Rejse CV / 2022 Dublin

2022 : Dublin

Dublin er en flot, spændende og hyggelig by der fortjener et extra besøg – og det kommer nu. Jeg har været der før men min rejsemakker AK67, men TR havde ikke så det var oplagt at lave en lille efterårstur hertil. Der blev booket fly fra BLL med Ryan og 4 nætter på Cassidys Hotel via Booking.com. Dagsture til Belfast/NordIrland og Cliff of Moher er også plottet ind så mon ikke det er passende for en efterårstrip til den grønne ø.
 
Mandag d. 17. Oktober 2022
Endelig kom dagen, hvor der var gensyn med Dublin - denne tur er med TR, som aldrig har været på disse kanter før. Først sku’ arbejdsdagen lige overståes inden der var afgang mod Billund for at hoppe ombord på Ryanair kl. 19.35 - troede vi. Halvanden time forsinket og knap 2 timer senere landede vi på den grønne ø. Godt blot med håndbagage så det var bare ud og finde bus nr. 16 og ind til hotel Cassidys på O’Connell Street. Værelse 221 var klar og det var en fine een med masser af puder. Lige en gåtur ned og runde Tempel Bar området inden.det sku gøre godt med en go’ nats søvn inden morgendagens sightseeing. Dog konstaterede vi, at Oliver St. Gogerty ikke havde åben - hvad var det nu for noget. 

Tirsdag d. 18. Oktober 2022
Der blev sovet til vi vågnede og vi havde flottet os og bestilt ordinær morgenmad på hotellet til 12,50 €. Så var der ellers sightseeing på programmet med visit ved Dublin Castle - nu ikke det store. Ad små gader til Sct. Patrick Church, hvor vi røg med på en rundvisning i det fine hus. Next stop var Teeling Whiskey Distillery, hvor der osse var guidet tour med efterfølgende smagsprøver af whiskey og cocktails - et fint besøg. Sidste planlagte besøg var på Guinness Storehouse, hvor der var gjort meget ud af udstillingen i 6-7 etager. Afsluttende med en Guinness øverste oppe med udsigt over byen og tilfældigvis skulle man gennem souvenirboden til sidst . En slentretur langs floden Liffey og gennem Tempel Bar inden der var tid til en slapper på værelset. Aftensmaden blev på HRC til en Country Burger og en isdessert. Rigtig mange folk i byen og fornemmer der er mange nationaliteter repræsenteret overalt. Spændemde bare at vade rundt og se og høre på folk.VI hørte mange amerikanere i bybilledet. Også en del tiggere der skæmmede lidt.

Onsdag d. 19.oktober 2022
Uhyggelig tidlig op da vi sku” møde kl. 6.45 på opsamlingssteder til udflugt til Nordirland. Det p..regnede fra morgenstunden så godt vi sku bruge de første par timer i bussen til Belfast. Her ku vi vælge mellem Titanic museum eller taxi tur rundt i byen, hvor en lokal chauffør viste os spots og fortalte om livet i Belfast med mange år med konflikter - han havde selv oplevet det. Vi blev smidt af ved Titanic museet så vi nåede lige at se lidt her. Videre nordpå til den barske kystlinie. Første stop ved Dunluce Castle, hvorfra vi netop kunne se til Skotland. Næste stop var Giant Causeway, hvor vi havde et par timer til en tur ned til de spektakulære sten og tid til en gang fish’ n Chips og en Irish Coffee. Herfra en 4 timers hjemtur til Dublin. En spændende dag men nu er vi også trætte så det blev faktisk ikke til mere den dag.

Torsdag d. 20. Oktober 2022
Igen tidlig op for at komme på tur til Cliff of Moher og Galway. Endnu en lang dag i udsigt. PitStop på en tank som var opkaldt efter Obama, som åbenbart havde været forbi her. Næsten 4 timers kørsel inden vi nåede Cliff of Moher, hvor vi havde et par timer på egen hånd rundt på klipperne og i visitor centret. Fint vejr herude Idag på Europas vestligste punkt. Rigjtig landbrugsland herude, hvor det altid regner så der var altid græs til de mange køer og får. Videre herfra til fotostop ved Curren med barske kystlinie helt til Galway hvor vi også havde et par timer til lidt sen frokost i parken. Hyggelig by inden den lange bustur retur til Dublin. Vi overvejede en tur ned i byen og lure lidt men tiden gik og det var svært at kommeud af kassen så det blev ikke til mere.
Fredag d. 21. oktober 2022
Allerede sidste dag på denne tur og da vi først kulle flyve om aftenen skulle der ske lidt så vi kunne jo daffe lidt rundt i byen. Vejret var lidt tvivlsomt med byger og godt vejr på skift. Efter morgenmaden fik vi checket ud og parkerede kufferterne på hotellet - og så ellers lidt rundt i området til de sidste par billeder, lidt indkøb og engang nachos på  HRC. Og hov nu var der pludselig åben på Gogerty så vi rundede lige og hørte et par numre med musikanterne. Det var lidt sent de fik åbnet, me nså har vi jo en anledning til at komme igen en anden gang. Vi nappede bussen mod lufthavnen - gratis tur da buschaufføren var løbet tør for papir i billetmaskinen - så har vi prøvet det osse. RyanAir og sidst på dagen er ensbetydende med forsinkelse så vi nappede lige en times extra ventetid inden der var afgang mod Billund, hvor vi landede lidt før midnat og så ellers hjem i kassen - der var jo Blåvand lørdag. En fine efterårstur til Dublin hvor det blev set en masse og hygget rundt i byen.