Gårde 2,4 timers Le Mans

 
Lørdag den 27. august 2016 var der Rollerock i Gårde (scroll længere ned for billederne) og samtidig blev der kørt 2,4 timers LeMans for TUNEDE havetraktorer....
Derfor holder vi forlænget weekend i Tistrup/Gårde/Ansager/Varde/Blåvand......

Tunede havetraktorer… det lyder mærkeligt, men det er det såmænd ikke. Det er nu kommet til Danmark. Undskyld det har været i Danmark i flere år, men på Sjælland hvor jeg normalt huserer, har jeg ikke hørt om begrebet. Selvfølgeligt Googlede jeg det og fandt ud af, at der køres mesterskaber alle steder og…. kort sagt ”DET ER VILDT!”.

Jeg har været med til meget på hjul lige fra ¼” til 21” og med både 2, 3 og 4 hjul, men race med tunede havetraktorer har jeg godt nok aldrig oplevet. Derfor den forlængede weekend.

Min ven Allan Spicker havde lagt ”plakaten” ud på facebook - og det startede hele forløbet.
Tænkte på måske var det en god idé at se om Preben og Jacob og udlejningen var med på idéen og ville sponsere nogle T-shirts, hjelmhuer, klistermærker - de var straks med på idéen.
Stor tak til ROSKILDE RACING CENTER for deres sponsering - også fra arrangørerne af Gårde Le Mans.

Når man tænker tunede havetraktorer til race, så tænker man, det kan da ikke være noget særligt. Men den misforståelse kan vi godt slå helt ud. De havetraktorer jeg mødte var ganske simpelt ”HELT VILDE”.

Tænk:
en havetraktor uden græsklipperaggreatet,
med en op til 25 hestes motor (max. tilladt type),
med skivebremser - hele vejen rundt, nemlig 4,
med gokartstyretøj (uden slup), sænket - til en vis grænse,
med effektive hjul og dæk,
med beskyttelse mellem hjulene,
med op til 6 gear,
med special-bagtøjer
med spærrede diffentialer
med - se billederne!!!

En havetraktor til race, er en special form for racer-køretøj, af høje tekniske standarder. Jeg er sgu imponeret.
At det så også var nogle dejlige menneskers selskab vi oplevede hele lørdagen både til løbet og til RolleRock (mere om RolleRock senere - der kommer også billeder herfra - senere).

Præcis kl. 11:00 gik starten til 2,4 timers Gårde Le Mans. Der skulle så køres 2 timer og 24 minutter før vinderen kunne køre over målstregen. Jeg kan allerede nu informere at vinderen kørte 224 omgange på den 320 meter lange græs/jordbane der var udlagt. Vinderen har kørt OVER 71 KILOMETER på sin havetraktor.
Åh, ja selvfølgelig har han delt fornøjelsen med sine medkørere. Her måtte man bruge så mange kørere som man ønskede.

Politimesteren der venligst har givet tilladelsen til at der kunne køres motorløb, er en forsigtig mand, og det skal han naturligvis være. Men alle der har oplevet løbet, håber også at man kan nøjes med lidt mindre sikkerhedsafstand, uden noget kompromis af sikkerheden. Et højt trådhegn 15 meter fra nogle af de store halmballer, er lige i overkanten. Jeg havde fået tilladelse til at færdes indenfor trådhegnet, og følte mig på intet tidspunkt usikker, og jeg har selv et højt krav til sikkerhed. Derfor hr. Politimester et opråb om kortere afstand til aktiviteten, uden at sikkerheden bliver mindre.

Jeg kan ikke referere selve racet, det skal man tage noter for at kunne, så jeg håber at de 100 billeder herunder kan give indtryk af forløbet.

Kun en ekvipage måtte udgå. De havde lige fået noget nyt grej til bagtøjet, men kileremmen knækkede, og der var ingen backup til netop denne del. Den lå hjemme på værkstedet…….!

Team Bull - den grønne traktor, lagde stærkt fra start, men røg ind i nogle problemer senere på løbet. Bl.a. røg kæden af. Det var der ikke noget at sige til for kædehjulet på bagakslen var enormt og ragede langt under køretøjet, med risiko for kæden.
Banen blev nemlig kørt op så der var huller på 30 cm. dybde - eller mere. Det var Team Bull ikke så vild med, så Team HC Racing trak vildt ind på dem og kunne overtage føringen og vinde Gårde Le Mans suverænt.

Race er først færdige når det ternede målflag gives!
 
Der er ingen tvivl om at 2017 Gårde 2,4 timers Le Mans igen vil blive et super arrangement.

Særlig tak til arrangørerne for deres store gæstfrihed!
 
ds
Det er "blot" en udstillet
havetraktor til traktortræk
Ikke mere om denne udvikling af havetraktorer!
Billeder fra RolleRock i Gårde
Efter det fantastiske/spændende/interessante/hyggelige 2,4 timers Gårde Le Mans - var der byfest i Gårde, nemlig RolleRock. Festen blev åbnet umiddelbart efter afslutningen af Gårde Le Mans.

Der blev budt på flere dygtige og spændende bands.
Det skotske band afsluttede festen sent på natten.
Dem nåede vi desværre ikke, men vi oplevede Billy Bobbers og The Powls og de var hele turen værd. De kunne få publikum i tale.

Nyd billederne herunder.
Du kan finde mere om det på nettet skriv blot ”rollerock.dk”

Tak for jeres gæstfrihed og den store oplevelse i Gårde - Lis & Dennis.
Dennis Stochholm  | stochholm@gmail.com