DRMC 2. 27.-29. april 2018

 
2. afdeling af ”hvem må tage til VM i Brasilien”!
 
Lørdag den 28. og søndag den 29. april var weekenden der stod i Dansk Rotax Max Challenge på Roskilde Racing Center´s tegn.

Lørdagens første problem opstod efter få sekunders træning i Rotax Mini. Hvor var ambulancen? DRMC er et åbent løb og da der er tilskuere, skal der være en ambulance på stedet. Løbsledelsen stoppede træningen og så kom der gang i telefonerne.
Det viste sig at ambulancefirmaet som før har serviceret os (mod betaling), på trods af bekræftelser på datoer, var gået konkurs. I den forbindelse havde ingen informeret os, eller den nye ejer om aftalen. Det er jo noget man ikke kan garantere sig imod. Det hedder Force Majeure.
En mulighed var at lukke for tilskuere og afholde løbet som et lukket-for-tilskuere-løb. Det blev dog heldigvis IKKE nødvendigt.
Michael Kastaniegaard reddede situationen på målstregen. Der var en ambulance på vej fra Roskilde og der var aftale i land for hele weekenden.
Der røg et par træninger for alle klasser med det, så vi kom i gang kl. 10:10 i stedet for 08:30

De fleste gæster/mekanikere/fædre - 99% - tog ventetiden med ro, og tak for det!

Førermødet blev afholdt efter tidsplanen og dommer og officials præsenteret og løbsleder John Sörensen bød velkommen, og orienterede om vor hårde miljøkrav, prøvestart, underlag osv.

Micro-klassen var ikke dominerende med sine blot 4 deltagere. Det ser ud til at de kører med fuld pedal alle steder? men forhåbentligt har de det sjovt.

DD2-klassen stillede med 32 deltagere, det er bare perfekt for vi må køre 34 ad gangen. Hvis der skal køres flere skal der køres ABCD-opdeling, det er ærgerligt hvis der blot er 35……

DD2-klassen domineres stadig af Mads R. Thomsen som kører med et velfortjent ét-tal på Birel Art karten. Mads har adskillige gange repræsenteret Danmark ved VM-afdelingerne og har da også mange podiepladser herfra. Her i Roskilde er han også suveræn.
11 Nicklas Manager, 309 Lasse Andreasen, 311 Mathias Sponholtz og 3 Marc Dueholm var de eneste der på skift kunne give Mads lidt konkurrence.

Der var en del tidstraffe i alle klasser især på startfejl, hvor man ikke blev inde i kolonnen.

Jeg synes at der af og til køres lige hårdt nok. Der er mange sorte mærker på front og sidekasser efter et heat. Hvis Maskinkontrollen - som i VM - var hårdere, blev der nægtet starttilladelse, hvis der ikke var ”rene” sidekasser mv. Så var det bare at rense/skifte numre/mærker! Men sådan er det jo ikke i DK, hvor R6 ikke er tydeligt nok især f.s.a. angår numre og baggrunde.

Det var dog en fornøjelse at se, at der især i DD2 men også i de fleste andre klasser blev dystet gentlemanagtigt/ladylike også længere tilbage i feltet hvor tidsuret også er jævnt. Hvis man bliver nummer 10 så kører man næsten samme tid som nummer 11 og nummer 9. Det giver spændende races også ”nede” i feltet. Pres dig selv lidt og se om du ikke kan overhale køreren foran.

Lørdagens sidste løb er Finalen for DDM, DDX (DD2 Master og DD2 XL) hvor der køres om point til deltagelse i VM. Vor egen 97 Michael Bærensen viste veteranen 4 (før 146) Jan Andreasen vintervejen på banen på trods af, at Jan på en enkelt omgang var 1/10 hurtigere. Men Michael kom i mål over 2/10 dele foran. Michael er også tilhænger af at vinde i den langsomt mulige tid. Der er ingen grund til at køre flere sekunder foran konkurrenterne - læs dette Mads!! 😊

Søndag
Mini-klassen havde på en af de sidste omgange i Finalen et uheld, som krævede at ambulancen kom på arbejde.

Der var gult over hele banen og rødt ved målstregen.

Forældre…… det kan ikke være mekanikere, for de kender reglerne - forhåbentligt - SPRANG over hegnet og UD på banen på trods af, at der stadig blev kørt under gult.

Der er både samaritter og officials på banen, så det at springe over hegnet er IKKE acceptabelt. Jeg ved godt, at man ikke altid tænker sig om som ……….. men dette er helt ude af proportioner når publikum springer over et hegn og ud på banen! Prøv at læse Reglement 6 punkt 63.101.
 
Nu forstår jeg hvorfor IKASTBANEN er fyldt med hegn, og tilskuerne kun kan se banen gennem et hegn! Det ser ikke særligt kønt ud, men så undgår man da uvedkommende på banen.

I DD2 klassen opstår der en hændelse, som jeg er ikke vil referere, men spørg mig gerne, for jeg kan huske den så tydeligt idet jeg stod på post 7 da det skete..

For øvrigt et solbeskinnet løb på Roskilde Racing Center.

Dennis
REKORDER
Efter den flotte DD2 finale søndag, hvor vinderen var Mads R. Thomsen - naturligvis burde jeg skrive, - for Mads er ganske suveræn og sætter selv sit tempo - talte jeg med Mads, og han sagde til mig, at han i hele finalen havde en rigtig god følelse og havde kørt det hurtigste hele dagen. Jeg checkede tiderne der blev kørt og det viser sig også at Mads sætter ny banerekord for DD2 med 50,364 sek. - det er bare hurtigt.
Tiden overgås kun af KZ og nogle enkelte OK´ere. Fantastisk.
De andre Rotax-klasser kørte også stærkt, så listefører kontroller tiderne her! Micro 59,771 - Mini 53,868 - Junior 51,557 - Senior 51,282 - DDM 51,075 sekunder.
Hall Of Fame
RESULTATER
Rotax Micro
1. Mathias Mizdo 15
2. Lærke Rønn Sørensen 23
3. Emil Christensen 12

Rotax Mini
1. Theo Eriksen 85
2. Marcus Topp 27
3. Simon Birch Kristensen 53

Rotax Junior
1. Lagim Ali 199
2. Mads Riis 111
3. Fillip Normann 12

Rotax Senior
1. Christoffer Sachse 92
2. Benjamin Jørgensen 70
3. Mikkel Lange 308

Rotax DDM-DDX
1. Michael Bærensen 97
2. Jan Andreasen 4
3. Jacob Skallergård 98

Rotax DD2
1. Mads R. Thomsen 1
2. Marc Dueholm 3
3. Nicklas Manager 11
 
Podie
Dennis Stochholm  | stochholm@gmail.com