Rejse CV / 2024 Dublin

2024 : Dublin

Thomsen Travel og Loch Lomond Tours arrangerede denne påsketur til Dublin, hvor det er koncerten med John Mayer fredag d. 29. marts som er omdrejningspunktet. KF har hørt John Mayer flere gange, men ikke været i Dublin - OF har ikke hørt John Mayer, men været i fantastiske Dublin et par gange. Så lå det lige til højrebenet med en kombitur. Der blev booket RyanAir billetter fra CPH og overnatning gennem AirBNB i kanten af Temple Bar området. En tur syd ud af byen, en walking tour og et besøg på et pladestudie blev booket.
 
Torsdag d. 28. marts 2024
Tidlig op i Vetterslev og ind til CPH, hvor vi havde en afgang med Ryanair kl. 10.10 - næsten On Time så det gik fint til Dublin og med DublinExpress indtil downtown. Vi var heldige - air bnb var klar et par timer før lovet. OK lejlighed på 2.sal i Tempel Bar området ovenpå en restaurant. Gik en runder i nærområdet indtil KF sku' mødes med chefen på en chokolade bar. I den tid researchede jeg lidt i nærområdet. Lige tid til en lille morfar inden det gav lidt pizza før vi skulle mødes med en af KF’s gamle kolleger hun ikke havde skrevet med i 10 år. Vi mødtes på pubben O’Donnahough hvor de lokale kom til en Guinness. Det var hyggelig og han tilbød og ta os med på en gåtur mandag. Hjem i kassen.

Fredag 29. marts 2024
En travl dag i vente så homemade morgenmad inden vi skulle på Walking Tour kl.10. Vi gik et par timer rundt i byen, hvor vores guide fortalte en masse om byen, landet og dets historie. DublinCastle, kirker, floden og sidst Trinity College. En fin måde at starte et besøg i byen. Kom lige en lille byge mens vi stod i læ på Trinity. Der blev handlet ind og tid til en morfar. Ganske hæderlig storby vejr og hvis vi lige fandt en bænk i solen var det helt forårsagtig. Kl. 17 havde vi tid til rundvisning på Windmill Recording Studios, hvor de store kanoner havde indspillet albums. Et rigtig spændende besøg. Jo været samme sted som U2, Rolling Stones, Bruce Springsteen og mange mange flere. Så passede det lige at vi kunne gå over åen til 3Arena, hvor John Mayer gav koncert. Fuld hus med 13000 besøgende og en rigtig go’ solo koncert. Gik
langs floden hjem - godt trætte ku’ vi gå til køjs efter en rigtig go’ dag.

Lørdag d. 30. marts 2024
Efter en go' morgenmad besøgte vi Dublin Castle inden kursen blev sat mod St. Cathedral, hvor vi var inde og gå en rundr - pænt stor og flot. Gik mod Guinness, hvor vi troede vi bare ku' købe billet, men der var fuld booket de næste par dage - der fejlede planlægningen lige. Så hoppede vi på en On-off bus og tog en runde. Den ku' vi bruge senere da vi skulle på rundvisning i Kilmannian Jail. Gik en runde og fik lidt frokost inden vi sku' i fængsel. Et spændende besøg fra en vild fortid. Bussen retur igen - indkøb og en lille morfar. Aftensmad på en Diner inden en Guinness på Gogerty og livemusik på 1. Sal. Masser af folk i byen og en god og festlig stemning overalt. 

Søndag d. 30. Marts 2024
I dag skulle vi på tur ud af byen og havde booket en tur sydpå. Vi var 14 ombord - de 8 skulle ud og ride, 2 skulle til en have og så var vi 4 tilbage på en walking Tour op på en bakketop omkring Wicklow med en fin udsigt over bjergene, havet og Dublin. Heldigvis havde vi tørvejr - noget som ikke er helt normalt på disse kanter. Frokost på’et lille hyggelig cafe inden der var tur i bjergene afsluttende med en spadseretur i Glendalough. Godt trætte var vi retur sidst på eftermiddagen. Vi gad ikke det store så aftensmaden blev en burger og en Shake på MCD. Osse dejlig med en afslapnings ften på værelset med snoller og lidt fjerner.

Mandag 1. April 2024
Sidste dag med checkout kl. 11.00 og fly kl. 19.45. Heldigvis ku vi la” bagagen stå. Cruisede lidt rundt inden vi skulle mødes med KF”s.gamle kollega igen, som gav en lille guidet rundtur i byen afsluttende på Dublins ældste pub. Bagagen blev hentet og vi tog en Uber ud i lufthavnen. Fik lidt at spise og så eller hjemover til København. Lidt forsinket til CPH i voldsom regnvejr. Ud efter bilen og retur til Vetterslev, hvor vi sov til dagen efter, hvor det gik med toget retur til Jylland. En hyggelig tur til en hyggelig by med spændende spots og go' musik en masse steder.