Klubløb 3 ASKH på RRC

 
lørdag den 7-10-2017 på RRC ved ASK-Hedeland

Det var ellers alle tiders største chance til at få lært at køre i regnvejr, men blot 72 deltagere var dog tilmeldt og fik mange lektioner i kørsel i regnvejr.

Gruppe 1: Mini - 19 deltagere.
Gruppe 2: Junior - 21 deltagere.
Gruppe 3: Senior - 8 deltagere.
Gruppe 4: KZ - 12 deltagere.
Gruppe 5: DD2 - 12 deltagere.

Det kan ikke passe at man allerede har afsluttet sæsonen! Denne fantastiske mulighed for virkelig at få rengjort kart og udstyr er forpasset for de 20 kørere vi manglede til dette klubløb. Som official var vi forberedt på regn, men vi kan jo ikke bare blive væk, for så bliver der ikke noget løb for nogen.

Bemandingen på de forskellige officialposter blev klaret med hjælp fra de andre klubber. Tak til de indfløjne officials.

Naturligvis var det den største oplevelse for Cadett Mini klassen, for de må klare sig uden regndæk. Det gav også MANGE snurreture i det første heat. Men de unge lærte det faktisk og finalens præstationer var for alle imponerende, og mange fædre blev vist lige overraskede over de unges flotte kørsel.

Desværre var der også et par stykker som overfusede deres poder, så selv jeg blev forskrækket! Næste gang jeg overværer en sådan situation vil jeg blande mig, den beslutning er taget. Jeg burde allerede have gjort det, det var synd for den unge - jeg beklager!!!

I Seniorklassen 2. heat blev der uddelt 10 strafsekunder til 22 Nicolaj Jacobsen som blev idømt fordi baneobservatøren vurderede en kontakt til 21 Jacob Worsøe var ulovlig. På trods af at begge tog en snak med løbsledelsen var faktadommen (se reglement 6) endelig og det var ikke en ”race incident”.

Nicolaj fik kontrol over situationen og kvitterede med at vinde finalen med hele 3 sekunder til ”veteranen” 130 Carl Petersen og yderligere 3 sekunder til unge 73 Lui Mortensen.

DD2: Første heat blev startet efter bogen, men blev lige pludselig stoppet med rødt. Alle lysskilte på ”flagposterne” viste bare rødt, og så var man nød til at stoppe racet ved stregen. Løbslederen beklagede, at der var sket en fejl, hvor der blev vist rødt. Man antog, at der var nogle papirer, der havde rørt fjernbetjeningen, og på denne måde lagt rødt ud over hele banen. Dette blev manuelt ændret til gult og kørerne blev som sagt stoppet på stregen. For at undgå pause for påfyldning af brændstof (af hensyn til mulig undervægt) foreslog kørerne, at nedsætte tiden til 8. minutter. Der kunne derfor laves en almindelig omstart. Fornuftig beslutning af løbsledelse og kørere.

DD2 - her var 31 Martin Buch Bertelsen ganske suveræn og vandt alle 3 heats. Lige så suveræn var 98 Jacob Skallergård på 2. pladsen i alle tre heat. 3. pladsen var også fast tildelt 22 Allan Koch. Efter disse 3 var der lidt bytten rundt på pladserne, men ikke de store ændringer blev det til. Men atter var der flere, der fandt ud af at de skal træne noget mere når det regner. 7/10-dele sekund er meget på en omgang, og det var forskellen mellem 1 og 2 - på næsten hver omgang. Martin vinder med 13 sekunder foran nr. 2.

Hvis man skyller karten og bruger trykluft til at tørre den, så skal den blot havde en gang WD40 og en klud. Det tager måske 15 minutter. Men tænk på hvor meget skrappere du bliver, når det begynder at regne, og når der er dømt ”WET RACE” - og det var der på Heden denne lørdag.
ds


 Hall Of Fame
Dennis Stochholm  | stochholm@gmail.com