Rejse CV / 2012 Berlin
29.11 - 02.12.2012

2012 Berlin : juletur til julemarkeder

Efter sidste års tur til Berlin var der ingen tvivl - her ville jeg tilbage til. En by med masser af spændende historie og imponerende bygninger. Og samtidig nogle festlige steder med masser af go' stemning. Sidste års besøg var lige inden de store julemarkeder - det vil vi gøre om i år. På denne tur er det en bilfuld kollegaer fra Blåvand, der tager med på tur. Der er booket overnatning i bydelen Mitte, hvorfra vi skal rundt og se en masse spændende attraktioner - både gengangere fra sidste år og nye destinationer. Ser frem til en spændende forlænget weekend i en juleudsmykket hovedstad.Torsdag d. 29. november 2012
Ved middagstid var bilen pakket med håndtasker, colaer, køreslik og tysk schlagermusik på anlægget. Ganske pænt kørevejr så det gik lystigt østover kun afbrudt af et lille pitstop ved Alpincenter Wittenburg til en gang planlagt varm cacao og en lille rundvisning. Havde det ikke været for den megen vejarbejde i midtbyen var vi kørt direkte til Novotel Berlin Mitte, men vi kom i fin tid og fik os installeret på det fine hotel i downtown. Køligt og lidt småregn, men vi skulle da ud og researche lidt og se på julerierne. Strøg gennem det flotte julemarked ved fjernsynstårnet og på udkig efter noget aftensmad. Hofbrau Berlin var vort mål og heldigvis var der plads så vi blev bænket og fik bestilt wienerschnitzel og en af deres store fadøl. Livemusik på scenen og go' stemning blandt de mange gæster så det var en rigtig fin aften, der dog trak lidt ud. Godt man kendte området så intet problem med at finde retur til hotellet på Fischerinsel.
 Hofbrau Berlin - et festligt sted
 Så er vi kommet til julemarked
 Boden med søde sager
 Mandler og nødder i lange baner

Fredag d. 30. november 2012
Op i pæn god tid og ned og studere morgenmaden på hotellet - og det var bare i orden. Vi havde et stramt program idag så vi måtte igang - på med det varme tøj og kamera på plads. Dagens attraktioner sku' klares til fods og vi startede omkring Check Point Charlie og fik set de spændende udstillinger og de gamle grænseovergange omkring Friedrichstrasse, hvor "tolderne" stod og "solgte" fotos og gamle stempler i passet. Altid et spændende sted at besøge med meget historie, som sætter gang i mange underlige tanker om hvilke scenarier som har udspillet sig her og hvorfor?. Vi fik også mulighed for at klappe lidt på muren inden vi gik på museum - både for at se den spændende udstilling og så lige få varmen igen. Starbucks og varm cacao hører jo sammen så det skulle også lige vinges af på checklisten. Next stop var en vandring i labyrinten i mindeparken for jødiske ofrer under krigen. En speciel oplevelse og efterfølgende den mange hvide kors, som symboliserer dem som forsøgte at flygte fra øst til vest og ikke klarede missionen. Brandenburger Tor er jo altid et besøg værd og samlingspunkt for de mange turister, som valfarter til Berlin. Vi ser masser af nationaliteter rundt i byen - især mange danskere. Frokost blev på en lille sidegadebod, hvor vi tog en stand-up-sandwich inden vi skulle ind i Parlamentet, hvor vi havde booket tid kl. 14.00 til glaskuplen. Der skulle vises pas og vi blev checket som i lufthavnen inden vi kom ind i varmen. "Rigsdagssalen" kun godt minde om den danske - masser af tomme pladser. Vi tog elevatoren op til glaskuplen, hvor vi kunne gå rundt og få en fantastisk udsigt over byen. Nogle af tårnene bar præg af krigen med flere skudhuller i murværket. Et rigtig spændende besøg, men husk at booke tid på nettet. Nu stod den på cruising ned ad Unter den Linden, hvor vi lod os underholde af gøglere og gik og nød juleudsmykningen. Desværre lignede gaden en større byggeplads og det kunne ha' været rigtig flot hvis alle skurvognene var afløst af juleboder. Masser af turister på gaden og vi endte ved Domkirken, hvor vi betalte de 7 EUR for at måtte bevæge os rundt i den enorme kirke. Sidst jeg var her var der koncert i kathedralen - denne aften kunne vi gå rundt og nyde den fantastiske kirke. Vi sluttede med en tur op i tårnet - ca. 389 trin. Undervejs lokaler med kister af konger, dronninger og andre kongelige. Også heroppe kunne vi nyde aftenudsigten over byen. Tog forbi Hofbrau igen, men idag var der et par timers ventetid for at få et bord så vi fandt et lille pizzaria og fik en rigtig go' pizza og banana split. Strøg lige gennem julemarkedet på vej hjem til hotellet. Det havde været et lang dag og godt trætte blev der tid til en "morfar" på hotellet og en tur i badekarret. En rigtig spændende dag.
 Markeringen af hvor Muren gik engang
 CPT ved Friedrichstrasse
 Lidt af muren er der tilbage
 Mindeparken for Europas jøder
 Hvide kors minder om dem der flygtede
 SOS-holdet foran Brandenburger Tor
 Parlamentet - ganske flot
 Kuplen i Parlamentet - her gik vi rundt
 Den flotte kathedral
 Rundtur i kathedralen - flot oplevelse

