Rejse CV / 2016 USA
10.07 - 28.07.2016
 

2016 USA : 6000 km on the road - 8 stater - 8 nationalparker

Sommeren 2016 - hvad skulle der ske der. TR havde længe snakket om at en tur til Montana kunne være spændende - jeg gad også godt besøge området, som skulle ha' en fantastisk natur. Jeg tog fat i FDM-Travel, som vi før havde brugt. De fandt nogle gode flybilletter ud fra CPH og hjem til Billund. Vi researchede lidt først og fandt et godt forslag, hvor vi fløj til Las Vegas - lejer en bil i 14 dage og kører nordover og returnerer til 3 dage i Las Vegas inden vi flyver hjem. Vi startede med at plotte en interessant rute ind på et kort og gik herefter i gang med at booke overnatninger på www.booking.com. Først var overnatninerne på plads - så gik vi i gang med at researche på spændende spots vi skulle se undervejs. Selve planlægningen er også en stor og spændende del af rejsen. Det tegnede til en fantastisk tur. 

Søndag d. 10. juli 2016
Efter lørdagens runde fødselsdag på øen var vi klar søndag morgen til at drage til Staterne. Med British Airways via London Heathrow og direkte til Las Vegas. Fin forplejning ombord. Turen gik op over Grønland og den nordlige del af Canada. Første gang jeg lander i Vegas og her har vi lejet bil i 14 dage til vores roadtrip. Vi fik en Ford Fusion og med GPS'en kørte vi til Hoover Dam Lodge til første overnatning. Godt vi tog en gps for ellers var vi vist ikke fundet ud af byen. Nu skulle det gøre godt med en nats søvn i en rigtig seng. Selvom det var sent var der stadig meget varmt så alt var nyt og spændende.

 Hoover Dam Lodge 
 På vej til Hoover Dam


Mandag d. 11. juli 2016
Op til nye oplevelser. Selvom lodgen lå godt stykke fra Las Vegas var der som et casino vi var landet i. Vi overnattede på værelse 1255. Rigtig fin udsigt over bjergene da vi fik rullet fra næste morgen. Første projekt var Hoover Dam, hvor vi gjorde stop og gik en tur over dæmningen og checkede lidt ud.  Kæmpe projekt, men synes ligesom der manglede noget vand - det var måske løbet væk. Coloradofloden er grænsen mellem Nevada og Arizona. Drønvarmt igen hvor temperaturen allerede var på 36-37 grader. Meget tørt landskab vi kørte igennem, men vi nød rigtig at være on-the-road med armen ude og en cola i holderen. Ved Kingman tog vi østover på 40'eren indtil Williams, hvor der blev MCD pause inden vi tog op mod Grand Canyon.  Entre i parken er 30$, men vi havde købt årskort hjemmefra til alle NP'er - sku' vise sig a være en god ide. Selvfølgelig foto af skiltet med GCNP. Fandt en P-plads ved visitorcentret og gik ellers på opdagelse med den mest fantastiske udsigt over kløften ned mod Colorado-floden.. Masser af turister - også en masse asiater som alle andre steder. Sådan en oplevelse er nu bedst live. På vej ud af parken så vi nogle småflokke moose i vejkanten - altid fedt at møde dyrene. Så lige de sidste 100 km til Flagstaff, hvor vi havde booket værelse på Canyon Inn Flagstaff. Ganske udmærket sted til en go' pris. Godt trætte efter en lang dag og mange kilometer, så aftensmad blev den nemme med en dele pizza fra den lokale.

 Hoover Dam
 Hoover Dam 
 Hoover Dam / Colorado River 
 Velkommen til Arizona
 Grand Canyon National Park
 Grand Canyon
 Grand Canyon 
 En moose i vejkanten

 
Tirsdag d. 12. juli 2016
Godt med en go' nats søvn - det trængte vi til. Efter morgenmaden rullede vi nordover i flot natur. I Cameron droppede vi ind på en større Trading Post, hvor lokale indianere havde en stor og flot butik med bl.a. en masse lokal indianhåndværk. Åbenbart indianerområde vi var kommet til - det så vi bl.a. fra vejen med flere boder. Også flere ranch'er undervejs, men eller ret øde. Flere og flere bjerge og unik landskab. Lidt shopping og en sandwich i Page og ved Lake Powell var et stort vandkraftværk og her var der vand i søen. Masser af flotte klipper overalt - virkelig flot landskab. Undervejs krydsede vi grænsen til Utah. Klokken var ikke så mange så vi ville til Zion NP idag. 30 miles fra Kanap så vi rykkede op ad klipperne med indgang til parken. Også her 30$ hvis ikke man havde årskorte. 12 miles gennem parken til visitorcentret gennem igen fantastisk natur. Masser af holdepladser undervejs til fotosjov og de blev flittigt brugt af de mange turister. Idag checkene vi ind på Travellodge Kenab på værelse 53. Aftensmad på en lokal mexicansk buffetrestaurant i byen til fin anretning - endnu engang med refill.  Endnu en meget fin dag.

