Hvorfor politik?
Hvorfor gå ind i politik? er jeg ofte blevet spurgt efter jeg har offentliggjort mit valg om at prøve at gøre en forskel politisk. Jeg kan starte ud med at fortælle om min baggrund, så kan du nok forstå hvorfor.
Barndom
Jeg stammer fra en kernefamilie med mor, far og bror. Jeg har boet hele min barndom i Overlade en landsby i Vesthimmerland og havde en dejlig barndom. Jeg oplevede egentlig alt det man kunne håbe ift. skole, venner, byture, kærester, sport og alt det der. I min klasse var mit eget personlige højdepunkt at få tildelt gaven (en bog) for at være ".....", se forskrift (fra inspektøren) her:
Billede indsættes...
Jeg har altid prøvet at behandle andre med stor respekt og gerne humor, så tror det var derfor jeg fik den. Den dag idag er det nok stadig min fineste præmie. Hjemme fik jeg lov at have mange forskellige kæledyr, som dels lærte mig at behandle dyr med respekt, men tror også det generelt gør en til et bedre menneske at kende til dyr. Jeg havde: katte, hund, skildpadder, fisk, vandrende pinde og en kanin. Jeg har desuden siden jeg var barn været medlem af diverse dyre/miljø organisationer. Politisk blev der hjemme snakket en del uden jeg dog dengang tænkte videre over at det var politisk, f.eks. har min morfar altid sagt, at "det er bedre at smile ud af et lille vindue end at græde ud af et stort", hvilket er en grundlæggende livsfilosofi jeg prøver at leve efter. Apropos min morfar så stillede han politisk op for Socialdemokratiet og min Farfar for Konservative, så er farvet til højre og venstre :-)
Ungdomsliv
Jeg tog HF i Ranum, hvor vi bl.a. havde en lærer, Steen Steensen som, udover at skrive børnebøgerne Snudehistorier, udtalte at der ikke var forurenet når man ikke kan se det. Det var så provokerende at det faktisk fik startet min nysgerrighed ift. forurening/miljø'et. Jeg flyttede hjemmefra som 18 årig efter at have gennemført HF i Ranum, og kom ind på Aalborg Universitet på samfundsfagsuddannelsen i 1995. Det var en spændende uddannelse, men savnede at studere/arbejde sammen med andre og flere mennesker. Desuden var jeg nok også mere eventyrlysten efter at prøve andet end at gå i skole. Derfor fik jeg i stedet forskellige jobs i Aalborg som bl.a. rengøringshjælper i Salling, hvor jeg mødte ind ca. kl. 05.00. Jeg hjalp "Lyset" (en el-butik) med at sætte julepynt op i Aalborgs gader november/december, hvor jeg fik indblik i hårdt, koldt og til tider farligt arbejde, f.eks. kravlede vi op i 5 meter stiger på glat fortov alene uden nogen som holdte den.
Efter at have sparet op til en udenlandsrejse rejste jeg alene til England i 1996 for at arbejde og se EM i fodbold. Jeg var der i tre måneder og oplevede udover store oplevelser hvordan lavtlønsjob kan være i London.
Da jeg kom hjem startede jeg på Aalborg Seminarium på læreruddannelsen og der kunne jeg fortsætte med at studere samfundsfag, desuden tog jeg linjefag i matematik, idræt og biologi. Under studiet havde jeg fritidsjobs som f.eks. havemedhjælper, plakatuddeler, rengøringsmedhjælper mm.
