6. KM Hedeland 22. oktober 2011

 
 
"DD2 rules" uanset...............
 men vi vil - Hans - gerne have rigtige regler!
hent billedet her.
 
Skriv gerne i vor gæstebog.
ds

Hvordan pokker starter man på en fornuftig og indfangende måde en artikel om ........
Det spørgsmål skal af og til besvares INDEN man begynder at skrive. Af og til kan man bare begynde med indledningen - fylde stof på og afslutte med - afslutningen. Det er grundelementet i at skrive en fristil, men jeg vil ikke skrive en fristil, det gjorde jeg i skolen. Senere har jeg brugt hvad jeg kalder "journalistisk frihed" - det forklarer jeg også når en eller anden brokker sig over en artikel de har læst i et blad eller for den sags skyld på nettet, og artiklen IKKE er rigtig, at man påstår noget forkert, at man ikke skriver sandheden, at man..... Jeg svarer blot at det er "journalistisk frihed". Af og til bruger jeg selv tricket - og opdager at folk sgu' tror på det sludder der bliver skrevet. Men det var vist et stort sidespring.

Over til 6. afdeling af klubmesterskabet i Hedelands Motorklubs kartingafdeling.

Lørdag den 22. oktober 2011 - kl. 0630 - om morgenen er det bælgragende mørkt, og da vi var på banen kl. 0700 var det stadig bælgragende mørkt.

Mens Michael og Johnny indrettede vores lejr med telt og campingbord/stole/termobox osv. Så meldte Lis og jeg mig under fanerne. Lis var hele dagen i dommertårnet, og jeg havde et job som teknisk kontrol. Senere dog som teamcoach og ind imellem som Service-official (hvis du spørger mig om hvad det består af skal jeg gerne fortælle det).

Der var i DD2 lagt op til det helt store. 25 tilmeldte og allerede 19 ved den officielle DASU-tilmelding. Det lovede godt. Hedeland Motorklub var repræsenteret ved ialt 22 kørere DD2 Junior/DD2 Master og DD2 XL. XL-erne var repræsenteret med 8 deltagere - det er rigtig godt (nu håber vi blot at vægten ikke nedsættes for XL - eller for den sags skyld alderen for Master - men det har vi jo ikke indflydelse på, vi kan blot forsøge at argumentere, bare vi ikke gør det for lukkede ører).

Et andet sidespring er at der er 41 kørere der har taget points i DD2 i løbet af året i Hedelands Motorklubs kartingafdeling - det er faktisk rigtig mange.

Der blev taget flere hensyn til forskellige kørere der gjorde at DD2-klassen var den første i tidtagningen og i heatene - vi plejer at være de sidste. Det betød naturligvis at banen ikke var optimal, så vi måtte nøjes med langsommere tider. Johnny fik dog poleposition med 52.396 toer Peter Lundstrøm med 52.407 og treer Stefan S. Lauridsen med 52.458
Det skal i den forbindelse meddeles at Peter havde fået dispenstation til - udenfor nummer - at køre med MOJO-dæk, som vi sikkert skal køre med i 2012 hvis...... Peter skal nemlig sydpå og køre international Rotax Challenge som Master (int. 32+ år) Herhjemme kan han heldigvis ikke køre Master :-) Det er faktisk en flot præstation på uprøvede dæk.
Michael havde ikke drev i tidtagningen og måtte nøjes med 52.839 og det rakte blot til en 8'plads.

DD2-klassen havde KZ2 infiltration, de ville helst starte bagefter DD2'erne men dog med rullende start. Det fik de lov til og så måtte de jo kæmpe sig op. Det forløb dog uden problemer. Henrik L. Henriksen vandt totalt men også som XL'er. Morten Bang Larsen blev 2'er generelt og vandt KZ2 uden efternavn, "sidst" blev Stefan Toft.

Første heat:
Johnny udnyttede polepositionen men Stefan var lige efter, og han var over det hele. Jeg har faktisk aldrig set Stefan køre så stærkt, og det var rigtigt han kørte faktisk en rekordtid på 51.950 men brugte også hele banen. Johnny gav sig ikke og når man kører så stærkt som Stefan, så bliver en lille fejl større, så Johnny kom i mål over ½ sekund foran Stefan.

Andet heat:
Johnny rykkede fra pole, og Stefan og Jesper Frandsen slogedes noget. Stefan trak det længste strå og så begyndte kampen med Johnny. Der var overhaling og genoverhaling så det baskede. Det var faktisk så spændende så alle tilskuerne fulgte engageret med. Johnny kom dog over målstregen med 0,169 sekund foran Stefan. Jesper på 3'pladsen og Anders Scheel på 4'pladsen på 5'pladsen kom Master #2 Jan Faurschou. Under dette pres kørte Johnny en rekordtid for Master på 52.078 blot ærgerligt at der - jf. bestyrelsen - ikke kan sættes rekorder under løb:-(

Tredje heat/finalen:
Nu skulle klubmesterskabet og sejren sættes på plads synes Johnny at tænke, så han rykkede fra start og fik hurtigt et flot forspring, og kom i mål over 3½ sekund foran Jesper som havde en hård dyst med Stefan. Bagefter viste det sig at Stefans højre styrebolts lejer var smadret noget. Klart når han måtte køre så stærkt og så bredt under dysten både med Johnny og med Jesper. Michael måtte også i 3. heat lade Jan Faurschou passere - men havde dog fornøjelse at være foran i 1. heat.