 Gennem Najavo indianerreservat
 Indianerbutik i Cameron
 Dæmningen ved Lake Powell i Page
 Lake Powell
 Velkommen til Utah
 Zion Nationalpark
 Zion NP - fed tur gennem klipperne
 Zion NP
 Zion kaktusser
 Zion kaktusser

 
Onsdag d. 13. juli 2016
Efter morgenmad sammen en busfuld ying'er, som der en rigtig mange af,  svang vi ud på 89'eren igen nordover. Dagens projekt var Bryce Canyon. På vej nordover kom mere og mere landbrugsjord selvom det var i det små - bønderne var igang med at bjærge hø og i deres små åer begyndte der at være vand i. Vi kom først igennem Red Canyon - et flot område  med røde klipper i lange baner. Vi sku' selvfølgelig op og kravle lidt. Fortsatte til Bryce V., hvor man igen måtte slippe $30, hvis ikke man havde et årskort. Vort kort har allerede tjent sig ind. Vi kørte gennem parken og gjorde flere fotostop undervejs med fantastisk udsigt over områdets rødlige klipper - virkelig flotte. Et par steder var vi rundt på nogle af de mange trials. Rainbow Point på toppen i over 9000 ft's højde. Masser af egern og en enkelt hjort. Herfra havde vi et godt stykke til dagens målby i Provo. Nyt landskab med færre bjerge og flere store vidder med græssende kvæg. I Provo checkeðe vi ind på La Quinta Inn på værelse 130. Fine værelse med kæmpesenge og mange puder. Aftensmad på en lokal buffet restaurant.

 Red Canyon
 Red canyon
 Velkommen til Bryce Canyon
 Bryce Canyon
 Bryce Canyon
 Bryce Canyon
 Bette Hjort
 Hyggelig lille fyr

 

 
Torsdag d. 14. juli 2016
God morgenmad på La Quinta inden vi cruisede nordover. Ikke de store planer for dagen blot at vi skulle nå til Idaho Falls i løbet af dagen. Stadig fantastisk vejr og landskabet blev lidt mere fladt og landbrugsagtigt. Første majsmarker og de var igang med at høste og køre hø. Også en del store cirkel vandingsmaskiner. Vi kørte gennem Salt Lake City på deres 6-sporede motorveje. Lige en tanke/burger pause inden vi krydsede grænsen til Idaho. Først på eftermiddagen ankom vi til Motel 6 Snake River. Det var så tidlig at vi havde tid til et besøg på Yellowstone Bear World lidt nord for byen. 40-45 grizzly og sorte bjørne havde de så det var helt fint lige at få set dem - jo ikke sikkert vi ser dem live i Yellowstone senere på turen. En fine lille park med lidt andet gøgl også. Ved at betale en formue ku' man få lov at sidden med en bjørneunge - det var ikke os. Vi kørte rundt blande bjørnene og fik nogle gode billeder. Hjem på motellet til check-in og lidt relax. Gik en runde omkring Snake River og kom bl.a forbi Idaho Falls Temple - mormonernes samlingssted. Ku' ha' været sjovt at komme helt ind i templet, men vi måtte nøjes med at kigge forbi infoområdet. Aftensmad på Applebe'es - det var en rigtig godt sted.
 Velkommen til Idaho
 Yellowstone Bear World
 Stor bison i parken
 Pæn stor bjørn
 En af de små bjørne
 En af de store
 Legesyg bette bjørn
 

