Klubløb på RRC (ASKH)

 
Lørdag den 24. oktober 2015. Klubløb på Heden, årets sidste løb, årets sidste klubløb - og skift til dansk normaltid.
Jo, der var mange ting, der skulle falde på plads ved årets sidste .....
Johnny Nørgaard har jo sammen med Michael Bærensen og Christian Sørensen kvalificeret sig til at køre VM i Portugal den 8. til 14. november. Men det var kun Johnny, der skulle have testet noget, bl.a. en ny og desværre meget tungere hjelm. BELL-hjelmen vejer ½ kilo mere end den tidligere Marusin.
Det viste sig heldigvis ikke at være det største problem, selvfølgelig kunne den ekstra vægt, der påvirkes af G-kræfterne mærkes.
Allan Koch, Lukas Bøttker og flere andre sørgede for, at Johnny blev belastet så meget som muligt, så han kunne teste både hjelm og formen inden VM.

Der var i alt 85 deltagere i dette klubløb, den sidste dag med SOMMERTID. Søndag er det atter Dansk Normaltid (og vi sov en time længere).

Klubløbet bød på 3 træninger, 1 tidtagning og 3 heat alle af ca. 10 minutters varighed, til de grupper der var lavet:

1: Cadett Mini og Junior    15+12      27 deltagere
2: DASU Junior                                10 deltagere
3: DASU Senior                               13 deltagere
4: DASU KZ og KZ-XL        7+5        12 deltagere
5: DD2, DD2-XL                9+7        16 deltagere
    samt i Rotax Senior                       7 deltagere

DD2 og Rotax Senior kørte sammen, og da Seniorkørerne ønskede at starte sammen og ikke blandet med DD2'erne efter tidtagning, så startede de nogle sekunder efter DD2. Måske var afstanden for stor, for der gik ikke mange omgange/minutter før DD2'erne måtte hente de bagerste Seniorer. Det gav heldigvis ikke væsentlige problemer for førergruppen, men måske var afstanden for lang mellem grupperne!

Vi brugte også lejligheden til at se, hvordan det virkede med at køre med nummer 454 på karten i stedet for Johnnys "normale" nummer 111. Det så ud til at virke godt.

Man havde "glemt" at der var mange XL-ere, og der plejede at være præmier til denne førergruppe. Det kom der også efter der var blevet gjort opmærksom på problematikken. Med 16 deltagere i alt i DD2 heraf 7 XL'ere er det vel rimeligt, især hvis man ser på deltagerantallet i de andre klasser. DD2 er man - uanset hvem man er - nød til at acceptere og behandle fair, som den voksne og voksende klasse den er. Og tænk på at ASKH - vor klub - har 3 DD2-deltagere ved VM i Portugal i november, og der er blot 2 DD2 kørere, der har kvalificeret sig fra de jyske klubber. Dette på trods af at vore kørere IKKE har haft nogen hjemmebanefordel i 2015.

Jeg havde fornøjelsen af at være teknisk kontrol ved dette klubløb, og de fleste havde haft en lang sæson, så der var en del, der lige skulle gøre deres numre noget bedre, så løbsledelsen var i stand til at identificere dem. Der var også nogle, der ikke lige havde styr på hvor transponderen skulle placeres. Et par styretøjer var heller ikke i orden, og en enkelt havde ikke dobbelt stang/wire-træk til bremsen. Men alle tog det fornuftigt og fik rettet småfejlene.

Men over til tidtagningen. 22 Allan Koch fik bedste tid og skulle styre starten på første heat, og det klarede han da også til perfektion. Det så meget hurtigt ud til at blive de hvide, der ville tage de tre første pladser.
Allan Kock 22 lagde hårdt ud efterfulgt af 454 Johnny Nørgaard og 30 Lukas Bøttker. Og i første heat var der nogle spændende dueller mellem de tre. Men Johnny tog førstepladsen efterfulgt af Allan og Lukas på 3. pladsen.

Seniorklassen startede når DD2 var kommet på langsiden, men alligevel tog det ikke lang tid før de langsomste Seniorer modtog et blåt flag. Men alle "overlapperne" klarede situationen perfekt, så der ikke blev tabt afstand mellem de duellerende på grund af det blå flag. Tak til dem, især til dem der kørte deres første klubløb - flot klaret.

2. heat, her var Johnny master og fik lavet en god start. Heatet blev også meget tæt, hvor Allan og Johnny bytter plads nogle gange, ganske flotte overhalinger og forsvar. Elegant og effektiv gokarting, flot drenge! Så er det sgu en fornøjelse for en gammel entusiast at se motorløb.

3. heat - Finalen: Der var ikke kørt langt, faktisk under 10 meter før 8 Martin Gabe inden han kører over stregen kolliderer, tror vi med en, går helt på tværs, knalder ind i dækbeskyttelsen om løbslederhuset, ryger ud af karten og snurrer vandret rundt, lander væk fra karten, som fortsætter og stopper på asfalten. Det så meget dramatisk ud. Prøv selv at studér billederne. Løbet bliver naturligvis straks stoppet med gult over hele linjen og rødt flag bag huset.
Martin er frisk og samaritterne checker ham, der er ikke noget galt. Karten er også helt i orden. Fantastisk at der ikke sker noget.

Jeg talte med Martin senere, og han var frisk og havde ikke nogle problemer. Du kan garantere mærke det i aften eller imorgen. Det troede han vist ikke på. Men fra pålidelig kilde har jeg fået at vide, at han om søndagen (dagen efter) troede han var svensker - han var gul og blå over det hele. Men det er da også et par gode farver.

Dagens sidste heat 3. heat kom da i gang - efter nogle problemer i tårnet, jeg ved ikke hvad der skete. Måske blev der ikke markeret rødt flag på Orbit. Men de (Sabrina) fik løst det, så vi kom i gang.
3. heat blev lige så intenst som de tidligere. Denne gang tog Johnny føringen, og kørte så taktisk, at Allan på trods af at han havde en enkelt omgang 4/100 dele hurtigere end Johnny, ikke kunne overhale. Lukas fik kørt en flot 3. plads hjem - men med den familieopbakning der var, så var det også nødvendigt at vise sin styrke. Så det var TONY-kart som nummer 1, som nummer 2 og nummer 3.

XL-klasen havde også en TONY-vinder nemlig Jonas Hansen 228, efterfulgt af 36 Morten Gammelby og 96 Oliver Tiedebøhl.

Camilla Kaus Larsen i Rotax Senior viste "drengene" vintervejen med Mads Haack som 2'er.

Lui Mortensen havde en hård dag. Han deltog i både Cadett Junior og DASU Junior. Til gengæld havde han også adskillige mekanikere til at klargøre materiellet. Lui kvitterede med en 10. i Cadett Junior og en 6. plads i DASU Junior.

Jeg beklager, at jeg ikke har skrevet om de andre klasser, men det kan du jo engang lave om på ved at give/sende mig en historie hertil.

Parc Fermé: betyder at karterne efter sidste finale/heat skal stå hvor INGEN kan røre ved dem. Det betyder at hverken kørere, mekanikere eller værger må opholde sig i det markerede/indhegnede område. Det var der nogen enkelte, der ikke forstod og opholdt sig unødvendigt i området. Der var endda nogen, der afmonterede en motor i Parc Fermé, det er faktisk en hændelse som kan give diskvalifikation (sort flag). Derfor: husk det til næste gang!
 
ds
ses vi i Portugal?

Hall Of Fame

Alle deltagere fra årets sidste løb.
Dennis Stochholm  | stochholm@gmail.com