Profil / Mit liv i hestebranchen

Mit liv i hestebranchen

Min karriere indenfor hestebranchen startede i 2001, hvor jeg fik et weekend- og feriejob i stalden hos Per og Helene Waaler på Skauen Ridecenter i Stokke, Norge. Jeg startede i elevstalden, hvor jeg skulle sørge for fodring, udlukning og udmugning hver anden weekend, senere blev jeg flyttet ned til den private afdeling, hvor mit job primært bestod af det samme. I løbet af de 4 år jeg var hos Per og Helene udviklede min interesse for dressurridning sig, og jeg fik være med til internationale stævner som groom, samt ride deres fine heste når de var væk. Det var Per og Helene der fik mig til at rejse til udlandet for at arbejde med heste.
 
Første stop på vejen var Blue Hors i Randbøl, hvor jeg  blev ansat som staldmedhjælper og unghesterytter. I løbet af de 2 år jeg var ansat ved Blue Hors lærte jeg ekstremt meget indenfor ridning og avl, samt håndtering af hingste. Jeg fik være med som groom til nogle enkelte nationale stævner, hjælper til hingstekåring i Herning og jeg var så heldig at få lov til at ride på nogle forskellige heste, på forskellige niveauer.
 
I løbet af de år jeg har været i Danmark, har jeg også haft nogle forskellige jobs af kortere eller længere perioder hos bl.a Hasse Hoffmann, Munkedal Horses, Skærbæk Ridecenter og Atterupgaard. Alle steder har lært noget nyt og rigtigt meget, som jeg har taget med videre på min vej.
 
I 2011, efter lidt pause fra hestelivet pga. en rideulykke og skade i skulderen, kom jeg tilbage på hesteryggen og flyttede til Thy. Her blev jeg ansat som rytter hos Stutteri Jesti. Her var mit primære ansvar at uddanne stedets heste, samt starte stævner og tage meed til kåringer og skuer med stedets hopper, hingste og føl. Fra min tid hos Stutteri Jesti kan jeg se tilbage på flere fantastiske oplevelser, bl.a ridning af stedets DSP avlshingst til hingstekåring og ponychampionat, sadelkåring og elitskue med en af stutteriets 3-års hopper, Grand Prix debut, samt rigtigt mange succes oplevelser til stævner på flere niveauer. 
 
Idag har jeg en travl hverdag med to jobs. Til dagligt er jeg ansat som "Stable Manager" hos Priess Stutteri ved Lotte og Per Skjærbæk på Mors. Her er mit job at have ansvar for stedets heste og staldpigerne, samt tage med som groom til diverse arrangementer. Jeg får også redet lidt, men mit primære job ligger i at have hovedansvaret på stedet. Et job jeg trives rigtigt godt i :-) Udover jobbet ved Lotte og Per, er jeg ansat som underviser i Nordthy Rideklub. Her har jeg hold undervisning både elev og privat, for små og store, samt nogl enkelte enetimer, for dem der ønsker lidt mere intensiv træning. Jeg nyder timerne i Nordthy og at jeg får lov til at være med til at udvikle de mange talenter klubben har :-)
Hanne Brænden Fet  | Tlf.: 61 80 33 09 | hannebrendenfet@gmail.com