DRMC sidste IKAST

Dansk Rotax Max Challenge

MKK’s bane i nærheden af Ikast 30/9 og 1/10 2017

Der var 105 tilmeldinger til årets sidste DRMC fordelt således:

Micro   12 deltagere
Mini     21 deltagere
Junior  28 deltagere
Senior  13 deltagere
DD2     31 deltagere fordelt således: 
DD2 Junior 3, DD2 XL 7, DD2 Master 5 og DD2 (Senior) 16.
 
Det var da et pænt antal til årets sidste løb hvor mange af kvalifikationerne til VM allerede er i hus. Dette års VM eller Rotax Max Challenge Grande Finale (RMCGF) afholdes som i 2015 i Portugal i Portamäo. Jeg var der i 2015 og det var en oplevelse som kan anbefales også som tilskuer. Så hvis du har tid og råd så tage en tur til det sydlige Portugal. Den nærmeste lufthavn hedder Faro, og hvis du lejer en bil der, er du godt på vej. Husk at bestille plads til din kuffert!

Løbets lørdag var præget af regn og regn i overflod. Vi var nogen der blot fulgt med på iPad’en på Sjælland, og her skinnede solen hele dagen. Men på banen i Ikast …. der regnede det bare.

Jeg har nogle tider fra tidtagningen og de er langsomme.
Micro 1,02,2 - Mini 59,0 - Junior 54,9 - Senior 53,9 og DD2 52,9

Det var nogle langsomme tider, men dette på trods var der mange gode races, og der er jo nogen, der absolut kan køre i regnvejr. Så næste gang du planlægger træning, så prioriter de dage det regner MEGET højere.
 
Hvis vi kigger på tiderne om søndagen så er de mellem 7 og 10 sekunder hurtigere - det siger noget om hvor vådt det var.

Michael Bærensen #97 fortalte mig, at han normalt vejer lidt over 175 kilo når benzintanken er ved mærket. Det var den også om søndagen, men vejningen sagde 180 kilo. Michael og de øvrigt har måske kørt med op til 5 kilo vand!
Men lad nu være med at spekulere i det, for du kan også komme for tæt på minimumsvægten, eller regne 😊 forkert.

DD2 tidtagningen var overstået og de første 5-6 stykker lå indenfor ½ sekund, som normalt. Med 31 deltagere havde man valgt at køre kvalifikationsheat A-B, B-C og A-C. Kvaliheatene viste også hvem der virkelig kunne køre i regnvejr. I parantes bemærket: de der kan kører i regnvejr kan faktuelt også køre i tørvejr! Tiderne viste at der var 4 sekunders forskel! Men der var tæt race med nogle gange blot 1/10 sekund mellem kombattanterne.

Jeg fulgte også lidt med i de andre klasser og i Senior udmærkede Mathias H. Jensen #254 sig naturligvis.

Det var lidt ”sjovt” at følge kvaliheatene for der var blandet rigtig godt, og det gav nogle interessante kombinationer og afstande og mellemtider. Der er i hvert fald nogle, der skal til at træne i regnvejr!!!!

DD2 Master og XL afvikler deres eget RMC om hvem der skal til VM i Portugal med en pointgivende Pre-Finale og Finale hvor kun de deltager (ingen DD2 ”Senior” eller DD2 Junior). Derfor er der blot 12 deltagere (endnu), men det gør ikke konkurrencen mindre. The Man to Catch er jo #146 Jan Andreasen - en rutineret racerkører, som ikke er bleg for at give dig en hjælpende hånd hvis du er på r…

Pre-Finalen blev vundet af #146 Jan Andreasen efterfulgt af vor #97 Michael Bærensen, #114 Steen Gravesen og #82 March Schumann.

Imellem blev der bl.a. kørt Junior og her lagde jeg mærke til at #111 Mads Riis var fuldstændig suveræn og kørte over 10 sekunder fra nærmeste konkurrent. HEJ JUNIORDRENGE - kan i så få trænet i REGNVEJR. Det er sørgeligt at se så stor afstand selv i regnvejr.

