver man sendt afsted efter tur - den knap så hurtige først og den hurtigste til sidst.

Formålet er så, at alle gerne skulle komme i mål mere eller mindre samtidig, og der bliver lidt kamp om pladserne, når folk kommer i mål som perler på en snor. Det er et løb uden medaljer og udråbt vinder, men holdes udelukkende for det sociale samvær.

Rico Eiersted byder velkommen til de mange fremmødte og giver de sidste briefinger om ruten til dem, der ikke har været med tidligere. Der er to distancer at vælge imellem - en 10 kilometers rute og en rute på seks kilometer. Turen går fra mødestedet ned til rundkørslen, hvor iskiosken er på hjørnet og så ellers op ad bakken på Understedvej, hele vejen op ad bakkerne til udsigtspladsen ved Øksnebjerg. Hvis overskuddet er til det, så kan man nyde synet udover vandet og se til Sæby, mens pulsen pumper løs. Derefter går turen så langs Ravntoftvej til Vrangbækvej og tilbage til mødestedet.

Alle kom godt i mål, og efter løbet står Rico Eiersteds bagagerum i bilen åbent og folk kan forsyne sig med nybagt hjemmelavet kage samt øl og vand, mens snakken går om tider, dagsform og andet løst og fast. Dermed fik alle en god start på dagen her en søndag i september.

(C) Rico Eiersted  | Tlf.: +45 20 49 21 99 | rico@strandby.dk