Lørdag d. 1. december 2012
Morgenmad ved 8-tiden og vi var klar til dagens program. Vi sku' lige ha' fat i billetter så vi ku' køre med U og S-Bahn hele dagen. 15 EUR for fri kørsel for 4 mand en hel dag - det er da en ok pris. Første projekt var et besøg på Olympiastadion så først med U og så med S-Bahn og vi var klar til en rundtur på det berømte stadion. 7 EUR kostede det. Vi var selvfølgelig hele vejen rundt om - forbi den store klokke og inde ved den olympiske flamme, hvor alle OL-vindere fra '36 var listet op. En flot udsigt over hele arenaen. Det gamle stadion bagved var også kæmpestor - et sted hvor der helt sikkert har været stemning i gamle dage. Det olympiske svømmeanlæg så lidt trist ud. Altid spændende at besøge de store arenaer og især denne i Berlin, der nok har været brugt til meget andet end sport under krigen. Next stop Kurfürstendamm og ska' lige love for de julede her - med boder overalt. Det var frokosttid og der stod Hard Rock Café på programmet og det er jo et must. Nachos på menuen. Der blev også til et besøg i Gedächtnis Kirche, hvor vi lige fik tændt et lys inde i kirken - en speciel oplevelse. Tiden løb lidt af med os så vores planlagte besøg på Berliner Unterwelt nåede vi desværre ikke - så har vi jo en anledning til at komme tilbage. Så blev der tid til at besøge Sejrssøjlen på Strasse des 17. juni - også et imponerende bygningsværk. En slentretur ned mod Brandenburger Tor for at opleve bygningen med lys på - ganske flot. Måtte også lige forbi en biludstilling og se en Bugatti Veyron og så blegnede VW'erne ved siden af. Vi måtte også lige forbi endnu et julemarked inden jagten gik ind på aftensmad. Det var lørdag og mange mennesker i byen så flere steder var optaget, men til sidst lykkedes det at finde en lille restaurant i en sidegade. Et meget lille sted med få borde. Maden var ganske kedelig og smagløst så det var ingen succes. Vi forlod hurtig stedet i håb om at kunne nå desserten på hotellet. Det kunne vi og fik en rigtig go' isdessert serveret af et par underholdende servitricer. Så blev det alligevel en god afslutning på en fantastisk dag i Berlin med masser af gode oplevelser.
  Kathedralen i morgendisen
 Velkommen til Berlin's OL stadion
 Den store klokke ved OL-stadion
 2 guider ved flammen
 Udsigt til det gamle anlæg
 Vi tændte lys i Gedächtnis Kirche
 Hard Rock Café - et fedt sted
 Her skal man jo ind
 Sejrssøjlen på Strasse des 17. juni
 Bugatti Veyron - ganske pæn vogn

Søndag d. 2. december 2012
Allerede sidste dag i Berlin og vi havde ingen planer - blot at vi skulle hjemover. Nød den flotte morgenmad, fik pakket og checket ud fra Novotel. Det var et ganske fint hotel vi fandt denne gang så det kan fint anbefales til andre. Centralt, fine værelser og go' service så vi var godt tilfredse. Vi fandt hurtig ringvejen nord om byen og så ellers vestover i pænt føre. En tankepause og en currywurstpause blev det til inden vi kom i snevejr i Danmark og landede i Brørup. Det var afslutningen på en rigtig fin juletur til Berlin - en by som vi helt sikkert kommer tilbage til. Om det så bliver en juletur igen eller måske en forårstur, som også ku' være en lækker oplevelse er ikke godt at vide. Tak til SOS-kollegaerne for godt selskab på turen - det ku' vi godt gøre om igen en anden dag.