Baggrund for denne hjemmeside

Jeg har siden barn været fascineret af sporvogne og tog. Som barn kørte jeg tit med sporvogn i Århus. Så når jeg er på sporvejsmuseet Skjoldenæsholm er det som at rejse 40 år tilbage i tiden. Turen fra parkeringspladsen til museet, glæder jeg mig altid til.

Jeg boede på Skovvejen i Aarhus lige ved fiskerihavnen, hvor begge sporvogns linier kørte (de havde begge endestation ved Marienlund). Østbanegården lå også tæt på hvor Grenåbanen kørte og heldigvis stadig gør. Lige neden for vores hus havde DSB remise til deres ranger-maskiner, som var dampmaskiner i starten, kan jeg huske. Senere blev de skiftet ud med diesel-maskiner fra Frichs som også lå i Århus/Åbyhøj.
  
    
 
Venstre billede: Motorvogn ÅS 18 på Sct Knudstorv 10 november 2012, sporvognen er nu Den Gamle Bys ejendom. Sporvognen var opstillet i anledning af at strøget i Aarhus blev til gågade i 1972, året efter at sporvognene forsvandt fra gadebilledet.
 
Højre billede: Motorvogn ÅS 5 med bivogn ÅS 55 ved Dalgas Avenue i 60erne. Endestation for linie 1, og bag den hvide bygning(Århus Sporvejes kontor), lå remiserne til begge sporvejs linier.
 
Jeg har haft en del billeder til at ligge på min pc, og hvis andre kan få glæde af dem, ja så vil det også glæde mig.

 

Du er velkommen til at kigge med.
 
Henrik Bækgaard Jensen