DD2 Master/XL ”Grande” FINALE

Her blev der gået til stålet, for meget hvis man kommer til at tænke på at #114 Steen måtte indkassere en tidsstraf på 10 sekunder for at skubbe, påkøre, usportslig kørsel (tag dit valg). Hvorfor vil/bør du naturligvis spørge. Her er forklaringen både fra involveret kører og tilskuere:
Starten går og #97 Michael ser at der er et hul, lige plads til ham, men Steen mener anderledes og påkører ham så han kommer af sted som 8 og Steen som 2’er. Den kompetente løbsledelse takserer dette til en tidstraf på 10 sekunder. Så må det have været en grov hændelse.

Det giver til gengæld noget spændende kørsel fra Michaels side. Det lykkes på næsten hver af de følgende omgange at rykke en plads frem. Fra en 8’plads til en 3’plads efter Steen, som jo desværre har en tidstraf på 10 sekunder. Michael kører derfor en velfortjent 2’plads hjem.

Ikke et ord om vinderen #146 Jan Andreasen - for han er bare kørt over 9 sekunder foran Michael - til lykke!

Søndagens races var dog - for det meste - på en tør bane. Der blev også kørt op til 10 sekunder hurtigere i DD2.

De 31 deltagere i DD2 var skrumpet til 24 deltagere men de tilbageblevne fik også nogle gode løb. Der var dog 3 Master og 2 XL’er tilbage som var standhaftige og ville have hele weekenden med.

Pre-Finalen - nu blev der kørt stærkt i regnvejr 52+ sekunder i tørvejr ned til 43+ - der er stor forskel. Jeg har skrevet det før men: FÅ TRÆNET NÅR DET REGNER!

#311 Mathias Sponholtz er bare hurtig fra start. #659 Mads R. Thomsen skal bruge 3-4 omgange for at komme udenom Mathias, men det lykkes og så bliver Mads der bare, og Mathias må ”nøjes” med runner-up. #2 Christian Sørensen kører sig op til en 3’er og #146 Jan når 4’pladsen efter en dårlig start.

I finalen må Mathias S. dog nøjes med ”kun” en 3’er. #1 Marc Dueholm kommer ind som 2’er og forsvarer sin #1-nummerplade fra sidste år med bravour.

#659 Mads er også i tørvejr suveræn og vinder med over 11 sekunder til nr. 2.

Jeg har sagt det til dig før: ”Vind i den LANGSOMT mulige tid” - der er jo ingen grund til at tage alt humøret fra sine gode konkurrenter.

For de historiekendte: oprindeligt er det Stirling Moss der sagde det, i dag er det Sir Stirling han tituleres med, men det gør jo historien endnu bedre.
Jeg var der ikke, men jeg var der, og tak til Michael B. for snakken.
ds
Komplet deltagerliste i DD2

#  1 Marc Dueholm DD2
#  2 Christian Sørensen DD2
#  3 Thomas Smith DD2
# 11 Nicklas Manager DD2 Junior
# 18 Nicolaj Christensen DD2
# 31 Martin Buch Bertelsen DD2
# 35 Steen Hansen DD2 XL
# 44 Kaj Schubert DD2 Junior
# 46 Susanne Tang Nielsen DD2
# 51 Casper Villadsen DD2
# 53 Mick Villadsen DD2
# 55 Asger Vestergaard DD2 XL
# 69 Dennis Karlsen DD2
# 75 Carsten Pedersen DD2 Master
# 82 Marco Schumann DD2 Master
# 87 Martin Nielsen DD2
# 91 Jannik Thrane DD2
# 93 Michael Offenbach Andersen DD2 XL
# 94 Ulrik Bundgaard DD2 XL
# 95 Kasper Thrane DD2
# 97 Michael Bærensen DD2 Master
#102 Ulrich Thomsen DD2 XL
#110 Mads Iskov Friis DD2 Junior
#113 Christian Haahr DD2 XL
#114 steen Graveesen DD2 Master
#125 Henrik Andersen DD2 XL
#146 Jan Andreasen DD2 Master
#311 Mathias Sponholtz DD2
#443 Magnus Petersen DD2
#659 Mads R. Thomsen DD2
#911 Kasper Nykjær DD2
Dennis Stochholm  | stochholm@gmail.com