Første klubløb på RRC

 
Lørdag den 2. april var "næsten" den første sommerdag, dog ikke rigtig for temperaturen var blot omkring de 10 grader.
Men det var som forudsagt i vejrudsigterne faktisk godt vejr, og det havde OGSÅ lokket mange ud på banen i Hedeland.
Der var faktisk OVER 100 deltagere.
"Vores" gruppe var der 11 KZ/KZ2 og 15 DD2 heraf 6 XL, hvis jeg har talt rigtigt. De fleste klasser var godt besat, dog undtaget OK og ROK DVS-klassen. OK = "Ohne Kuplung" og DVS har INGEN kobling eller starter så det er rigtigt RETRO - selvom mange tror at det er fremtiden. Men jeg er så gammeldags så det skal være nyt og sikkert - men den debat hjælper os ikke nogen steder hen.
Der var 6 grupper det er det maksimale der kan nås på én løbsdag på RRC. Alle Rotaxklasserne kunne komme ud at køre både Micro, som havde fået lov til at køre sammen med Cadett Mini, og Junior og Senior og naturligvis også DD2 i begge vægtklasserne.
Der var så mange af de "små" så det var nødvendigt at dele op, men det var da kun en fordel for kørerne!
Der er ingen Masterklasse i DD2 - det er jo egentligt synd for DDM = DD2 Master - tog første og andenpladsen, og Martin BB reddede æren for DD2-drengene :-)
 
Der er efterhånden så mange DD2'ere så vi bør dele KZ og DD2 op. Det er uheldigt, at de førende KZ'ere på de sidste omgange, selvom de starter senere end DD2, kommer op og skal overhale de absolut førende DD2'ere som har en meget intens dyst. En dyst som jeg mangler at have set i KZ-klassen. Vi skal op på antallet af DD2'ere der har været for få år siden hvor der var over 20 deltagere til et klubløb, vi er dog stærkt på vej.
 
Jeg hørte også en stærk beklagelse fra en navngiven KZ'er der var ved at overhale DD2-førergruppen, han beklagede sig over at der ikke blev givet plads til ham --! 
Han har sgu så megen styrke med sine 6 gear at han kan bare køre udenom på langsiden, han behøver ikke beklage sig, når det er ham der blander sig i topkonkurrencen i DD2, hvor der virkeligt dystes med særdeles jævnbyrdigt materiel.
Kære KZ'er, sørg for at der er flere KZ'ere, så I kan få jeres eget velfortjente race.
 
DD2-klassen er noget af det mest spændende race der gives. Der var overhalinger og genoverhalinger og pladsskifte til den store guldmedalje. Michael Bærensen 97, Johnny Nørgaard 111 og Martin Bertelsen 6 dystede som om de aldrig havde foretaget sig andet. 44 Allan Kronow havde det ikke så godt med starterne og fik fortjent nogle strafsekunder. Jeg tror endda at han på et tidspunkt fik 10 strafsekunder. Det er også tydeligt hvis du kigger på mine billeder. Men Allan 44 kommer igen.
 
Der var et par enkelte der deltog i deres første klubløb, og alle betroede mig at det var en stor fornøjelse at være med, og når jeg siger at 1 klubløb svarer til 10 træninger, giver alle mig ret.
 
ds
Hall Of Fame
- nu også med KZ
Dennis Stochholm  | stochholm@gmail.com