Bidløs ridning er jo et meget forskelligt syn fra person -> person.
De fleste bidryttere tager bidløs ridning som hygge ridning. Det er vel også en form for mere hyggeligt end at ride dressur eller spring på seriøst plan hele tiden. Men bidløs ridning kan også forgå seriøst og kreativt ;-). Husk at det at ride bidløst ikke betyder hesten ikke laver noget! Det gør den bestemt, og lære nye signaler. Du lære at styrre mere med benene, end bidet. Det er faktisk en god ting at kunne.
Forskellige bidløse rideformer er der jo mange af. Freja og Cecilie rider nogle gange dressur bidløst. Det ser sådan her ud;

Det er jo super sej ridning, og meget sejere at kunne på den måde, end ved at ride med kandar eller lign. metal former på hesten.
Freja er akademisk rytter og har redet sådan længe. Hun rider dog ikke så meget akademisk på Cecilie. Men har gjort det på andre heste. At ride bidløst dressur betyder jo som sagt ikke at hesten laver mindre. Der er andre signaler og andre metoder der skal i brug ift. når man rider med bid. Men dette var èn form for seriøst bidløs ridning. Dressur kan også forgå uden sadel og i rebgrime bidløst og helt ærligt er det så ikke sejere at kunne ride sin hest sådan?:

Det er være bidløs tager mange som tur ridning på fuldt plan, jordtræning og hygge ridning. På fx. en fjordhest. Mange konkurence ryttere kunne med 110% ikke forstille sig sin hest bidløs. Men helt ærligt. Hvad dårligt ville der ske ved at være bidløs springrytter fx.
Jeg(minna) kan self kun tale for mig selv, men jeg synes at reglen om at man ikke må ride bidløst i dressur er ondsvag. Det er langt sejere. Men okay, hvis dommerene ikke har forstand på hvordan godt ridning skal se ud, kan man jo ikke lave om på det ;-)! Vi har intet imod bidryttere. Men vores heste rides bidløse fordi vi synes det helt klart er det bedste. Du har din pony, = det er dit helt eget valg mht. valg af ridning, foder, osv osv osv osv .. Bidløs kan også forgå som hyggelig ridning, men det er nu altid sjovt at ride bidløst. Man lære altid nye ting når man har redet og at styrre sin hest på en ny måde er faktisk sundt at prøve. Hvis din hest har en skade, hvor den fx.er blevet bidt i mundvien af en anden hest, eller lign. = den ikke kan rides med bid. Hvorfor så ikke have en sidepull liggende bag dig? Du kan altid sælge den igen. Men tag og prøv det du får en på opleveren, og en anden hest. Vores heste blev ihvertfald anderledes. Bamse er blevet mere vågen og frisk. Freja er ikke røget af Cecilie en eneste gang efter valget af bidløs ridning. Og tulle er blevet mere afslappet, og går meget bedre på den måde. Det har forandret hestene på en posetiv måde, og vi synes det er værd at prøve. Ikke at du skal være 100% men bare for at hesten prøver noget nyt. Hvis du abselut ikke vil smide bidet, kan det være hesten er bedre med bid når du vender tilbage. Men husk! En bidløs rytter vil nok altid have lidt mere fat i en bid hest fordi at de er vandt til at lægge signalerne andre steder. Derfor skal du huske ben / sæde. Og bestemt ikke save hesten ned og hvis du har en stærk pony behøver du ikke bruge helt så mange krafter som når du rider bidløst. Husk det så ponyen ikke kommer til skade.

FACILITETER:
Der er mange der tror at for at træne jordtræning og ride bidløst skal man have enten ridebane eller ridehus, men det er helt forkert!
Der hvor vi - Cecilie & Freja - står, har vi kun stald og fold, og så skov og strand. Og selvom det til tider er træls har vi altid klaret os, for man må klare sig med det man har.
Det ville selvfølgelig være super fedt, og meget nemmere at træne med et ridehus hvor du kan have hesten løs, træne, og ride, eller i det hele taget bare et indelukket område hvor der ikke er græs.
Folden: De fleste har jo en fold hvor de kan træne på, men mange har den mening at folden er et fristed for hesten og der skal der ikke trænes, jeg er lidt af samme mening, men jeg træner dog stadig på folden, men jeg træner kun frit på folden, altså uden udstyr. Og det gør at Cecilie jo bare kan løbe væk hvis hun vil det – hun gør det også nogen gange, og det gør at det selvfølgelig er sværere at træne.
Stalden: Du kan også sagtens træne inde i stalden, du kan træne tricks, nogle tillidslege, elevatorlege, og meget mere, det er kun fantasien der sætter grænser. Men husk, at det er en dum idé at træne i boksen, da der ikke er så god plads, og da hesten ikke kan sige fra.
Skov/Mark/Strand: Man kan sagtens træne på tur, i skoven, marken eller stranden. Det er bare om at tænke sig godt om og holde øre og øjne åbne. Vi har somsagt ingen bane, og derfor kan vi ikke springe, men i stedet finder vi træstammer i skoven og springer over dem, og det er super sjovt, og det kræver at både hesten og du er mere opmærksomme. Men du kan også sagtens ride dressur i skoven, du kan sagtens lave øvelser på marken og stranden, det er kun dig selv der sætter grænser.
Gå en tur med din hest, gå ind imellem træerne i skoven, op ad nogle bakker, igennem nogle vandpytter, leg nogle lege imens.

(Her træner vi ude foran stalden, med maskiner rundt omkring os.)
DET ER KUN DIG DER SÆTTER GRÆNSERNE!!
Udstyr:
Hvis du nu lige er startet med at træne bidløst behøver du altså ikke gå ud og investere i den dyreste bidløse trense og den dyreste stick.
I længden er det selvfølgelig bedst at få købt noget ordentlig udstyr, men det er jo dumt at bruge for mange penge inden man ved hvad man vil.
Fx kan du i stedet for at købe en rigtig dyr cordeo lave din egen ud af noget snor, evt. det som man binder halmen sammen med. Du skal bare være opmærksom på at det ikke er for tyndt.
Du behøver ikke købe en dyr stick, men brug i stedet for en tynd lille pind, som er bøjelig. Hvis den forsvinder finder du bare en ny ;)
Man kan også komme langt med en ganske almindelig grime og et træktov!
DET ER IKKE UDSTYRET DER STYRER HVOR GOD MAN ER! MEN DIG OG DIN HEST!