Fredag d. 15. juli 2016
Efter en halvskidt nats søvn med larm fra motorvej, tog og hylende a/c tog vi afsked med Idaho Falls. Vi strøg østover mod Jackson, som var startbyen for nationalparkerne. Byen så virkelig hyggelig ud i cowboystil, men vi sku' videre. Første NP var Teton NP (30$), hvor vi mødte de første bison'er - en stor flok endda. Sneklædte bjerge var der osse. Flere rivers undervejs og en moose så vi ligge i skyggen. Det tegnede godt. En del gæster på vej mod Yellowstone ligesom os. Også her var entre på 30$ men vi hev bare guldkortet. Oplever det ene flotte vandløb efter det andet. Ved en sø så vi en enkelt pelikan svømme rundt. Masser af viewpoints, hvor folk ku' holde ind og få nogle gode billeder. Et godt tegn på noget spændende er altid når folk flokkes ved vejkanten. Old Faithfull skal man jo besøge og vi gik en lang tur til de mange gejsere. Rigtig flot - især dem med de flotte farver. Old Faithfull nåede vi ikke at se gå i udbrud, men en masse mindre.  En flok moose så vi ligge ved en af floderne. Tog udgangen ved West Yellowstone - en rigtig hyggelig cowboy by, men også meget dyr hvad angår overnatninger. Derfor tog vi ned til Islands Park hos Jared's Wild Rose Ranch. Det var bare dyrt og langt fra noget særligt, men mulighederne var ikke så store. Lå flot ned til søen men ikke den store luksus. Vi spiste på stedets restaurant - ingen andre muligheder.
 Velkommen til Wyoming
 Grand Teton NP
 Fed tur mod Yellowstone
 De første flokke af bisoner
 Fåes ikke meget flottere
 Yellowstone NP
 Old Faithfull
 Flotte geisere
 Farvestrålende geisere
 Sjove geisere
 
Lørdag d. 16. juli 2016
Vi fik checket ud og nappede lidt morgenmad på MCD i West Yellowstone inden vi igen tog ind i Yellowstone NP. Nu var gårsdagens moose kommet op og stå og gik og græssede. Lidt fotos. Idag kørte vi nordover mod Mammuth, hvor de også havde nogle virkelig flotte gejsere og hotsprings. Gjorde flere stop undervejs for fotos. Herfra østpå mod den nordøstlige udgang. Pludselig så vi masser folk ved vejkanten og sørme om ikke der var spottet en black Bear på marken. Så kom den frem og der blev taget billeder selvom der var lidt langt væk. Fedt at vi så den. Kort tid efter begyndte der at komme bison'er og pludselig på sletten så vi flere hundrede bison'er  - måske 1000 som gik og græssede. Det var vild fascinerende at se de mange store dyr gå og græsse. Ku' høre dem brøle. Meget tæt på vejen stod en stor han og skuede ud over sletten  og vi nåede at få et billede inden den stak ned til flokken. Et par fede oplevelser som afsked med YNP. I Coody gjorde vi stop - der må ha' været biker træf eller også er det tradition at områdets bikere mødes til lørdags the her. Gps' blev sat på hotellet i Billings og vi kørte rundt og rundt og op og ned. Vi skulle åbenbart over et pass for at komme videre og vi endte i over 3000 meters højde i 9 grader og sne i vejkanten. Fantastisk udsigt heroppefra. Ned i dalen igen og i næste by var der osse proppet med motorcykler, så der var nok et arrangement. Først på aftenen kom vi til Western Inn motel i Billings. Et rigtig fint sted og med wifi der virker. Gik en runde i byen og aftensmaden var en pita fra den lokale. En dag med fede oplevelser - igen.
 Jarads i Island Park
 Moose i morgensolen
 Flotte geisere i Mammut
 Turens første Black Bear
 Masser af bisoner på feddet
 En ordentlig fætter ret tæt på
 Bikertræf i byen
 Velkommen til Montana
 Vild udsigt fra toppen af passet
 Noget vi har set frem til : Montana

Søndag d. 17. juli 2016
En god nats søvn på Western Inn - et rigtig godt sted der får de bedste anmeldelser fra os. Ingen planer for dagen - vi mente vi havde fortjent en fridag så vi brugte dagen til at køre til Helena og se lidt på byen inden vi kunne checke ind på Baymont Inn. Der var pool så vi tog lige et par længder og slappede af i spaen. Vi ville finde downtown men der var ikke rigtig noget indenfor gåafstand der lignede. En lille byge blev vi vidner til inden aftensmaden stod på besøg hos Wendy og en Shake fra MCD. Hjem og relaxe lidt på værelset inden vi skulle til Glacier NP i morgen.
 Almindelige okser på marken
 Store cirkelvandere ret udbredt herovre