XL-klassen med de 8 deltagere placerede sig jævnt i det store felt. Bedst i finalen var Kenneth Klausen foran Christian Pedersen.
Men lidt om Christian Pedersen: Christian er faktisk tidligere NAT A 100 danmarksmester fra da banen blev bygget. Men det er først for lidt over en måned siden han er meldt ind igen og dette er hans andet løb. Jeg er imponeret! Gamle rutiner ruster ikke.

Nå ja, jeg glemmer helt at vi havde interessant besøg og deltagelse i DD2. Tidligere var han et "ikon" indenfor FUTURA, han var manden man skulle slå. Han kunne få en Rotax Max Senior til at flyve i FUTURA-klassen. Han var den første der kørte DD2 i Danmark. Den første RM1'er der rullede på Hedeland / Roskilde Racing Center var ført af: ALLAN OLSEN - og nu var han der igen. I en lånt DD2'er gik det da ikke så ringe. 9'er i tidtagningen. 7'er i 1. heat og 6'er i 2. heat. Efter 3. heat / Finalen fyrer Allan sin mekaniker - han kommer ind med undervægt, og bliver diskvalificeret og sidst. Det var måske med vilje for et er at køre en Peugeot Spider på Padborg Park, Jyllandsringen og Ring Djursland noget andet er at køre en gokart - for som Allan selv siger i gokart "er du på HELE tiden", der er ingen pauser.
Forøvrigt kørte undertegnede de allerførste åbningsløb både på Ring Djursland og Jyllandsringen, nu skriver jeg bare og.................

Om Rotax Junior:
Vores lokale 179 Frederik Lindstrøm Andersen viste alle vintervejen og vandt alle heats og finalen med over ½ sekund foran Anders Birkbak 96 og Hjalte Hellenberg 78. Finalen var skæmmet af en påkørsel/uheld som gik ud over Kevin A. Gottfredsen 12 og 66 Vicky H. Struve 55 Mikkel Valeur blev sortflaget. Det var han ikke tilfreds med, men da det er en faktadom er der kun appelmuligheden til stede.
Om Formel Yamaha
Nicklas Rasmussen havde forvildet sig ind med en FY da Futuraen var smeltet sammen. Bortset fra at han ikke kunne skubbe den igang efter et rødt flag, som blev givet efter 3 omstart i 2. heat så gik det OK.
Det røde flag blev givet og 96 Anders Birkbak blev sat bagerst og kæmpede sig op til en 8'plads i det 21 køreres stærke felt - det var flot.
Om Rotax Mini/Cadett Junior
De kørte sammen - det var der nogen der var sure over, og det var der nogen der var glade for!
Martin Ford vandt Mini og Mads Damlund vandt Cadett Junior foran Kristine Falch og Mikkel M. Hansen.
Om Rotax Senior, KF2 OB, FUT + ROK
Christian Sørensen var helt suveræn vinder i Rotax Senior foran Thor Guhle. Kenneth Klausen DD2 XL' s datter Cathrine "Faber" Klausen kørte en flot 4'plads hjem til familien.
Bestyrelsesklassen KF2 Nat OB blev som sædvanlig vundet af Michael Kastaniegaard, foran Knud G og Tom Nielsen. Futura blev vundet af Olivia Gaardbo som slog drengene :-)
Futura XL blev atter vundet af Niels Frandsen, som bare kommer uden tidtagning og banker de andre, de var da 5 i klassen, og flere af dem aspirerer til 1. pladsen - men Niels viser dem bare baghjul med # 186 Futurakarten.

ds

 
Hent årets sidste "Hall Of Fame #6" med den nye deltagerrekord på 25 kørere!
 
---
 
Herunder er Mogens Christensen's billeder. Jeg har beskåret nogen af dem lidt og jeg har udvalgt de absolut bedste billeder, men det blev alligevel til 61 billeder - måske er der også et stilbillede af dig.
Der er også en serie af Michaels (110) snurretur i første sving. Michael var sidst efter starten, men fik faktisk kørt sig op til en 8.-plads.
 
ds

 

Causeri om banerekorder.

Hvornår kan der sættes banerekord. Bestyrelsen har tidligere besluttet (under det gamle løbsafviklingssystem som var DOS-baseret) at der ikke kan sættes banerekord under løbene. Med det nye ORBIT system (Grafisk Windows-baseret) er det ikke noget problem. Alligevel har man endnu ikke besluttet at indføre at der kan sættes banerekorder både under tidtagning og under heats. Der er dog måske en beslutning undervejs, at der kan sættes banerekorde under både tidtagning og under heats fra årsskiftet. Hvorfor efter årsskiftet står lidt hen i det uvisse.

Dette er fakta:

i DD2 (Junior)
Stefan S. Lauridsen kørte i 1. heat en formidabel tid på 51.950 og kørte under tidtagningen 52.396
Officiel banerekord sat Dennis Ladefoged fra Pro Cup 2009 består stadig på: 51.908
Men det varer ikke længe !

i DD2 Master
kørte Johnny Nørgaard i andet heat en superomgang (godt presset af Stefan) en tid på 52.078 og kørte under tidtagningen blot 52.458 hvilket alligevel var til poleposition. Det skal bemærkes at DD2'erne var de første der kørte tidtagning, og banen ikke var forberedt.
Den nuværende officiel banerekord er sat af Johnny Nørgaard under tidtagningen til SM 2011 og den er på 52.201.
Her havde der været sat en ny banerekord med en forbedring på 0,123 sekund - over 1/10 sekund!

ds

Dennis Stochholm  | stochholm@gmail.com