Rotax Max Challenge Grand Finals i New Oreleans

 

 
-

onsdag den 13. til lørdag den 15. november 2013.

 Med stor interesse har jeg fulgt løbet med live streaming fra New Oreleans. Der er en tidsforskel på 7 timer, de er bagud J men det er de sørme ikke ellers.

En rigtig flot bane og masser af kvalificerede officials. Der var endda en Jury til at bedømme kørslen via optagelser – efter racet – i tvivlstilfælde, og så vidt jeg kunne se på skærmen, og høre blev der også delt advarsler og udelukkelser ud.

Alle blev også vejet efter kørslen, ingen blev blot vinket igennem!

Generelt blev der dog kørt pænt, men meget tæt og der blev ikke givet ved dørene. Man kunne meget ofte se at der kom både to og tre ind i et sving, og de kom ALLE ud igen, af og til gik det dog galt, men der blev tit skiftet position. Det så ud til at det var muligt at overhale på banen som var 1460 meter lang. Speakeren talte om en ekstraordinær lang langside, men der blev ikke nævnt om hvor lang.

Hjalte Hellenberg var vor deltager i Rotax Max Junior. Hjalte har gennem hele sæsonen været næsten suveræn i den Danske serie. Det var nok til at kvalificere sig, men det var et hårdt selskab Hjalte var kommet i her i New Oreleans.

De indledende heats om torsdagen blev blot til en 27’ i C-D og til en 14’ i A-C. Fredag gik det ikke meget bedre. B-C indledende var ellers meget spetakulær – og dansk – var det til slicks eller regndæk. Halvdelen havde valgt regndæk og det viste sig at være et korrekt valg for tidligt i racet begyndte det at regne i tove, og banen kunne ikke aflede vandet hurtigt, og den var – viste det sig senere – meget langsom til at tørre op udenfor sporet. Det blev desværre kun til en 18’ men lidt bedre end gridplaceringen som nr. 20.

Men det var nok til at kvalificere sig til ”Second Chance”-heatet hvor de 6 første kom i finalen, for de øvrige var det slut. Hjalte startede som nummer 4 men kunne desværre ikke holde tempoet og røg stille og roligt ned og sluttede på en 13’ og ude af racet. Ærgerligt men Hjalte og far har sikkert haft en kanon oplevelse.

Med Hjalte ude så måtte vi sætte vor lid til Seniorklassen. Her var vor eneste deltager Martin Henckel Mortensen og han viste fra starten gode takter. Torsdagens indledende heats gik rigtigt godt i A-B startede Martin som nummer 3, dvs. i 2. række. Der blev vist god kørsel og en 4’plads var flot kun 0,446 sekund efter. A-C heatet: start som nummer 6 og i mål som nr. 5 – absolut flot. Fredagens A-D heat: her startede Martin som nr. 5 og kørte sig op til en flot 3’plads. Det var endda i regnvejr, men selvfølgelig kan man som dansk køre i regnvejr køre i regnvejr. Martin ”Hen” kvalificerede sig hermed til lørdagens finale.

DD2-klasserne havde begge 2 deltagere så vi ventede os meget af Niklas Vedel Olsen, Mike Hansen, Jesper V. Christensen og Michael Korsgaard. Det var spændende så længe det varede – øv.

DD2 Master her var det Michael Korsgaard og Jesper V. Christensen der skulle forsvare de danske farver.

Michael kørte om torsdagen 2 heats i A-B startede han som 33 og kørte sig frem til 25’ I A-C startede han som 32 og kunne ikke forbedre dette. Fredagen bød på en A-D indledende heat men en 32’ plads var ikke nok til at komme videre. Michael Korsgaard måtte nyde resten af arrangementet fra lægterne. Jeg vil nødigt skrive det men mine notater skriver OUT med stort.

Jesper kørte også 2 indledende heats om torsdagen C-D med start som 28 og resultat som 23. B-D med start som atter 28 og lidt bedre placering som nr. 19 men 27.596 sekund efter vinderen. Fredagen blev lidt bedre A-D heatet gav en 18’plads og kvalificerede Jesper til ”Second Chance” –finalen hvor man for at komme videre skulle placere sig mindst som 6’ En startplacering som nr. 15 blev dog solgt for et resultat som nummer 19. Jesper må også nyde arrangementet sammen med Michael på lægterne.

