Skönhetssalong

Brasiliansk Vaxning

Hur skyddar du din hud?

Känslig hud kännetecknas och reagerar ofta på förändringar i miljön, t.ex. sol exponering, höga eller låga temperaturer eller genom olika textilier, parfymer eller kosmetika eller skönhetsprodukter som används på huden. Känslig hud visar sig oftast som rodnad, klåda, sveda, eksem, sår eller svullnader. Känslig hud är ärftlig och förknippas ofta med allergiska reaktioner.

Fukt, rengöring och skydd för din hud

Det mest grundläggande är att hålla huden hydrerad. Vatten och då sötvatten är viktigt för att behålla slät hud. Det rekommenderas att dricka minst 6 till 8 glas vatten per dag, och ju fler desto bättre. Överskottet av vatten kan inte skada dig utan precis tvärtom bara göra nyttan med din hudvård. Förutom att hjälpa huden, hjälper du även till att förbättra dem inre organen.T.ex. njurar. Drick ett glas vatten på fastande mage och en annan innan du lägger dig varje dag. Huden älskar vatten och rent vatten förbättrar din hälsa och hudvård. OBS! Undvik att dricka flera liter vatten inom kort period, överkonsumtion av vatten under en kraftigt begränsad tid kan skada din kropp och hjärna. Sans och balans måste råda.

Hydratiseringen av huden är viktigt

Du måste välja noga varje hudvårds produkt, båda krämer, lotioner och smink och ta reda på vilken typ av hudvårds produkt är bäst för dig. Hos hudvårdssalong Pomeline får du expert råd inom hudvård eftersom hudvårdssalongen är certifierad och diplomerad inom hudvård. Apotek har också bra information om vad som fungerar och ej rent allmänt. Om du är allergisk mot ett specifikt ämne, granska noga varje komponent på produktförpackningen.

Det är bäst att välja naturliga produkter, utan doft, som är färglösa, utan kemikalier och är allergi vänliga. Mineralbaserade hudvårds produkter är ofta kontraproduktiva ochbör väljas med omsorg som t.ex. borstar, penslar och andra tillbehör till hudvård.

Varje gång du bär smink, glöm inte att avsluta dagen med en ansiktsbehandling. Att tvätta ansiktet är bäst och använda ljummet vatten. Det ljumma vattnet torkar inte ut huden lika mycket som kallt. Det är en vanlig missuppfattning att personer med känslig hud bör undvika exfoliering. Exfoliering betyder att man avlägsnar döda celler från hudytan och samtidigt stimulerar nybildningen (alltså inte bara "fräschar upp" hyn). Oavsett din hudtyp och hudvård, så måste du ta bort döda celler och hjälper huden att andas så att huden håller sig fräsch och fri från föroreningar. Glöm heller inte bort att exponering för ultraviolett ljus kan ge hud skador. Därför är det lämpligt att använda skyddande solskyddsmedel och försöka hålla sig i skuggan, ur hudvårds synpunkt.

 


Tips på bra hemsidor

En sida som jag tycker väldigt mycket om och som handlar om produkter för salonger. Salongsprodukter för hud och hår. Hemsidan heter Salongsprodukter.