Andet klubløb på KGKK - Korsør

 
KGKK klubmesterskabsafdeling
Lørdag den 9. april 2016 var banen i Korsør rammen om ASKH’s anden afdeling af klubmesterskabet, og KGKK’s første klubløb.
Ja, der har været to klubmesterskabsafdelinger med blot en uges mellemrum. Det er hårde betingelser, men alligevel var der mødt omkring 70 deltagere. De blev også mødt med solskinsvejr og næsten ingen vind, det var omkring 10 grader hele dagen, men med fornuftig påklædning, var det en dejlig forårsdag.

DETTE AFSNIT KAN DU SPRINGE OVER HVIS DU ER LIGEGLAD MED ANDRES VE OG VEL!
KGKK var - som alle steder - i bekneb med officials, men de skal have ros for et godt arrangement. Den eneste torn var den opstart og opvarmning af motorer, der sker, med al den røg og støj det medfører. I perioder var man låst fast nogle steder, fordi det var forbundet med stort ubehag at bevæge sig i Parc Fermé / klargøringsområdet. Hvis opstart er tilladt i 15 sekunder i et begrænset område, så BØR der prioriteres en official til at kontrollere dette. Kørerne eller deres mekanikere/fædre respekterer absolut ikke et opslag og en henstilling. De værste er faktisk de små Cadettier’s fædre/mekanikere og de hurtige KZ’ere. Især dem der har kørt gokart i mange år. Er de virkelig så upåvirkede. Hvis jeg kunne nøjes med at sige HOST - HOST - så er det mildt sluppet, men jeg gruer for vore lunger og miljø.

Der er faktisk nu 6 afviklings-grupper: 1: Cadett Mini, 2: Cadett junior, 3: DASU junior, 4: Rotax Junior/Mini, 5: DASU Senior+Rotax Senior og 6: Rotax DD2+KZ.

Det er mange grupper at afvikle, men det gik! Pauserne var beskåret, frokostpausen dog nogenlunde, men det er vist noget med miljøtilladelsen. Desværre gik det også ud over træningspassene, der var kun 2 træninger til rådighed, men hvis der skal være så mange grupper, er det en af måderne at få det hele til at nå rundt. Afviklingen var ikke med de store forsinkelser så det var fint.

DD2-opsætning til første træning som sædvanlig standard, med en lavere gearing, prøvede 33 og 32 og tog et valg ud fra dette (32). I Johnny’s første træning er der nogle udsættere i motoren, når den er blevet varm så sker det. Til den 2. træning forsøges med forskellige ting, og alt kontrolleres igennem. Udsætterne er der stadig. Og nu skal der gøres klar til tidtagning med nye dæk.

Ved førermødet inden tidtagningen, informerede Løbslederen Flemming om opstartsreglerne, som ingen herefter efterfølger - desværre - se også 60.704 og 60.705 i vort reglement #6: hvor, hvordan og når der må prøvestartes. Startproceduren blev forklaret og andre vigtige informationer. KZ og DD2 starterne ligeledes.

Der er - på trods af at der er RMC i Ikast - 9 DD2-deltagere i feltet, sammen med 6 KZ’ere. Det er et OK felt, men det er ikke godt med disse to klasser sammen heller ikke på denne korte bane. Vi skal have nogle flere DD2’ere til at køre KM, så vi kan dele. Måske kan KZ’erne så køre sammen med OK og de nye ROKKER, det har jo vist sig at være måske lige hurtige, og de skal jo begge skubbes i gang.

Brian Salmon 117 tager Pole efter tidtageningen, og skal dermed være Master i opliningen. 97 Michael Bærensen 2’, og 111 Johnny Nørgaard 3’er.

Første heat: Brian 117 kommer bedst fra start med Michael 97 umiddelbart efter. Johnny 111 og Allan Koch 22 ligger meget tæt og Jacob Skallergaard 98 er 5’ Der holdes på fra start og Michael overhaler Brian og han forsøger at give igen, men Michael er kørt. 97-117-111-22 meget tæt.
Allan og Johnny 22-111 har tæt dyst men Johnny lukker effektivt af. Det ser ud til at der stadig er nogle udsættere i Johnnys kart, for det er hårdt arbejde at holde Allan bagud, men det lykkes for ham.

Efter heatet checkes alt igennem, og der er ingen der pt. har erfaringer der er brugbare.

Andet heat: Starten går med næsten den sædvanlige rækkefølge: Brian, Michael, Johnny, Jacob og Allan - 117-97-111-98-22. Nu er det tydeligt at Johnny’s sætter ud. Det er faktisk så slemt, at han vælger at køre ud (DNF) for det har ingen fornuft i at fortsætte.

Hva’ fan’ sker der - Østrig er klar over, at der er noget galt, er der nogen der ved? - men kom i gang Østrig, meld ud hvad det er, der sker i slangerne, powervalven, ledningerne og alle de devices der er koblet hertil.

Ude på banen har de det sjovt og konkurrerer på livet løs. Michael er dog suveræn og Brian lige efter. Jacob Skallergaard er i sit es og bliver 3.

Blandingen af KZ og DD2 er ikke heldig, og KZ-erne med 20 Jan Faurschou i spidsen sammen med Nicklas Rasmussen 71 viser og tager faktisk meget hensyn, da de ved at der er en MEGET tæt dyst foran i DD2 - tak skal I have for det, og tillykke med første og anden pladsen i finalen.

I klassen DASU Senior fik jeg at vide at ham der lå som nummer 3 faktisk var 62 år. Navnet er Leif Saron og han har kørt kart i mange år, og kunne stadig give knægtene kamp til stregen. Leif lå som nummer 3 og havde en vældig dyst med den næste indtil kæden forlod karten!

Så er det sidste chance for 111 Johnny. Det er finaletid. Bjarne Halberg Q-service, giver en hjælpende hånd. Han har nogle idéer som han siger vil give 90% - mere kan han ikke love. De sidste 10% må det være op til Rotax Østrig at finde!

Inden vor finale, overværede vi en fantastisk dyst i DASU Senior hvor de 3-4 forreste skiftede pladser i 4-5 omgange. Det var virkelig en fornøjelse at se, næsten lige som et godt DD2-løb hvor ingens motor sætter ud.

Finale DD2: På grund af DNF i sidste heat starter Johnny som nummer 6. 75 starter ikke grundet koblingen er stået af - knækket, ikke særligt kostbart men ærgerligt.
Johnny laver en dårlig start ud kommer: 117-97-22-98-111-36 og 97 Michael venter ikke længe med at overhale Brian 117. I starten sætter Johnnys motor ikke ud så han kan overhale 98 Jacob.
Videre går det ikke, for når han er kommet op bag 22 Allan, så siger motoren prut - eller pruth og så er det nogle meter tilbage, heldigvis ikke så langt, så 98 Jacob har nogen chance. Johnny kører i mål som nummer 4 - en rigtig ØV-dag. Men meget flot for RRC GARAGE 14 - Michael Bærensen 97, Brian Salmon 117 og 22 Allan Koch.

En god dag, lidt øv for Johnny, men ellers en god dag med sol og desværre al for meget røg.

ds
Hall Of Fame
2. KM - KGKK
Dennis Stochholm  | stochholm@gmail.com