Fjerde KM ASKH på RRC

ASKH Klubmesterskab 4 LØRDAG 22. Oktober 2016
Der var hele ugen lovet regn, og regn også om lørdagen, men det havde ikke udelukket, at der var 89 deltagere til årets sidste løb på Roskilde Racing Center - Heden.

Det var dejligt, at der ikke var valgmuligheder mellem regndæk og tørvejrsdæk. Alle kørte med regnvejrsdæk, bortset fra Cadetterne som ikke må anvende regndæk. Men de kører også fint uden disse.

Der var 3 gange træning for alle med 2x10 minutter og 1x5 minutter. Det er også fint. Tidtagningen var heldigvis delt op så DD2 og KZ hver havde deres 10 minutter - perfekt! Der var 11 KZ’ere og 14 DD2’ere - der kan godt være flere DD2’ere i 2011 var vi 22! DD2 og KZ kørte sammen, med de ulemper der kan og er ved det. Derfor vi skal have nogle flere DD2’ere i gang, så de kan bede om deres egne heats.

Der var 5 grupper med blandet deltagelse for så vidt angår klasser. Det er faktisk også det maximale antal grupper det er muligt at køre med, hvis man ikke laver radikale ændringer som fx at lave kortere træningspas, kortere indledende heats osv. Det er absolut en mulighed, som er værd at overveje til 2017.

Officials - ja der manglede en del. Men nogle ”nye” ansigter, som de unge: Mikkel Bærensen og Anders Nielsen og farmand Peter. Peter i caféen sammen med Lilian klarede det store pres i frokosten og i kaffepausen med bravour.

Peter havde sin laptop indstillet på Rotax Max Challenge Finalen på Italiens Sarno-bane. Christian Sørensen i DD2 var fulgt af mange, der også var til KM på Heden.
Det passede således, at DD2/KZ-finalen på RRC og finalen på SARNO næsten startede samtidig. Det gav nogle logistik-problemer. Men vi fik set begge finaler. Men først lidt om Christian Sørensens fantastiske præstation. Christian havde allerede på et tidligt tidspunkt vist, at Sarno-banen og karten passede ham. Og allerede i hans blot 2. Grande Finale i Rotax Max Challenge præsterede han det ypperste. De indledende placeringer blandt de første, kvalificerede ham til en start som nummer 3 i finalen. Her fik han en god start og var snart på 2. pladsen, som så efter flot kørsel blev byttet til en 1. plads. Desværre var Ferenc Kancsar fra Ungarn en rutineret gut, som også havde vundet 2015-finalen, hvor Mads Thomsen tog en flot 3. plads hjem til Danmark, og han tog elegant 1. pladsen i besiddelse foran Christian, som forsøgte sig flere gange, men der blev lukket helt korrekt af. Christian satsede ikke vildt - som han før har gjort - men med overskudskørsel og gentlemanagtigt kørte han en flot 2. plads hjem. Han kan faktisk kalde sig nummer to i verden i DD2. Forskellen var 0,156 sekund!

STORT TILLYKKE ASKH-MEDLEM (Viadukten) OG
VICEVERDENSMESTER
CHRISTIAN SØRENSEN
I SARNO, Italien.

Men også et stort tillykke til Martin Buch Bertelsen som i regnvejret på Heden kørte en helt suveræn 1. plads hjem foran Jacob Skallergård og Marco Schumann. Martin viste allerede ved tidtagningen, at han kunne køre i regnvejr med 1:00:8 foran Marco +0,48 sek.
Første heat blev: Martin, Marco og Brian Salmon, Carsten Pedersen, Allan Koch, Michael Bærensen herefter. Jacob Skallergård havde uheld og blev sidst. Andet heat: som 1. men med Jacob og Allan herefter. Michael havde ikke fundet vådsetuppet. Og der var lidt tumult ned i feltet.
I finalen vandt Martin som anført, Jacob Skallergård overhalede Marco Schumann og Michael Bærensen blev nr. 4. Brian Salmon udgik efter et puf.
Det er næsten umuligt at undgå disse puf i regnvejrskørsel. Der skal så uendeligt lidt til det. Jeg er overbevist om, at ingen i DD2 gør dette med vilje. Måske sker det i de andre klasser i nogle tilfælde. Det er der stemmer der siger!
Det var et hyggeligt race med masser af konkurrence og mange dejlige mennesker. Men et koldt og vådt klubmesterskab!
ds

PS: Skriv allerede nu i kalenderen: Husk tilmelding til Officialkursus til OF615-licens når der indkaldes i februar/marts 2017. Reglement 6 kommer den 15. februar.

Hall Of Fame

- de frygtløse deltagere ved vand-KM på Heden.
Dennis Stochholm  | stochholm@gmail.com