Mandag d. 18. juli 2016
Efter en go' nats søvn i Helena sku' vi ha' sidste etape nordpå og vi havde et par timers kørsel gennem kuperet terræn inden vi nåede frem til Blackfeet indianernes reservat. Vi havde håbet at se indianerlandsbyer og andet indianerkultur, men det lignede stort set det vi havde oplevet undervejs herop. Enkelte tipi'er så vi men måske det kun var blikfang for os der kørte forbi. I St. Mary stod den på lækker frokost inden vi kørte forbi rangeren i skuret og ind i Glacier National Park. Fra øst indgangen havde vi nu 50 miles til West indgangen.  Første stykke langs en af søerne var virkelig flot med bjerge overalt. Masser af fotostop undervejs. Midt i parken sku' vi over passet i 2000 meters højde. Pitstop og en gåtur op i sneen og en fed udsigt over de andre bjerge. I det fjerne spottede vi en bjørn og dens unge - fedt. Herfra jævnt nedad til floden og søen i bunden af dalen. Her så vi også et strejf af en bjørn i vejkanten - desværre fik vi ikke et billede.  En fantastisk tur gennen parken. Lidt souvenirs og ellers mod Kalispell hvor indlogerede os på Blue and White Motel. Spiste på naborestauranten inden der var relax.
 
 Sortfods indianernes område
 Indianerområde
 Ret tæt på den canadiske grænse
 Glacier NP
 Lidt priser for at besøge Nationalparkerne
 Fantastisk område
 Dejligt pit-stop ved Logan Pass
 Sne på toppen
 Så et par af disse fyre nede på marken
 Masser af flotte søer undervejs
 
Tirsdag d. 19. juli 2016
Dagen skulle bare bringe os et stykke sydover fra Kalispel med et lille morgenmadsstop i Big Fork. En lille hyggelig by ved en af de mange søer. Flot tur langs søen og senere langs floden gennen dalene. En rigtig lang tur kun med et par små landsbyer undervejs. Lidt fotostop inden vi nåede ud til Koi og sku' svinge mod Grangeville. Byen lå lidt oppe i bjergene og vi havde booket på Downtowner Inn. Fik læsset af og tog op i byen og fik pizza. Ikke noget særligt ved byen. Pludselig trak mørke skyer sammen og vi fik en haglbyge af de større med hagl på størrelse med vindruer.  Uheldigvis var håndværkere igang med tagarbejde og var ikke færdige. Vandet væltede ned i værelset og vi hev vor bagage ud i bilen inden det blev vådt.. Ejeren forhørte sig hos Super 8 i byen og de havde et enkelt værelse tilbage - den nappede vi. Synd for de andre gæster. Motel 8 var et fint sted med pool og morgenmad. Den endte alligevel godt for os.
 Big Fork - morgenmadsrestaurant
 Big Fork - hyggeby
 Flot og vildt landskab
 Mange flotte nummerplader

Onsdag d. 20. juli 2016
Efter en go' nats søvn og den traditionelle morgenkomplet rullede vi stille ud på vejene igen. Det meste af dagens rute gik langs floderne og skovklædte bjerge omkring. Endnu en flot rute men efterhånden har vi set nok af dette landskab og glæder os til mere normale veje nede i terrænet. Frokost blev på en lille landevejs cafe med rigtig go' anretning. Temperaturen var efterhånden nået de 30 grader.  Pludselig mødte vi skiltet "Welcome to Oregon" - det havde vi ikke lige regnet med, med fint med en ny stat til statistikken. Masser af frugtplantager og grøntsagsmarker her. Ind i Idaho igen og sidst på eftermiddagen kom vi til Downtown Inn Nampa og fik vor værelse 105. Ganske fin til prisen. Gik en runde i byen omkring gågaden og spiste aftensmad på Hong Kong restauranten - rigtig fin anretning. Blev lige plads til en banan shake til dessert. Hjem og relaxe og checke nyhederne og fik skrevet lidt dagbog.
 Masse af floder undervejs
 Hov - lige midt imellem
 Velkommen til Oregon
 On the road
 
