Gårde LeMans

 
Gårde 2,4 timers LeMans for tunede havetraktorer.
Lørdag den 25. august 2018
Fra kl. 11:00 til 13:24 præcis.
Forløb: 2 timer og 24 minutter.
 

Det lyder mærkeligt, men tag ikke fejl. Der køres Lawn Mower Racing over hele verden. Englænderne og amerikanerne er tossede med det. Jeg mener endda at jeg har set en klasse udskrevet for almindelige selvkørende græsklippere, kørerne LØB så bagefter dem… Det lyder ikke mærkeligt - det lyder åndsvagt! … men intet undrer mig mere.

I lang tid har man forberedt et så stort arrangement, og alle i byen og omegn var sikkert skrevet ud til at være CREW.

Vejret var perfekt til havetraktorrace. Indledning hvor publikum kom fra kl. 10:00 var med solskin og god temperatur.
 
Da løbet var inde i sin sidste ½ time så åbnede sluserne sig og der faldt mange millimeter vand på meget kort tid. Publikum kunne så komme i læ i et stort telt. Det gav også lidt bedre omsætning på pølser, vand og fadøl mv. Imedens kunne teamene ”fornøje sig” på banen, som snart blev til en stor mudderpøl, hvor standarden mest var sidelænskørsel, og ”opsamling” af mudder på køredragten og raceren. Hen imod det ternede flag så klarede det op og publikum kunne atter indtage deres pladser ved sikkerhedshegnet.
 
Helt perfekt aftalt med vejrguderne. Løbet blev flaget af efter 2 timer og 24 minutters spændende kørsel, som publikum faktisk fulgte med, måske på grund, eller især på grund af en engageret speaker. Han snakkede som et vandfald, men det var OK det gav noget stemning.

Der var 11 tilmeldte hold/teams, med forskellig indgangsvinkel til modificering af havetraktorerne.
 
Jeg talte med et hold som havde holdt omkostningerne nede på modificering af traktoren på blot 1.000,- kr. Jeg hørte om andre hold som havde et budget på 30.000,- kr. men det har sikkert været med transport, forplejning, overnatning mv.
 
Så der er noget for enhver pengepung. Men man burde kraftigt overveje, og samarbejde om at lave et reglement som begrænser ændringerne, måske lave to klasser: en for begrænsede ændringer og et med meget få begrænsninger.
 
Sæt jer sammen og få lavet et reglement der kan bruges af alle, og stadig belønner de avancerede modifikationer.
 
Det kan jo sagtens lade sig gøre at køre forskellige klasser sammen, og mon ikke der vil være mulighed for at præmiere individuelt. Med den opbakning jeg har oplevet at man har i Gårde fra de forskellige firmaer burde det ikke være noget problem.
 
Området der køres på er et rekreativt område hvor villaerne langs vejen har deres baghave ud til området. Hovedindgangen til dette område / racerbanen er gennem en af de frivilliges have!! Tættere på en racerbane kan man ikke være. OK der køres kun i meget begrænset tid. Tak til lån af indkørslen til parkering af vor New Beetle.

Vi sløjfede et SM i gokart på Roskilde Racing Center for en stor, venlig og hyggelig lørdag i Gårde, og fortryder ikke på noget tidspunkt.

For de der ikke ved, hvor Gårde er, kan jeg nævne byerne: Ansager, Sig, Varde - kort sagt i vest-midt-Jylland - der ligger Gårde.
Dennis
    RESULTAT
Pl.   #      Navn                         Omgange
1     9    Team Bull                     238
2     1    Team HC Racing           235
3     2    Høstrup Racing             230
4   15    Team Ferrari                   163
5     8    Team Hilbilly                   144
6     5    Team Eagle                     130
7   14    Team Lamborghini           106
8   13    Team Tistrup motorsport    95
9   10    Team Case                        87
10   6    Team Tripple X                  45
11  11   Team Bigfoot                     28
Dennis Stochholm  | stochholm@gmail.com