Gårde 2,4 timers havetraktor LeMans

 
Gårde er kåret til Årets Landsby i Varde kommune i 2019. Det blev naturligvis behørigt fejret lørdag den 17. august med blandt andet 2,4 timers havetraktor LeMans.

Dagen startede med champagnebrunch i ”Multihuset”, som er centralt i Gårde og helt sikkert betyder meget for landsbyens 257 beboere. Der er nogen der siger 275 men det er vist når kattene tælles med 😊
Efter en fantastisk champagnebrunch spadserede vi til Gårde Stadion hvor der var fremvisning af en ny Bue- og Airsoftbane. Det så interessant ud, men på grund af regnvejr og ”noget” vind var det ikke muligt at få demonstration af ”skyderierne”.
 
Herefter blev der atter spadseret til LeMans området, som er et STORT grønt område som Gårde-foreningerne har. I spidsen gik Varde Garden med flotte uniformer og god musik.
 
Borgmesteren Erik Buhl Nielsen overrakte Gårde-beboerne en flot plakette som dokumentation for æren som Årets Landsby i Varde Kommune 2019.
 
Naturligvis var alle festlighederne OG Gårde LeMans for tunede havetraktorer dækket af både avisen: JyskeVeskysten med en flot artikel og billeder og der var også - naturligvis - et indslag i TV2 Syd. Her er et link til JyskeVestkystens artikel - klik HER.
 
Borgmesteren startede LeMans med manér kl. 11:00 - så var der race til kl. 13:24 = 2 timer og 24 minutter.
 
Fredagen bød på tørvejr så det var muligt at tilrette banen, opsætte telte. natten til lørdag blev banen bare opblødt, våd og godt mudret. Selve lørdagen var med byger men det klarede op.
Så der kom MANGE tilskuere, rigtig mange naturligvis også for at fejre titlen som Årets Landsby men naturligvis også for at se noget godt race.
 
Der var to klasser den ene er for modificerede havetraktorer, den anden er for de vilde, der lægger mange penge og forberedelse i udstyret.
 
I denne klasse er materiellet faktisk helt professionelt. Mange dele på havetraktoren er håndlavede eller specialfremstillet i udlandet, hvor der er et meget større marked, og dermed naturligvis også mange specialstumper der gør ”den vilde” klasse til rigtige racerkøretøjer. Selv chassiet/rammen er specialfremstillet af de enkelte teams. Her bliver der virkeligt ”brændt noget midnatsolie” i løbet af vinteren. Men hvad er mere spændende end at udvikle en racer igennem en vinter.
 
Lidt om selve racet. Der er selvfølgelig STOR forskel på de to klasser. De ”Vilde” kører naturligvis meget stærkere. Der var en hastighedsmåler på mållangsiden, og jeg mener at kunne se at de Vilde kørte over 50 km/t på langside - bemærk at det er i mudder. Jeg tror at man på lige vej topper de 100 km/t. Men heldigvis er racing-baner ikke kun langsider.
 
Prøv at studere billederne, der er flere hvor forhjulene er i luften. Det er ren power, det er ikke et opspring fra en ujævn bane.
 
Banen var hård ved begge klasser. Der røg nogle koblinger, måske fordi man havde gearet for højt, og en lavere gearing havde været en fordel, men der var mangel på andre udvekslinger.
 
Gårde LeMans er virkelig en hyggelig folkefest for alle. Jeg bemærkede at der var masser af børn i alle aldre som måske havde en far eller onkel til at bakke op.
 
Om eftermiddagen og som afslutning var der RolleRock - som arrangeres af en forening i Gårde. RolleRock betyder ”Rolig Rock” og to musikere afsluttede på en flot og musisk måde fejringen af Gårde titel og 2,4 timers LeMans for tunede havetraktorer.
 
Herfra: stort tillykke til Gårde og alle foreningerne i Gårde. Kig på billederne de fortæller også en historie!
                                                            tak for denne gang
                                                                Lis & Dennis
Her er 140 af over 600 billeder jeg har taget.Hvis jeg havde været hård havde der blot været højst 40. Men jeg synes at der er historie i næsten alle af de 140.
 
Dennis Stochholm  | stochholm@gmail.com