Torsdag d. 21. juli 2016
Fik checket ud. Dagen idag var en transportdag mod Winnemucca i Nevada. Varmen har meldt sin ankomst så vi ryger hurtig over de 30 grader. Vi fik tanket og provianteret lidt morgenmad. Om formiddagen var der lidt bjerget, men efterhånden fladede landskabet ud og de store tørre sletter kom igen. Landbrug kom igen frem og der blev høstet og kørt halm. Vi kom igen indover Oregon inden vi nåede til Nevada igen. Straks over statsgrænser og den første casino var der. Her spiste vi frokost inden det sidste stykke til Winnemucca. Fik checket ind på Motel 6 og fik et fint værelse. Vi kom tidlig og der var pool så her relaxede vi et par timer inden der var aftensmad på PizzaHut - det var godt.
 Første hus i Nevada = casino
 Motel 6 - fine sted
 Truckere holder pause
 Masser af godstog
 
Fredag d. 22. juli 2016
Turens sidste transportdag. Checkede ud i Nampa på Motel 6 og ud på 95'eren sydover. Lidt bjerge og lidt landbrug undervejs, men overvejende tørre område med småhuse. I Silver Springs blev det til frokost på Subway. Så flere godstog undervejs, men endnu ingen persontog - underlig.  Enkelte aneklatter i bjergene på trods af temperaturen var 35 grader. Vi valgte at køre d mindre veje i stedet for gennen Reno og midtvpå eftermiddagen kom vi til America's Best Value Inn og fok værelset med det samme. Lige en gåtur i området til en is på MCD inden en tur ved poolen. Aftensmad blev på Appelby's igen og igen en lækker anretning. 
 Lidt tørt ser det ud 
 Masser af ørkenlandskab
 Endnu en transportdag
 Dagens stop i Wannemucca
 
Lørdag d. 23. juli 2016
Efter en go' nats søvn og morgenmad i Carson City gik det sydover. Ind over grænsen til Californien i flot natur med bjerge overalt. Et par timers kørsel og vi var ved indgangen til Yosemite NP. Godt med sit årsbasis.  Tiago passet var i knap 10000 fod. Vi cruisede et godt stykke ind i parken med flere stop undervejs - ka' ikke lade være med den udsigt.. Endnu en fantastisk park. Mulighed for at dyppe fusserne. Frokost tog da hi kom ned fra området - en god Angus burger og refill selvfølgelig. Kursen sat mod Bishop of vi kom ned under 5000 fod. Så kom der mere landbrug igen. Sidst p eftermiddagen km vi til Best value Inn motelllet og checkeðe ind på værelse 115. Relaxede v poolen lidt og fik vasket. Temperaturen var på 38 grader da vi kom. Aftensmaden fandt vi et godt sted i byen til pasta og fisk. Der blev ryddet lidt op i bilen - den skal afleveres i morgen.
 Så er vi sydpå igen
 Stadig bjerglandskab
 Mono Lake - en underlig sø
 Mono Lake - total død
 Så blev det Yosemite NP
 Flotte klipper overalt
 Sne i bjergene midt på sommeren
 Postkort søer er der nok af
 Ku' ligne sneklædte alper
 Endnu et fotospot

Søndag d. 24. juli 2016
Sidste motel overnatning i Bishop og kursen blev sat mod Las Vegas hvor bilen sku' leveres tilbage. Dagens projekt var en tur gennem Death Valley.  Vi tog tidlig afsted for at undgå den værste varme - vi blev snydt.   Det var en lang tur og temperaturen steg langsomt. Utrolig øde og meget tørt overalt. Fotostop undervejs. Vi bevægede os op og ned i højderne og midtvejs var vi nede i nul.  Enkelte boder undervejs hvor de solgte lidt souvenirs og benzin til overpris.  Gjorde stop ved Zabriskie Point. Undervejs var temp. Oppe og vende ved 52 grader iflg bilen. Sanddyner og store saltsletter lignede. . Ude af parken og kurs mod Vegas, hvor vi afleverede bilen sidst på eftermiddagen. Det gik hurtigt og en taxi ind til hotel Planet Hollywood midt på the strip.. Vi fik værelse 709 - ganske fint værelse med udsigt væk fra the strip - nok godt nok med lidt ro her. Skulle lige en rundt fot at researche lidt på hotellet og på gaden. Masser af mennesker - masser af sjove typer. Det var ret vildt. Blev tilen pizza på en af de utallige restauranter.  Lidt fotos af de fede steder sku' osse til. Som altid go' mad. De sagde det var verðns næststørste. Vi havde set efter. En koncert eller et show men der var ikke lige det rigtigevidaååg. Ellers bød aftenen på en tur op og ned så The Strip.
 Indgangen til Death Valley visitorcenter
 Velkommen til Death Valley NP
 Bare ligeud
 Death Valley
 Sanddynerne i Death Valley
 Sandstorm i ørkenen
 Pænt lunt idag
 Under havets overflade
 Zabriskie Point
 Zabriskie Point
 Sjove gevækster
 Planet Hollywood - Las Vegas

