Rejse CV / 2019 Edinburgh
Efterårsferie 13.10 - 17.10.19

2019 : Efterårs tur til skotske Edinburgh

En lille efterårstur kan man vel altid klare så efter lidt research var planen klar. TR havde aldrig været i Skotland - så det måtte blive Edinburgh. Der blev booet fly Med EasyJet fra CPH og overnatning i Haymarket området. En dagstur ud i højlandet og Loch Ness blev osse plottet ind. Så var vi faktisk klar.
 
Søndag d. 13. oktober 2019
Vi skulle først flyve om aftenen fra CPH så vi havde god tid til at komme til hovedstaden. Endda tid til et par besøg undervejs i Slagelse og Ringsted. Vi parkerede i Vetterslev - tog bussen til Ringsted og herfra toget til CPH. Alt timet og tilrettelagt. Det var første gang med EasyJet. Vi havde god tid så lidt aftensmad sku’ der til - 140kr for en Hawaii pizza var lige til den gode side, men vi blev mætte. Lidt lyn og torden over København forsinkede afgangen med halvanden time. Tror nu ligeså meget det skyldtes at flyet havde oparbejdet forsinkelser i løbet af dagen - det er så bagdelen ved at flyve sidst på dagen. 1:45 på tværs af Atlanten med lidt rystelser og der var touchdown i Edinburgh. Med Airlink100 bussen ind til Haymarket Station og så lå hotellet 25 meter herfra - det var da nemt. Haymarket Hub Hotel værelse 310 var rigtig fint. Godt med lidt søvn.

Mandag d. 14. oktober 2019
Vækkeren slået fra så vi sov til vi vågnede. Klar til en spændende dag i flot vejr fra morgenstunden. Morgenkaffen på cafe Nero inden projekt 1 var Edinburgh Castle. 19£ i entre og så var der frit slaw rundt på slottet med den flotteste udsigt og masse udstillinger fra en svunden tid. Senere nedad The Royal Mail for at få klaret de obligatoriske souvenirkøb. Masser af boder - især dem med skotske specialiteter. Frokost blev på en lille biks på The Mile inden vi sku' på tur i Parlamentet. Et lille og fint parlament. Gik lidt rundt i området. Lige en cacao ind opstigningen til Akropolis bakken med den fine udsigt over byen. Cola tid på Hard Rock og der blev købt lidt tekstiler. Godt trætte måtte vi lige hjem til en morfar inden der var aftensmad. Vi havde udset os et par pubber, men de så lidt for pubbet ud så vi endte på en italiener - igen. Fine afslutning på en begivenhedsrig dag i fantastisk efterårsvejr.
Edinburgh Castle på toppen Velkommen til
Indgang til slottet Kanonerne er klar
Udsigt fra slottet Udsigt over byen
Jo - de står der endnu Et lille hus ved slotspladsen
En af de mange gademusikanter På besøg i parlamentet
Det skotske Akropolis Udsigt fra Akropolis

Tirsdag d. 15. oktober 2019
Vækkeren ringede 6.30 - Idag sku' vi på tur ud af byen. Vi havde booket tur til Glencoe, højlandet og Loch Ness. Afgang kl. 8.00 fra Rabbie's cafe på Waterloo Place i minibus med Jonathan ved roret. Ud af byen og ud på landet med et par kaffepauser undervejs inden vi kom ud i det skotske højland. Flot vejr til denne aktivitet i dag. Flere fotostop undervejs. Glencoe området er virkelig flot med de mange Loch’s. Vi var også i Loch Lomond området, men så ikke søen. Midt på eftermiddagen kom vi til Loch Ness, hvor vi havde go’ tid til en sejltur på søen for at finde uhyret. Vi fandt uhyret - i souvenirboden. Videre rundt i højlandet med stops undervejs inden vi var retur igen i byen. Aftensmaden tog vi på HRC som altid er go’. Godt trætte efter en lang dag og vi var klar til en go’ nats søvn.
På vej ud i det skotske højland Højlandet er nu ganske flot
Glencoe Glencoe området
Højlandet Skiområder har de osse heroppe
På jagt efter spøgelset Ud og sejle på Loch'en
Fine båd vi var med Slusesystemet til Loch Ness
Flot dag på Loch Ness Retur til kajen

Onsdag d. 16. oktober 2019
Sov til vi vågnede idag og tog ud i byen. Det havde dryppet lidt, men solen kom da vi var klar. Tog bussen ud til Ocean Terminal for at se lidt på kongeskibet Brittania. Rundt og se det hele, hvordan de fine havde rejst rundt i verden. En bid frokost på en græker biks i terminalen og så hoppede vi på en bus der gik hjemover. Selvom det var en almindenlig bus fik vi en ganske fin rundtur i byen og så lidt andre sider af byen. Det meste af byen dog i den karakteristiske grålige farver. Vi fik checke lidt butikker, men pladsen i kufferten afgjorde, at vi ikke burde købe ret meget mere. Lige tid til en morfar på værelset inden en aftentur til The Mile for at få lidt aftenstemning. Vi tog ind på Ensign Ewart til en gang græskarsuppe og hvidløgsbrød. Et hyggelig sted med musik senere på aftenen.
Besøg på Brittania Næsen af Brittania
Gave fra DK til Brittania Skibets royale køretøj
HRC Edinburgh - et fine sted En af de mange spøjse taxi'er
Slottet på toppen Bagsiden af The Royal Mile
Torsdag d. 17. oktober 2019
Sidste dag i Skotland - vi skulle først flyve kl. 18.00. Der var check-ud kl. 11 så vi fik lov at parkere vore kuffterter til senere så det var helt fint. Vi tog ind på The Mile og runderede lidt omkring Grassmarket og parken. Igen idag med fint vejr så med udsigten til regn og træls vejr i Danmark burde vi måske blive lidt længere. Vi tog Airlink100 til lufthavnen og fik brugt lidt af de sidste mønter. Igen delayed - lå mellem 30 og 40 min og endelig kom vi afsted. Dog så sent til CPH, at vi netop ikke nåede vores tog. Vi måtte vente en times tid men fik dog en Orange billet til Ringsted. Bare ikke lige det man gider en sent aften. Aftentning på Ringsted station og overnatning på Vetterslev B&B. Endnu en meget fint tur til en fin destination i flot efterårsvejr.