Flyttefirma

Spar op til 35% på en flyttemand
 
I gamle dage var det familien, der deltog som flyttemænd når der skulle flyttes. Pizza og vand fungerede som betaling, og møbler og kasser blev hevet op og ned ad trapper. Nu er det mest almindeligt at leje kompetente flyttefirmaer. Det skyldes både, at vi finder det kompliceret at gøre selv og at vi i dag er indehavere af mange flere sager end man havde før i tiden. Det er uden tvivl en tendens vi kan nikke genkendende til fortæller Niels Justesen, direktør i Dansk Møbeltransport Forening (DMF). Der er i dag rigtig mange billige flyttefirmaer i Odense om buddet og det er alment kendt, at en del ikke har det bedste sæt at anmeldelser.
 
Der har været utallige historier i medierne om personer, der har fået beskadiget deres indbo eller har haft holdt deres indbo tilbage pga uoverensstemmelser. Priserne hos flytteforretninger varierer endvidere ret meget. For et par år siden foranstaltede Forbrugerstyrelsen en prisgennemgang i flyttebranchen. Flytteopgaven drejede sig om flytning på Vesterbro af en 30 kvm lejlighed med alm møbler og 30 flyttekasser. Flytningen var på 5 kilometer og flyttefirmaerne skulle have en gyldig flytteansvarsforsikring. 60 flyttemænd blev forespurgt og der kom 33 tilbud retur. Priserne varierede fra 3.000,- kr til 8.500,- kr for nøjagtig den samme flytteopgave. Det kan således blive en dyr udgift at flytte til eller fra Køge, hvis man ikke er årvågen. Man skal dog endvidere være opmærksom på, at en flytning ikke bare er et spørgsmål om pris men ligeledes om man har tiltro til flyttemændene, om nedpakning er inkluderet, om forsikring er inkluderet mv.
 
Den store forskel i priserne dækker også over, at der forskel på flytteforretningerne. Nogle har fokuseret i større flyttejobs og virksomhedsflytninger, og andre er med biler og ansatte beregnet til mindre flytninger, og de vil typisk også være de billigste. Når det kommer til forsikringen skal man huske, at den ikke dækker, ifald skaden er sket fordi flyttegodset er pakket utilstrækkeligt. Glas skal eksempelvis være emballeret ekstra grundigt. 

Gør klar til din flytning

Sørg for, at dit hjem er klar til flytningen. Flyt alt fra verandaen og gangbroerne, der kan hindre flytning af dine varer ud af hjemmet. Tag dørene til hængslerne, hvis du ved, at visse ting ikke passer ind. Fjern alle små kastetæpper fra trafikområder, der kan få føreren eller besætningen til at trippe eller glide.
Har vand, Gatorade eller sodavand til rådighed for chaufføren og besætningen, især på en varm sommerdag. De vil være forberedt, men vil være taknemmelige for din tankevækkelse.
Vores chauffører vil forberede hjemmet med løbere, dørbeslagsbeskyttere og rækværksbeskyttere i relevant. Dette hjælper med at spare på de små knicks, der opstår under indlæsningsprocessen.
Hvordan ved jeg, hvor min forsendelse er, når den forlader mit hjem?
Allieds satellitsporingsfunktioner giver dig mulighed for at spore hvor din forsendelse og driver befinder sig, mange gange over internettet. Sørg for at bede din flytningskonsulent om detaljer.

Hvordan ved jeg, hvornår min forsendelse leveres?

Din chauffør vil kontakte dig 24 timer før levering. Det flyttende firma tildeler en kundeservicerepræsentant som din primære kontaktperson, og de vil være i stand til at give dig en opdatering til den dato, hvor dine varer ankommer.
Sørg for at give driveren alle dine kontaktoplysninger. Telefonnummeret i det nye hjem er kun godt, hvis der er en person der til at tage opkaldet. Hvis du kan nås på arbejdspladsen, et hotel eller en midlertidig bopæl eller via e-mail, skal du fortælle chaufføren. Hvis du vil være umulig at nå, skal du aftale en ven eller et familiemedlem for at fungere som forbindelsen mellem dig og chaufføren og give chaufføren de kontaktoplysninger.