Mit Løb / PR / Jagt Start - 3. dec 2011

Jagt Start - 3. dec 2011

04.12.2011 | Af: Leif Jensen www.kanalfrederikshavn.dk

Ricos Jagtstart – nu med glögg og æbleskiver.

Løbsarrangør Rico Eiersted havde allieret sig med sine forældre i målområdet.

Man skal være lidt tosset for at stille op til en løbetur i det uforudsigelige vejr, som december byder på. Ikke desto mindre havde hele 50 "løbe-tosser" meldt sig til femte udgave af Ricos Jagt Start. Konceptet går ud på, at man enten skal forcere seks eller ti kilometer, som man bliver sendt afsted på efter den tid, man regner med at kunne klare strabadserne på.

Vejrudsigten berettede om byger og frisk vind til kuling fra syd og sydvest, hvilket bestemt også var tilfældet i formiddagstimer. Men det var som om, at arrangøren af Ricos Jagt Start havde en eller anden form for forbindelse til de højere magter. For da klokken nærmede sig 13:00, hvor første løber skulle ud på ruten, så klarede det noget op og vinden aftog en kende. Der var stadig køligt og blæsende, så det varme løbetøj – og huer og handsker - var fundet frem.

Det var heldigt, at vejret viste sig fra den lidt blidere side, da ruten i forvejen byder på en skrap udfordring opad Understedvej, hvor det går opad og opad til udsigtspladsen Øksnebjerg i noget, der ligner Tour de France-stigninger. På det tidspunkt er man nået halvvejs gennem turen, hvorefter det så går i mere humant terræn via Ravntoftvej og Vrangbækvej tilbage til mødestedet.

Arrangøren er Rico Eiersted fra Strandby, der glædede sig meget over de mange fremmødte til trods for den noget dystre vejrudsigt. Han havde i øvrigt her i decemberudgaven af løbet pyntet sig selv med rødt og hvidt juleagtigt strithår.

Jagtstarten er et løb, der er uden udråbt vinder og holdes udelukkende for det sociale samvær. I dagens anledning blev der udover endorfinerne, som udløses efter sådan en tur, også disket op med glögg og æbleskiver. Dette foregik ved indgangspartiet til Bangsbo Frejas lokaler, som man til lejligheden havde lånet. Her kunne man forsyne sig fra medbragt Weber-grill og gasblus til stor interesse for løberne efter alle var kommet i mål. Serveringen stod Rico Eiersteds forældre for, iklædt nissehuer og i strålende humør.

Der var mange glade ansigter, og i mål var der godt gang i løbesnakken, og alle havde en god oplevelse på denne første lørdag i december.

 

 

(C) Rico Eiersted  | Tlf.: +45 20 49 21 99 | rico@strandby.dk