Mandag d. 25. juli 2016
En go' nats søvn og rigtig gode senge - med 4 puder.  Morgenmaden var på den lokale Starbucks på stedet. Så var der tid til at se på alle hoteller og casinoer. New York, Paris, Venezia, Luxor, Bellagio, Flamingo, MGM, Mandaley Bay, Ceasars Palace, Mirage og hvad de nu hedder alle sammen. Det var ret vildt overdrev at gå rundt og se de fede steder. Casinoerne lignede nu hinanden med 100-vis af automater og spilleborde. Nu meget sjovt at gå en runde. Vi sku' da lige spille en enkelt dollar seddel. Den var nu væk ligeså hurtig som den blev smidt i maskinen. Frokosten blev den nemme på MCD med refill eller trible refill. Var lige forbi hotellets poolområde, men her midt på dagen var det ulidelig - et bud var 42-45 grader. Masser af folk der uddelte alverdens rabatkort og andet gøgl - lidt træls i længden. Derudover var der overraskende mange hjemløse og andre som forsøgte at tigge sig til en skilling. En del musikkanter og gøglere. Det var mest ved aftenstide, at der rigtig kom gang i The Strip og man rigtig ku' se de kulørte lamper - det var ret vildt.  Aftensmaden blev i aften på Hard Rock Café - #30. De pralede med det var verdens næststørste - måske. Traditionel nachos blev det til - det er altid godt sammen med go' musik. Det blev også lige til en t-shirt til samlingen. Nu var der efterhånden gang i gaden og dem som gerne ville ses var kommet frem. Var forbi gondolerne men de var lukket for idag. En god dag i Vegas så vi var godt møre.
 New York
 Hard Rock Café - #30
 Kulørte lamper
 Paris
 Bellagio
 Venezia og Treasure Island
 Mirage
 Venezia og Tresure Island
 Venezia
 Treasur Island
 
Tirsdag d. 26. juli 2016
Vi bevilgede os at sove lidt længe - vi orkede ikke ud i saunaen. Men vi var lige en runde for at checke ud. Det er rigtig fedt at se de mange fantastiske hoteller og andet, men et par dage i byen er helt fint med os - så orker vi det ikke mere. Ved dagens frokost flottede vi os lidt og tog på Gordon Ramsey's restaurandt, som ligger i vores hotel.  Restauranten hedder BurGr så sådan een sku' vi ha' og den var go'. Så blev der bevilget en tiltrængt morfar tror vi var nået til et punkt på turen, hvor energien var brugt. Om aftenen sku' vi lige en sidste tur op og ned ad The Strip for at finde lidt aftensmad. Gad ikke mere burger og pommes så der var pizza på menuen med udsigt til det flotte springvandsshow ved Bellagio. Ved havde luret på en koncert eller et show, men synes ikke rigtig der var noget, der fængede for alvor. En sidste runde i casinoet inden det var sengetid - sku jo tidlig op onsdag.
 Luxor
 Mandalay Bay
 Hard Rock Cafe - en klassiker
 Harley Davidson Bar
 Bellagio show
 Paris by night

Onsdag d. 27. juli 2016
Vækkeren ringede kl. 4.00 - vi havde afgang kl. 8.00 fra Vegas. Fik checket ud og tog en taxa til terminal 1, hvor vi havde afgang med American Airlines til JFK. En tur på knap 5 timer, hvor vi fløj over Manhattan og ku' se nogle af de klassiske spots.. Et par timers ventetid inden vi fløj med British 747-400 til London Heathrow - 6 timer. Egentlig rart nok med et break i NY - de lange flystræk ka' godt være lidt anstrengende efterhånden. I London blev vi hurtigt guidet til gaten til vor Billund fly da vi var lidt forsinkede. Den tog lige en go' times tur med Airbus320 til Billund, hvor vi blev hentet af fru Frier.
 New York
 Luxor
 Paris
 Vor elevator
 
Torsdag d. 28. juli 2016
Hermed afslutningen på endnu en fantastisk natur-tur til de amerikanske nationalparkområder, hvor vi nåede 8 naionalparker gennem 8 stater på de ca. 6000 kilometer i løbet af de 14 dage. Afsluttende med lidt fest og ballade i Vegas.