Voksenliv
Ser mit voksenliv starte da jeg blev far i 2002, hvilket var en kæmpe omvæltning. Jeg færdiggjorde lærer uddannelsen samme år og flyttede til København, hvor min daværende kæreste og mor til mit første barn allerede boede. Jeg fik arbejde på en jødisk friskole (Carolineskolen) i København, hvilket gav mig en stor indsigt i en minoritets hverdag i Danmark.Der var maksimum sikkerhed på skolen og det jødiske folk i Danmark var meget forfulgte, ihvertfald i det år jeg var der. Jeg/vi flyttede til Aalborg i 2003, hvor jeg fik arbejde på Mellervangskolen i Aalborg Øst, hvor jeg især underviste i specialklasserne for børn med læse/skrive/tale handicap's. I 2004 gik min datters mor og jeg fra hinanden og de efterfølgende år har givet mig stor indsigt i hvordan livet/reglerne er for samværs/bopæls forældre på godt og ondt, men især den smerte man føler ved ikke at kunne leve op til forventningerne og give ens barn det "optimale" liv ift. de forventninger der stilles op. Efter en del år som lærer på Mellervangskolen, kom der en mulighed for, at skifte til VUC og arbejde med voksne. Det er en ting jeg altid har ønsket, og derfor også taget kurser i det. Jeg havde desuden en kontrovers med den daværende skoleleder på Mellervangskolen, som mente vi alle skulle stå sammen, om et bestemt større pædagogisk projekt og derfor "aflevere" tid/forberedelsestid fra alle afdelinger. Den eneste afdeling som ikke skulle bidrage var ledelsen, og det sagde jeg tydeligt og åbent til et lærermøde. Hun reagerede kraftigt, men jeg stod fast med min mening, og det er generelt for at hvis der er noget jeg syntes er urimeligt, så siger jeg til. Men det var endnu en årsag til at søge andre job udfordringer. Jeg skiftede job i 2009, og har aldrig fortrudt det. Det at undervise voksne er utroligt spændende, men også at høre de voksne menneskers livshistorier har lært mig meget og gør det stadigvæk.
Politik i mit voksenliv
Jeg har altid været politisk interesseret og tænkt, at jeg sikkert vil blive politisk aktiv en dag, men regnede nu ikke med det skete som det gjorde. Efter folketingsvalget i 2011, skålede jeg med min kæreste i champagne fordi "de røde" vandt magten/valget. Eftersom min kæreste har sclerose og derfor er i fleksjob regnede jeg med, at der ikke ville blive ændret ved en velfungerende ordning både arbejdsmæssigt, socialt og samfundsøkonomisk. Desuden havde flere såkaldte venstrefløjspartier inden valget stemt en fleksjob reform ned- MEN det første der skete var, at regeringen (S, SF & R) fremsatte nøjagtigt det selvsamme forslag fra højrefløjen som de selv havde stemt imod og derefter "slog sig på brystet" over at kunne lave brede aftaler, men samtidigt ramte dem som har det sværest på arbejdsmarkedet. Lidt senere kom Folkeskolereformen og Lov 409 (lærernes nye arbejdstidsaftale) og meget mere. Det gjorde jeg slet ikke kunne se mig selv tæt på SF mere og jeg engagerede mig politisk hos Miljøpartiet Fokus. Jeg samlede (alene) nok underskrifter ind til at stille op til kommunalvalget og fik min kritiske stemme hørt den vej. Da SF så endelig viste rygrad og gik ud af regeringssamarbejdet, valgte jeg lidt senere at melde mig ind i SF og møde op i den lokale forening (Miljøpartiet Fokus var lukket ned). Jeg havde mødt SF Aalborgs (eneste) byrådsmedlem Jens Toft-Nielsen ved en live debat hos TV2 Nord og han var meget imødekommende, desuden opdagede jeg at det langt fra var alle som var enige i hvad som skete under regeringssamarbejdet. Så var mit indtog i SF gjort og jeg har ikke fortrudt det siden, for nu kan jeg kæmpe for at trække SF til venstre og gjort mere rødt og mere grønt.
Min fremtid indenfor det politiske liv
Jeg stiller op til kommunalvalget i 2017, hvis jeg kan få opbakning i vores lokale forening, da jeg mener jeg kan gøre en forskel især indenfor mine mærkesager.
Jeg er ikke i politik bare for valgkamp og for at blive valgt, men ser mit politiske engagement som en del af mit liv.