DRMC 7 i Korsør

DRMC nummer 7 (af 9) blev afviklet i weekenden 19. og 20. august 2017 på Korsør Kart Bane.

Det var ikke nogen svær beslutning at ville overvære en Rotax Challenge-afdeling mere på Sjælland, når jeg denne gang havde mulighed for det. At de så i KKK’s cafeteria også laver Sjællands bedste flæskestegssandwich er jo ikke noget der gør oplevelsen mindre.

Men alle planerne om at komme forholdsvis tidligt blev gjort til skamme da der de sidste 8 kilometer blot var en kø på motorvejen der sneglede sig afsted, det tog 35 minutter mere end forudset.
 
LØRDAG
Jeg nåede dog at se en enkelt træning og over frokostpausen tog alvoren fat. DD2 var på grund af mange tilmeldte, af hensyn til den korte bane, delt op i to grupper. Det virkede fint og der var plads til at få en god tid.

Der var 32 tilmeldte i DD2, godt nok fordelt på DD2 ”Senior”, DD2 Junior, DD2 Master og DD2 XL. Ved første afdeling på Hedeland var der 43 tilmeldte også fordelt på flere førergrupper. Jeg har ikke tallene for de andre løb i år, men jeg tror at 43 er rigtig mange.
 
Det var MEGET hyggeligt at hilse på de gamle DD2-venner. Vi - Johnny Nørgaard og jeg har haft mange gode tider sammen. Tak til alle for den venlige og hyggelige modtagelse og tak for de mange krammere.
Men nu til fakta…..
 
Det første indledende heat jeg så i DD2 var lidt interessant. Det er ikke bare…. der køres sgu stærkt og tæt ind imellem. Jeg har ikke set #48 Alexander A. Lauritzen og i action i en DD2’er, men i mange andre klasser, og han klarer det faktisk rigtig godt. Marc Dueholm med #1-pladen skal holde sig helt op på 100%, for Alexander er lige bag ved. #443 Magnus Pedersen har også fået fart i karten, det er en fornøjelse, nu skal du bare have gang i din søsters #777 Amandas kart - Magnus!
 
Første indledende heat afvikles UDEN brug af det blå flag på trods af banens korte udstrækning.
 
I andet indledende heat, hvor alle førergrupper også kører sammen, sker der allerede i sving 3 et bunkesammenstød, som involverer bl.a. #113 Christian Haahr og #28 Kirstine Falch. Der var en der stillede sig på tværs og andre der ikke fik bremset ned i tide. Men sådan er det af og til - race incident - vil jeg betegne det.
 
Det gør så at der bliver givet en hel masse blå flag, men Marc vinder foran Alexander og #659 Mads R. Thomsen. #311 Mathias Sponholtz på 4. pladsen. Viceverdensmesteren 2016 #2 Christian Sørensen må tage til takke med 5. pladsen.
 
Så kan DD2 og DD2 Junior godt holde fyraften, for de skal først køre søndag igen.
 
DD2 Master og DD2 XL skal køre Pre-Finale og Finale som for dem tæller til kvalifikation for DD2 Master til at deltage i VM i Portugal (på samme bane som vi var på i 2015 - læs selv herom under 2015).
 
I Pre-Finalen #146 Jan Andreasen, #114 Steen Graversen og #97 Michael Bærensen lægger straks ud fra start, skarpt efterfulgt af #82 Marco Schumann. Jan er bare kørt - selvom jeg tit har sagt, at man ”skal vinde i den langsomst mulige tid”, men Jan er bare kørt!
 
Finalen: Jan, Steen og Marco skarpt fulgt af Michael… er placeringen efter første omgang. Michael presser Marco og slutteligen må Marco give sig efter en flot overhaling af Michael i sving #3. Henrik Eilertsen må desværre udgå med et batteri der skraber mod banen, på grund af beslag der ikke kunne holde.
 
Resultatet af finalen og dermed vigtige VM-kvalifikationspoints bliver:

1 Jan Andreasen
2 Steen Graversen
3 Micael Bærensen
4 Marco Schumann
5 Carsten Pedersen
6 Asger Vestergaard XL
7 Christian Haahr A. XL
8 Ulrik Bundgaard XL
9 Carl Martin Gabe XL
10 Henrik Eilertsen
11 Carsten Jensen XL
12 Henrik Holmstrup XL
 
Micro-klassen havde blot 9 deltagere, men de havde det sjovt. Se både portrætbillederne og nogle enkelte action billeder herunder.
 
Tak for noget godt race, og tak til alle officials for denne farverige lørdag.
 
SØNDAG
Jeg var IKKE på banen så mine kommentarer stammer fra input fra RaceMonitor, men se hvor meget man kan få ud af - bare at følge med på den nærmeste elektroniske device.
 
DD2 indledende heat 3 med ALLE DD2-førergrupper. Der var dog nogen der
tog fri denne søndag, så der var blot 22 deltagere. I går var der 32 tilmeldte.
#443 Magnus var hurtigst fra starten, efterfulgt af #1 Marc og #48 Alexander med #659 Mads som 4’
 
Magnus holdt teten indtil 10. omgang hvor der skete noget som tvang ham ned på 4..pladsen. Mads havde kort forinden bemægtiget sig 2. pladsen, men det var han ikke tilfreds med så i 15. omgang snuppede han 1. pladsen. Resultatet af IND3 blev: Mads, Marc, Alexander, Magnus og Thomas med Christian ”halsende” efter.
 
Finale 1 - hedder næste DD2-race med 21 startende. Starten tages af Marc efterfulgt af #311 Mathias Sponholtz, Magnus, Mads og Thomas, Christian.
Marc, Mathias, Magnus, Mads - også kaldet de 4 M’er :-) sådan var det længe men inden målstregen nåede #3 Thomas Smith at sætte sig præg på resultatet. Af en eller anden grund endte Magnus på en 7. plads.
 
Pre-Finale: fra start er: Marc, Alexander, Magnus. Men Alexander har ikke lyst til at blive 2’er, så han tager efter få omgange 1. pladsen fra Marc og holder den til mål. Marc bliver på 2. pladsen til mål og Mads kæmper sig straks op på 3. pladsen. #31 Martin Buch Bertelsen kører en god 4. plads hjem. Jan Andreasen og Marco kører blot nogle få omgange.
 
Finale: Marc har tekniske problemer og starter ikke. #911 Kasper Nykjær, #777 Amanda Ulrikke starter af ikke kendte årsager ikke.
 
Alexander og Mads tester lige hvem der skal være forrest - det bliver
Alexander som trækker det længste strå og han holder førstepladsen lige til det ternede flag. Mads bliver på en sikker 2. plads. Der er langt ned til Thomas Smith og Christian Sørensen som slutteligen har fået drev i karten. Master Jan Andreasen tager 5. pladsen foran Magnus. Det er kun de 3 forreste der kører det fulde antal omgange muligt nemlig 23. De 9 næste mangler en omgang.
 
Det var et godt besøg på Korsør Kart Bane denne weekend.
 
Er der nogen der kender et godt B+B i nærheden af Ikast-banen, hvor sidste afdeling af DRMC køres, så giv et praj, for jeg tænker, at det måske var en god idé, at være med til denne sidste afdeling. Det var faktisk et forslag fra min bedre halvdel.
ds
 
Her er der nogle af de øvrige deltagerne i DD2.
 
Microklassen
Vi glemmer den oftest, men de har det også sjovt, og Korsørbanen er ideel til Microerne. Her er kørere og "sponsorer".
Dennis Stochholm  | stochholm@gmail.com