Begge vore kørere i DD2 Master kvalificerede sig desværre IKKE til finalen lørdag.

DD2 Open – kalder man klassen jeg kalder DD2 Junior – den hedder officielt bare DD2. Her var vore kompetente/kvalificerede deltagere Niklas Vedel Olsen og Mike Hansen. Mike havde prøvet cirkusset før men for Niklas var det vist første gang.

Niklas og Mike kørte begge i D-gruppen og derfor i samme heats.

I C-D heatet om torsdagen havde Niklas kvalificeret sig til at starte som nr. 14 og kørte sig op til en 10’-plads. Mike måtte starte som nr. 30 men kørte sig op til en 16’-plads. I torsdagens B-D startede Niklas som 14 men og lå som 10’ men udgik desværre (hvis jeg engang finder ud af hvorfor skal jeg nok skrive det). I A-D om fredagen udgik Niklas atter. Mike gik det lidt bedre for i 2. heat B-D – startede som nr. 30 og kørte sig op til en 13’

Der var så mulighed for lidt oprejsning fredag. A-D heatet her startede Niklas som 14 men udgik atter, hermed var Niklas færdig, der blev ingen 2. chance for at komme i finalen. Mike startede i A-D som nr. 30 og sluttede som 22. Det var tilstrækkeligt til at få en chance mere.

Mike startede som 2’er (runner-up) i ”Second Chance”-finalen og det så lovende ud i lang tid. På et tidspunkt i starten førte Mike feltet, men kunne desværre ikke holde tempoet og rykkede fra 1 til 2, 3, 4, 5, 6 og 7 og kom i mål som 7’er – uden chance for at komme videre – det var desværre et – tak for denne gang og velkommen på lægterne. På første parket og ikke foran skærmen med en tidsforskel på 7-8 timer som os her.

                                         STOP PRESS:

ifølge Tonny Henriksen er Niklas indlagt med to brud brud på en underarm. Hvordan? på grund af andres inkompetente/tåbelige/.... kørsel.


LØRDAGENS FINALER

Der er kun én til at vise Dannebrog, nemlig Martin Henckel Mortensen i Rotax Max Senior. I pre-finalerne går det OK.
I finalen, som skal køre 20 omgange, starter Martin som nummer 10 – det lover godt, men tempoet er ikke tilstrækkeligt og allerede efter 3 omgange på 11’pladsen herfra går det blot tilbage, selvom der i 16. omgang flyttes fra 22’pladsen op til 20 og inden målflaget ligger Martin som 17’ og det er også resultatet ved dette VM.
Oliver Hodgson fra GB bliver en velfortjent verdensmester i Rotax Max Senior.

DD2 Master finalen går også over 20 omgange (det er faktisk meget det svarer til næsten 30 km. hård kørsel, og det blev det. Starten går og alle kommer igennem de første sving uden problemer, men der slås i hele feltet. De første 4 skifter i løbet af de første omgange hele tiden. Favoritterne ryger ud. En af dem hedder Rudolf og han var storfavorit men får lige et puf og må bide i græsset. Helt frem til 9 omgang skifter de forreste plads, det er næsten ikke til at følge med, selv skærmen viser den intensitet der køres med.
Desværre ser det ud til at der også gives flere advarsler (her i finalen? – det burde være ovre). Nr. 2 og 3 slås og det koster med den infight og Morgado fra Sydafrika udbygger sin føring under deres kamp. Han kører dog også hurtigt og sætter banerekord med 55.59 undervejs.
Christiano Morgado bliver ny verdensmester i DD2 Master.

Hvis du kigger på TV-billederne fra præmieoverrækkelse vil du bemærke at de eneste der smiler faktisk er DD2 Master vinderne – kan man lægge noget i det?

DD2 Open/Junior her var jeg næsten koblet helt af i hvert fald med hensyn til levende billeder. Men jeg kunne følge det på Race Monitor. De ”meget” kendte blev agterudkørt og måtte tage til takke med alternative placeringer, blandt andre Ben Cooper, Pier-Luc Ouellette.  
Simas Juodvirsis blev en værdig DD2 verdensmester
.

 

stor hilsen
Dennis

PS: det er gået så stærkt så jeg har IKKE læst korrektur eller checket om det er noget vrøvl jeg har skrevet – så bær atter over med mig.

 

 

Dennis Stochholm  | stochholm@gmail.com